تقلب در انتخابات رسوایی دیگر

 

درست سه سال بعد از سرنگونی حاکمیت طالبان در برابر مردم کشور ما آزمون بزرگی قرار داده شده بود و مردم باخرد و وطندوست ما باید از این آزمون سرافراز، با نشان دادن دوراندیشی و درست اندیشی، پیروزمندانه و با مارش ظفرآفرین سربلند و با غرور بدر می آمدند. اکثریت شهروندان واجدین شرایط رای دهی با صف کشیدن در اطراف حوزه های رای دهی در مناطق که از تیر رس و تهدید های تروریستان ( طالبان) کمی فاصله داشتند و همچنان تعدادی از مردم با وجود تهدید طالبان در مناطق نا امن هم علاقه مندی خویش را در استفاده از حق انتخاب که برای اولین بار در تاریخ کشور ما به تجربه گرفته می شود به پای صندق های رای رفتند تا رهبر آیندهً شانرا انتخاب و سرنوشت پنج سال آیندهً سیاسی کشور خودرا خود با انتخاب خویش رقم زنند. مردم مناطق امن با بسیار علاقه و شور شوق پایان ناپذیر صبحگاهان بطرف مراکز رای دهی سرازیر شدند و قبل از این که مامورین بخواب رفتهً توظیف شده در مراکز رای دهی برای پذیرش مردم آماده شوند، مردم در صف های طولانی انتظار آنها را می کشیدند.

مردم با این باور در صف های طولانی بی صبرانه انتظار رفتن به صندوق های رای را می کشیدند، احساس درونی شان آنها را تحریک می کرد که امروز در تعین سرنوشت کشور به حیث یک شهروند با ریختن رای در صندوق های رای دهی خود را در آینده سیاسی مستقیماً شریک حساب کنند.

اشتراک وسیع مردم ناشی از بلوغ سیاسی است که نتیجهً صدها سال بی عدالتی و جنگ های سی سال اخیر دست آوردی جز به بلوغ رسانیدن سیاسی مردم ما نداشته و آگاهی سیاسی تجربی شانرا چنان بالا برده که ضرورت ندارند به کتاب ها و نشرات سیاسی مراجعه نمایند. مردم به سیاست مداران عملی مبدل شده اند، آنها سیاست مداران را در میزان عمل شان به آزمایش می گیرند و بعد به قضاوت در مورد شخصیت، اهلیت و صداقت شان میپردازند.

اگر در مورد کاندیدای کرزی از زاویهً عملکرد هایش در طول مدت زمان سابقه سیاسی اش در کنار طالبان به حیث سفیر و نمایندهً آنها در سازمان ملل متحد که آن هم مورد پذیرش سازمان ملل متحد در آن زمان قرار نگرفت و بعداً کارکردهای سه سال اخیرش در سمت رئیس ادارهً موقت و انتقالی که جز ایجاد تفرقه، بحران اعتماد جدی ملی، فقر، چپاول کمک های بین المللی توسط باند مافیایی اقتصادی، رشد قابل توجه کشت و قاچاق مواد مخدر و خوش خدمتی به بیگانگان دست آورد دیگری نداشته و مردم قضاوت شانرا بر مبنای همین عملکرد کرزی می نمایند.

اشتراک وسیع واجدین شرایط رای دهی برای انتخاب رئیس جمهور آینده آرزوی دیرینه و تاریخی مردم ما بود. اما با دریغ و درد که پیوسته به گذشته دست های ناپاک با مداخله، تقلب، جعل و فریب، این آرزوی شریفانه انسانی رای دهنده را به یاس مبدل ساختند. به سلسله رسوایی های قبلی در جرگه اضطراری مبنی بر تحمیل کرزی، در جرگه قانون اساسی دستبرد به مواد قانون اساسی اینک رسوایی دیگری را کرزی با کمیسون انتصابی دولتی تنظیم انتخابات او مبنی بر تقلب در رنگ، توزیع کارت های سفید و سوء استفاده از آن در جریان انتخابات، اشتراک دادن خارجی ها در انتخابات، مداخله پولیس و وزارت داخله در تشویق ریختاندن رای برای کاندیدای معین نصیب شده اند و رسوایی دیگری بر رسوایی های قبلی کرزی همکاران داخلی و حمایت کننده گان خارجی اش افزوده شد.

