بصیرهمت

 

 

بودجه شصت و یک ملیارد دالری ایالات متحده

برای اکراین

 

در بیستم اپریل سال جاری کنگره امریکا ،بعد از ماه ها تاخیرُ، مبلغ ۶۱ ملیارد دالر را جهت کمک به اکراین به تصویب رسانید

با دلایل چندی میتوان ارزیابی نمود که این بسته کمکی، گرچه رقم خیلی ها درشتی است ،مگر  نخواهد توانست سرنوشت جنگ را به نفع اکراین تغیر دهد .این مبلغ شامل ۲۳.۲ ملیارد دالر برای دوباره پر سازی دیپو های سلاح های امریکا(سلاح های موجود دیپوها تحویل اکراین و سلاح جدید تولید و تحویل دیپو های سلاح میگردد) ،۱۳.۸ ملیارد برای خرید سیستم های پیشرفته نظامی برای اکراین و ۱۳.۳ ملیارد برای عملیات های جاری نظامی امریکا در اکراین و منطقه است .از جمله فوق صرف ۱۳.۸ ملیارد دالر تاثیر مستقیم برای بهبود حالت کنونی ارتش اکراین تا اخیر سال جاری خواهد داشت که به امید براه انداختن یک ضد حمله دیگر بر علیه روسیه بمصرف خواهد رسید .

این بسته کمکی نه سلاح کافی و مورد نیاز شدید اکراین را فراهم خواهد نمود و نه بموقع لازم این سلاح ها بدسترس ارتش اکراین قرار خواهد گرفت تا پیروزی را در میدان نبرد برای اکراین فراهم اورد .گرچه این پول مبلغ هنگفتی است مگر برای شکست روسیه و عقب راندن ان از اراضی اشغالی کافی نیست .

اکراین،در گذشته ، قبل از اغاز ضد حمله خویش سلاح و پول زیادی بدست اورد ، مگر این ضد حمله تلفات جانی و مالی چشمگیری برای ارتش اکراین داشت و پیشرفته ترین سلاح های فرستاده شده از جانب ناتو نتوانست پیروزی برای اکراین داشته باشد . بنا به گفته نیکولای پترو، استاد علوم سیاسی در دانشگاه رودز و نویسنده کتاب مشهور تراژدی اکراین ، برای تغیر نتیجه جنگ پول بسیار ، بسیار زیادی لازم است ، و یا بنابه گفته ستاد اسبق ارتش اکراین ،والری زلوژنی ،در سال ۲۰۲۳ ، تنها ۶۱ ملیارد دالر برای ازاد نمودن اکراین کافی نیست، این مبلغ باید تا ۵ تا ۷ برابر یعنی ۳۵۰ تا ۴۰۰ ملیارد دالر باشد .

حتی اگر پول کافی هم بدسترس اکراین قرار گیرد ،نمیتوان سلاح و مهمات مورد نیاز ،از جمله گلوله های توپ ،موشک های دافع هوا و سایر وسایط و سلاح های مورد نیاز عاجل اکراین را بطور سریع تولید و بدسترس نظامیان در صحنه نبرد قرار داد .زیرا این کار از لحاظ فزیکی و ظرفیت تولیدی ان خیلی ها دشوار و زمان گیر است .و اگر این سلاح ها بموقع هم تولید گردند سوال اینجا است که ایامیتوان این سلاح ها را بموقع به اکراین تحویل داد .

سرهنگ متقاعد هوایی ایالات متحده ،بروس اسلاوتر، که بحیث فرستاده سفارت امریکا در مسکو خدمت نموده است، موافق است که :

ناتوانی در مورد تولید سلاح های که قبلا در جنگ اکراین از دست رفته و مصرف شده عملا وجود دارد ،وی می افزاید،هرگونه کمک و بودجه اضافی برای اکراین ماه ها و اقلا یکسال طول خواهد کشید تا در میدان نبرد مورد استفاده قرار گیرد و تاثیرش را نشان دهد .  یقینا ،در صورتیکه روسیه به یک جنگ کاملا عیار تابستانی دست بزند تاثیر این کمک در صحنه های نبرد نا چیز خواهد بود .

مسیله عمده و سرنوشت ساز در جنگ کنونی اکراین تنها کمبود سلاح نیست ،بلکه مسیله عمده کمبود نیروی انسانی و پرسونل رزمی در صحنه های نبرد است . زیرا تلفات دوامدار نیروی انسانی اکراین در صحنه های نبرد باعث گردیده تا کمبود نیروی انسانی را به  مشکل عمده در این جنگ تبدیل نماید .یک مشاور نزدیک زلینسکی در مصاحبه ای در مجله تایم در نوامبر ۲۰۲۳ این مشکل را واضحا چنین بیان داشت :

حتی اگر ایالات متحده سلاح های مورد نیاز اکراین را تامین نماید ،اکراین نیروی ندارد تا این سلاح را استعمال نماید .

همه این نظریات و ارزیابی ها بیانگر انست که ۶۱ ملیارد دالر بسته کمکی به اکراین منجر به بدست اوردن پیروزی های وعده داده شده در اکراین نخواهد شد ،جز ادامه جنگ و تلفات بیشتر بخصوص برای ارتش و مردم اکراین. صرفبا  این بسته کمکی اکراین شاید  بتواند خطوط دفاعی کنونی اش را تا مدتی حفظ نماید ،مگر انچه مسلم بنظر می اید اینست که اکراین نخواهد توانستد روسیه را از اراضی اشغال شده کنونی به عقب براند .

پروفیسور الکساندر هیل،پروفیسور تاریخ جنگ ،در دانشگاه کالگری میگوید :

این بسته کمکی دقیقا خون بیشتر را خواهد ریخت و اگر ایالات متحده میخواهد به اکراین کمک نماید باید :

برای مذاکرات معناداری که نه تنها شامل سرزمین بلکه ماهیتاینده روابط اکراین و ناتور ا با هدف صلح پایدارمشخص  نماید ، بر اکراین فشار اورد.

پایان

 

 

 

 


بالا
 
بازگشت