عبدالقدیر صوفی زاده

 

درانتخابات 1393 ریاست جمهوری به عدالت و قانون مدار شدن رای بدهید

هموطنان : در این روز ها دارد مردم وارد کار زارهای انتخاباتی ریاست جمهوری 1393 ریاست جمهوری شوند که مطبوعات افغانستان و تلویزیون ها از یکجاشدن و ایتلاف های دوباره  احزاب و گرو های ها اعم از دموکرات ها ، تکنوکرات ها ، جنایت کاران جنگی و دزدان دارایی مردم سخن میبرند و آرام ، آرام وارد کمپاین انتخاباتی ریاست جمهوری میشوند و میخواهند نامزد های خود را وارد مبارزات سیاسی نمایند .

 این ایتلاف ها دوپیام را به مردم میرساند. یک  بدست آوردن چوکی ،حفظ جا وجلال و سرمایه های دزددیده شده، و ادامه قدرت نا مشروع شان در درون وبیرون حاکمیت مییباشد که این گروه ها همه به احزاب قومی مذهبی مربوط بوده که در گفتارممثل دموکراسی و در عمل مخالف دموکراسی وعدالت و وابسته گان دولت های میباشند که با منافع مردم وخلق های ستم دیده ،اعم ازکارگران ،دهقانان ،دانشجویان و استادان دانشگاهی، روحانیون واهل خبره باوری ندارند .

دوم گروگک های  تیم تباری اند که آرزوی  تأمین پروسهءصلح عادلانه ،خلع سلاح ، وحدت واقعی ملی و حاکمیت ملی در کشور راندارند و گروهای میانه ایکه دارای آرزوی خدمتگذاری به مردم و تآمین عدالت اجتماعی را در بین هر دوگرو دارند راه دموکراسی و عدالت راگم کرده به بی راهه روان اند نمی دانند که چه تصمیم بگیرند.

 زیرا در فقدان احزاب سیاسی انتخابات و مبارزات انتخابانی رنگ وبوی قومی پیداکرده مردم را از فکر هدف مند به فکر قومی و تباری سوق میدهد، درحاکمیت دموکراسی مبتنی به احزاب سیاسی ودولت های عدالت خواه، مبارزات جانبازانهء مردم ، ایثار و قربانیهای شان در معاملهءقدرت های بزرگ قرار نگرفته بلکه برای تعمیم دموکراسیی ورشد احزاب در انتخابات که حق ذاتی ، طبیعی و اجتماعی همه انسان ها در جامعه انسانی است و تا آن زمان که عدالت اجتماعی ودموکراسی به اراده مردم در جامعه بر قرار نگردد دموکراسی وآزادی مردم منحیث یک اصل نظام مردمی نیز تأمین شده نمی تواند.

تأمین آزادی های مدنی وشهروندی بنام شهروند افغانستان و نهادینه شدن آن در کشورو پروسه انتخابات ، تامین حق انتخاب کردن و انتخاب شدن ، شفافیت انتخابات ، همگانی بودن پروسه انتخابات و عدم مداخله قدرت در روند انتخابات این همه اصل های از روند روبه رشد انتخابات اند که انتخابات را نهادینه میسازد.

دموکراسی ، عدالت اجتماعی و مبارزه با فساد ایجاد فکر انکشاف در عرصه های زیربنایی و دانشگاهی باید یکی از اولیت های تیم انتخاباتی طراز اول باشد ، به خاطریکه انکشاف و شغل زایی یکی از وظایف تیم متعهد باید باشد .

عدالت پسندی وتعهد به عدالت و دموکراسی و مشخص ساختن شاخص های آن در زمان کاندید شدن زعیم سیاسی باعث اعتماد سیاسی مردم افغانستان شده و این اعتماد وحدت سیاسی اقوام وهویت رهبری کننده سالم دولت آینده را در قانون مدار شدن ، حکومت ، قوه مقننه وقوه قضاییه مشخص میسازد.