هنوز ساعاتی از آغاز ریختاندن رای در صندوق ها نگذشته بود که تیر های جفای دشمنان صلح، آرامش و انتخاب مردم افغانستان به سوی صندق های رای شلیک شد. قرار مشاهدات تصویری و اظهار نظر تعدادی از رای دهندگان و کاندیدای ریاست جمهوری و ناظرین آنها در مراکز رای دهی، تقلب در رنگ مخصوص که انگشت های رای دهنده را نشانی و از ریختاندن رای در چندین نوبت جلوگیری می نمود، صورت گرفت و درست چند دقیقه بعد صدای دست گیری کارت های سفید که توسط تعدادی افراد معلوم الحال و برای ریختاندن برای فرد معین توزیع گردیده بود بلند شد و قبل از نیمه روز از دستگیری و افشای تعدادی از شهروندان کشورهای خارجی و ریختاندن رای برای یک کاندید معین سخن رفت.

بعد از شنیدن خبرهای تقلب جدی مردم بهت زده شدند و کاندید های دیگر به اعتراض آغاز کردند، با نماینده سازمان ملل آقای  جان آرنولد تماس گرفتند و با تدویر جلسات پیهم تصامیم مختلف در رابطه به تحریم، عدم مشروعیت نتایج انتخابات بصورت دسته جمعی اتخاذ کردند. طبق معمول عمدتاً اخبار از طریق رادیو های دست اندرکار و تلویزون های معین که BBC و CNN میباشد، پیوسته به گذشته تنها با پخش نظر یک کاندید در رابطه به انتخابات و آن هم آقای کرزی پرداختند، در حالیکه به تعداد پانزده کاندید دیگر اعتراض داشتند که نه از خبرنگاران رادیو تلویزون BBC خبری بود و نه از تلویزون CNN در حالیکه از اول باید صدای اعتراض کنندگان و تحریم کنندگان، عوامل و دلایل تحریم انتخابات توسط این پانزده کاندید زیر پوشش خبری رادیو و تلویزون های متذکره قرار میگرفت و بعد کسانی که متهم به تقلب، دزدیدن رای مردم، جفا به مردم و انتخابات و خیانت به دمکراسی شده بودند زیر پوشش خبری قرار میگرفت. می گویند " آب زور سربالا میرود". در شرایط کنونی تقلب و جعل سازی جای راستی و راست کاری را در انتخابات پر کرد.

حضور خلیلزاد در خانه عبدالستار سیرت یکی از کاندید های ریاست جمهوری که محل تجمع کاندید های معترض برتقلب درجریان انتخابات بودند و مذاکرات پیهم موصوف با محمد یونس قانونی ، حاجی محمد محقق و تعدادی از کاندید های دیگر دال بر دست و پاچه گی تقلب کاران مبنی بر افشای جعل و تقلب شان با انتخاب و رای مردم می باشد، نه دلسوزی و علاقهً آنها به تحقق دمکراسی واقعی و احترام گذاشتن به آرای مردم، بلکه در قدم اول آگاهی از چگونگی قضایا و هچنان ایجاد تفرقه در بین متحدین شورای همکاری کاندید ها و در قدم دوم وارد نمودن فشار بر آنها مبنی بر پذیرش تقلب ها و جعل سازی های سازمان دهی شده توسط گروپ معین در اداره انتقالی که خلیلزاد نیز از همکاران نزدیک آنها است.

همان طوری که طالبان با رفتار ضد انسانی و ضد اسلامی شان خواستند از اسلام چهرهً بسیار خشن برای جهانیان و مرد م کشور ما ارائه نمایند و اسلام را بد نام سازند، چهره های طالبانی در اداره انتقالی حقوق بشر را رسوا و آبروی دمکراسی را ریختاندند.

