اسلام الدین  اندیش

 

باز نشدن بیمارستان جمهوریت، بی اعتنائی یا ضعف مدیریت

به همگان معلوم است که از چندین سال بدین سو تعمیر بیمارستان جمهوریت اماده بهره برداری بوده، و تا جائیکه معلومات دارم سامان وسایل آ ن هم اکمال شده است، ولی مدت ها ست که مریض مریضداران به انتظار گشایش آن میباشند ولی کجا است ، که این آرزو بر اورده شود.

تا جائیکه به خاطر دارم، پیش از جمهوریت مرحوم دادود خان ، خانمی بنام کبرا نورزائی سمت وزارت صحیه آن زمان را به عهده داشت،  که مدیری بود سخت مدبر و تحت مدیریت شان وزارت صحیه وقت انکشاف بسیار نمود ،از جمله   و ارزو داشت تا یک بیمارستان عصری مطابق ستندرد های همان زمان بسازد ، در صدد شد تا جائی را برای ساختن این بیمارستان مشخص نماید، که همین محوطه بیمارستان فعلی جمهوریت را انتخاب کرد، ولی تحولات 26 سرطان این موقع را برایش نداد  .

ولی خوشبختانه ان ارزو ،به حقیقت پیوست، وبیمارستان در سال های بعدی اعمار شد،که در زمان خودبیمارستان عصری محسوب میشد، اگر صادقانه قضاوت شود ،توانست خدمات خوب طبی را در سال های فعالیتش  عرضه کند،ولی در اثر جنگ ها قسمآ  تخریب شد، تا اینکه تعمیر سابقه آن پس از توسعه و ترمیم فعا ل شد  ، توانسته تا خدمات طبی را تا حد امکان عرضه نماید.

هدف این نوشته تعمیر جدید بیمارستان جمهوریت است ، که چندین سال قبل کار اعمار آن تکمیل ولی تا هنوز ، با وجود وعده های مکرر مسئولین محترم وزارت صحت عامه اماده خدمت برای بیماران نگردیده است.

شاید در گشایش ان مشکلاتی باشد ، که هیچ کس از ان نمی تواند چشم پوشی کند ، ولی باید قبول  کنیم که مدیرو مدیریت زمانی مفهوم می یابند ، که گرهی در کار باشد ، و نیاز به باز کردن آن گره،که متاسفانه وزارت محترم صحت عامه با وجودیکه در بسا زمینه های صحی موفق بوده ، و لی در باز گشائی بیمارستان جمهوریت نا کام بوده است، البته موارد دیگری هم هستند که نیاز مند توجه اند ، از جمله بیمارستان های نیم کاره  که باید چند سال قبل به بهره برداری میرسیدند ، ولی تا هنوز کار شان نا تمام مانده  ، چون بیمارستان دو صد بستر ولایت کاپیسا که از مساعدت کشور برونی باید چند سال قبل، به پایه اکمال میرسید  ، ولی هنوزنیمه کاره باقیمانده است.

درین جا از مسئولین محترم وزارت صحت عامه به ویژه از محترمه ثریا دلیل وزیره فعال ، آن وزارت چشمداشت اینست که ، راه حل چالش ها را بیابند ، بیمارستان جهموریت را آماده خدمت ، بیمارستان کاپیسا ، دیگر تاسیسات نیمه کاره را به پایه اکمال برسانند و دیگر اجازه ندهند ، تا بیماران بی امکان ما با هزار مشقت، با قرض وام، پولی تهیه ، جهت تداوی  به کشور های همسایه سر گردان  و همه دار ندار خودرا در آنجا ها صرف  تداوی نمایند . مطمئن هستم ، اگر توجه جدی روی این موضوع صورت بگیرد ، می توانند همه چالشها حل شوند به شرطی که  دلسوزی به مردم  و عشق به آبادانی و خود کفائی وطن وجود داشته باشد، که (البته در وزارت محترم بدون شک وجود دارد).

وزارت محترم می تواند به ذرایع گوناگون این مشکل را حل نماید ، چون متقاعد ساختن دونر ها ، تقاضائی بودجه اضافی از وزارت محترم مالیه ، در صورتیکه بودجه سال گذشته مصرف شده باشد و غیره که به مسئولین محترم بهتر معلوم است.

چون موسسات و اشخاص زیادی اند ، که  با وزارت محترم صحت عامه همکار اند ، همچون موسسه صحی جهان ، یونیسف.......... و حتی بیل گیتس رئیس شرکت میکرو سافت، بنیاد خیریه ا قا خان، درین زمره اند، باید از امکانات آنها به حد مطلوب استفاده صورت گیرد .

و یافتن راه حل برای این چالش ها ، بستگی به این دارد ، چگونه وزارت محترم می تواند دونر ها را  به رجحانات و اولویت ها وزارت که بی شک گشایش بیمارستان جمهوریت یکی از انهاست ، در عرصه تندرستی ،قناعت دهند، تا دونر ها آماده پرداخت هزینه ها شوند، البته این کاریست نه چندان آسان ولی دور از امکان هم نیست ، که ظرفیت می خواهد ، و قدرت اقناع ، تا جانب مقابل پیشنهاد را  بپذیرد.

در خاتمه امید واری بر این است، که مسئولین محترم بتوانند، بیمارستان جمهوریت را فعال، و بیمارستان های نیم کاره را اکمال به بهره برداری بسپارند ، چشم براه روزی که این کار عملی  شود بیماران راحت آسوده خاطرازینکه در میهن شان جائی است که می توانند به سهولت  آنجا مراجعه کنند،  تشخیص و تداوی شوند .

                                                                                      

                                                                                       با احترام  اسلا م الدین اندیش

                                                                                      

  

 


بالا
 
بازگشت