در غیر آن دولت به دولت های مركزی وفرد گرابا فرهنگ سیاسی تفرقه افگنانه تبدیل شده وبه آینده مردم کارساز نخواهد بود ، وباعث بی اعتمادی های سیاسی، بین مردم ، اقوام و ملیت های افغانستان خواهد شد، این بحران خودی و درونی حکومت و دولت شده از پاهین تا بالا حکومت را به فساد وعدم قانون پذیری غرق میسازد که در گذشته وحدت و موجودیت زورمندان در حاکمیت چنین شده واین فساد گسترده حاکمیت را مجبور به تن دادن به قوم گرایی نموده وباعث بربادی نظام وحاکم شدن شهونیزم  قومی ومذهبی در نظام گردید.

اگر در انتخابات دوره سوم  رییس جمهور انتخابی قدرت اجتماعی وعلمی متخصصین و دانشمندان سیاسی و علمی تمام اقوام و مردم افغانستان را با خود داشته باشد ، با تفاهم سیاسی واجماع بین دانشمندان و نخبه های علمی جامعه و تفاهم این نخبه گان بتواند اصل قانونیت كه دراکثر دیموكراسی ها و دولت ها به اساس قانون رأیج است تأمین گردد و تفکر دموکراسی  وآزادی مردم  واحزاب بوحود آید و انتخابات آینده به طرف حزبی شدن برود.

حاکمیت خود به اراده قانون روند قانونمند دموکراسی را طی مینماید،همکاران استخبارات پاکستان ،ایران وترکیه تحت رهبری احزاب  قومی ومذهبی شان را نمی تواننددر گوشه های مختلف کشور بقدرت برسانند ، این ها نه تنها عقب مانی میراث نظام سلطنتی را رفع کرده میتوانند، بلكه استبداد، فساد اداری، مافیای قدرت و موادمخدر، قوم ستیزی و قوم کرایی، عقب مانی سیاسی، اقتصادی وعدم انکشاف را به گونه شدید تری ،نسبت به دولت های گذشته در کشور میتوانند از بین ببرند ومیزان قدرت در حکومت تنظیم ها به نابودی کشیده شود ودر دولت کرزی بهبود قابل قبول در تاریخ سیاسی كشور پیداکرد و نقض حقوق بشر واستبداد بیدادگرانه جایش را به یک دموکراسی بدون حزبی وبی مسیر داد.

وطنداران : چنانچه استبداد وتوطیه در برابر افراد و سیستم های انسانی نظر به علم جامعه شناسی خود یك پدیدة اجتماعی بوده كه با سیاست، فرهنگ واقتصاد جامعه افغانستانی  گره خورده است. طوری که در تحلیل و برسی های نظام ها و رهبران  اشاره شد ، با استبداد و دروغ پراگنی بنام دموکراسی وعدالت نمی توان رهبرشد و حكومت كرد، واگر چنین کرد ممکن ایتلاف های شما اکنون  ریكارد همه استبدادگران، زمامداران و قدرت مندان خود كامه را در ادوار گذشته خواهد شكستاندوبد ترین فاجعه را برای روشنفکران کشور ،انکشاف وطن ، معارف همگانی ، دموکراسی ،حقوق بشر ،آزادی انسان ،زندگی باهمی   و باور های اسلامی و انسانی کشور ما در آینده  بوجود خواهد آورد.

برادران به خاطر مردم سالاری، دموکراسی و عدالت  به توده های کشور به کسی رای بدهید که در مطابقت به قانون و پابندی به قانون متعهد باشد و دارایی شما را بنام رهبر و بزرگ قوم نه دزدد به امید آینده بهتر و حزبی شدن انتخابات در آینده کشور که بنام شهروند رای خود را استعمال کنیم نه به نام قوم و حزب قومی .

بااحترام

دیپلوم انجنیر عبدالقدیر(صوفی زاده)

 

 


بالا
 
بازگشت