نگارنده را اعتقاد بر این است که کاندیدهای معترض، اعتراض شان به اساس اسناد و شواهد که بدست دارند، عینی، منطقی و بجا هم است، باید از هر حوزه و مرکز انتخاباتی اسناد مبنی بر تخلف و تقلب را جمع آوری، افراد خارجی را شناسائی و به نمایندگان جامعه بین المللی معرفی، تهدید کنندگان و اهل غرض را در کاربرد غلط شیوهً های رای دهی تثبیت و به کارزار انتخاباتی شان ادامه میدادند، زیرا کاندید مقابل شان توانای شخصی پشتی بانی اجتماعی و ملی را در آن عهد ندارد که رای طبعی مردم را جمع کند، آنچه در کیسهً انتخاباتی اش داشته باشد همان کارت های توزیع شدهً جعلی و تعدادی افراد معینی است که به هیچ صورت نمیتواند اکثریت رای مردم را از آن خود سازد و همین اکنون نیز معتقد ام که با وجود جعل، تقلب و مداخله خارجی ها کاندید دولتی نتوانسته است رای اکثریت مردم را کسب نماید. این پروسه باید دنبال شود و عمده ترین مطلب در نگهداری صندوق ها است که صندوق ها در کجا و توسط کی ها نگهداری می شوند، توسط کی ها انتقال می شوند، زیرا اصل تقلب و جعل در تاریکی شب، پشت سر انظار مردم صورت میگیرد که کاندید های محترم شاید به آن توجه نکرده باشند و این مسله را جدی نگرفته باشند و این مسله نیز جداً قابل دقت می باشد.

همچنان نگارنده را عقیده براین است که شورای همکاری، کاندید ها باید تا آخر روز انتخابات ناظرین شانرا از حوزه های انتخاباتی بیرون نمی کردند، آنها باید بر جریان انتخابات ناظر می بودند، زیرا دراین صورت به اسناد بیشتری از جعل کاری ها و تقلب دست می یافتند، آنرا ثبت و به مراجع ملی و بین المللی ارائیه می نمودند و در اخیر روز تمام اسناد و شواهد از ناظرین کاندید های شورای همکاری را در یک مرکز جمع آوری و با تدویر یک کنفرانس وسیع مطبوعاتی به حضور داشت ناظرین بین المللی و نماینده های مردم افغانستان اسناد مبنی بر تقلب و جعل در انتخابات افشا میگردید و عدم مشروعیت پروسه انتخابات را با اسناد و شواهد مستند و انکار ناپذیر به جهانیان و مردم افغانستان اعلام میداشتند، تا از یک طرف به احساسات نیک و قلبی هموطنان ما که با شور و شوق برای اولین بار به پای صندوق های رای و انتخابات رفته بودند، قدردانی به عمل می آوردند و از طرف دیگر به آگاهی هموطنان رسانیده میشد که با رای شما بازی صورت گرفته و به انتخاب تان توهین شده است. در این صورت مردم حق شناس ما بدون شک مانند همیش در کنار راستی و صداقت می ایستادند و به تقلب و جعل کاری پشت می کردند. همچنان شورای همکاری کاندیدان باید به نمایندگان جامعه بین المللی خاطر نشان می نمودند که اگر جامعه بین المللی برای تحقق دمکراسی، صلح، امنیت و اعتماد مردم نسبت به صلح و دمکراسی کار می نمایند، کشور و مراجع بین المللی از مداخله صریح و تصامیم غیر واقع بینانه و مخالف خواست های مردم ما که توسط امریکای ها اتحاذ می گردد، جلوگیری نمایند. در غیر آن در این کشور نه صلح باز خواهد گشت، نه از دمکراسی حقوق بشر خبری، زیرا از این کلمات و واژه ها استفادهً ابزاری صورت گرفته و بلاخره دمکراسی به یک کلمه جو ساز برای تحقق آرمان های استعماری امریکا، برای مردم ما معنی خواهد داشت.

اگر باز هم جامعه بین المللی با وجود ارائیه اسناد و شواهد مستند و انکار ناپذیر جانب کاندید های معین را میگرفت و به واقعیت های عینی کشور ما تن در نمی داد، در آن صورت مشروعیت انتخابات را زیر سوال می بردند و حکومتی که در نتیجهً این انتخابات تشکیل میشد، از مشروعیت کامل برخوردار نمی بود. اکنون نیز با تشکیل کمیسون مستقل که البته نمایندگان کاندید ها نیز در بررسی و تحقیقات جعل و تقلب در پروسه انتخابات اشتراک داشته باشند و مورد قبول همه واقع گردد، پرده از روی همه جعلیات برداشته شود تا:

سیاه روی شود آنکه در او غش باشد.

 

    محمد اسلم سلیم

    شهر اتریخت هالند

             e-mail:  ma_salim_2@yahoo.com

 


بالا
 
بازگشت