سنجر غفاری

 

با قدوم بهاران نو

سال جدید 1393هجری شمسی را به کافه ملت افغان در سراسر گیتی تبریک میگویم !

بهاران نو با قدوم خویش تراوش های را در کشور ما به همراه دارد . اینست که ما چون سبزه زارا ن نو رسته ازدامان خاک با وزش باد های بهاری وحیات بخش در خانه همگانی خویش بیدار میشویم که زمستان گذ شت و سیاهی آن را برآغوش  بهاران نورسته نگذاریم .

 با گذشت سیاهی و سردی  زمستان طویل واقعیت های را تثبیت واشکارا نمودیم که بازی های کودکانه آن  در خاطرات مان باقی خواهد بود وارزش گرمی های را که ما برای سردی این زمستان برای بقای خویش به مصرف رسانیدیم  بهای گرانی بود که بخاطر هیچ پرداختیم .

 باید دانست این بهار باز آمده برای ما فرصتی است تا زمستانی در آینده ما دیگر چنین طویل و طاقت فرسا نگردد. برای فصل تابستان خویش که همه امید ها به باغبان دارند ومی نگرند چه بنمایم ؟         فرصت بدست آمده یک آزمون دشوار و انتخاب ارزشمند ولی در گرو اهداف بیگانه هارا پیش روی ما قرار داده است . سناریوی پیش بینی شده  گذار از مرحله کنونی بسوی انتخاب نظام ما بعد در کشور ما یک  معمای بسیار پیچیده ای است که باز گشائی آن  نهایت دقت و حوصله مندی ، درایت و انسجام را میخواهد که دیوار های بزرگ ناباوری  ملی و پرده های تاریک اعتماد و اتحاد ملی میان همه اقشار مختلف سیاسی ، اجتماعی ، روشنفکری و مذهبی به وسیله شبکه های استخبارات کشور های مختلف  دنیا مسلط بر اراده و تصمیم ملی و کشوری ما  تحمیل و حتمی پنداشته شده است .

گره گشای این بنبست  و تراژیدی های تحمیلی در کشور ما  کی ها شده میتواند ؟

  درموجودیت تنش های موجوده میان  قدرت های منطقوی و جهانی در افغانستان ، جنگ و نابا وری ها وارد مرحله حساس خویش در منطقه و جهان گردیده است . 

 تنش میان حاکمیت موجوده در افغانستان و رهبران قصر سفید ، چه واقعی باشد ویا تاکتیکی ، تنش های قومی و سیاسی میان طالبان و امریکا در دوطرف دیورند ، تقویت و حمایت رهبران طالبان افغان و پاکستانی در تحت پوشش و حمایت استخبارات پاکستان ، انگلیس ، سعودی و امریکا در منطقه عوامل بزرگ ادامه جنگ و ناباوری در افغانستان و منطقه بوده و برگشت ثبات و استقرار نظام مبتنی بر اراده ملی مردم افغانستان را در موجودیت بازی های کاذب و فریبنده در شرایط کنونی که امریکا خواستار عقد قرار داد امنیتی و باز گشایی پایگا های نظامی خویش در افغانستان می باشد و از جانبی چراغ سرخ برای خروج کامل قوت هایش از افغانستان را در دستور کار خویش قرار داده و افغانستان  در خلای اهداف و خواست های امریکا و متحدین شان وارد مرحله نظام سازی و انتخابات با موجودیت قوت های مسلح  طالبان ای که  تحت حمایت  استخبارات و نظامیان پاکستان قرار دارند و هیچ گونه تعاملی را با نظام و مردم افغانستان برای قطع جنگ و آتش بس و مصالحه نمی پذیرند دشواراست که به انتخابات آینده و نظام سازی  برای باز گشایی عقده های موجود را مساعد دانست و بسوی آینده بنگریم .

ارزشمند ترین عنصر انتخابات برای مردم  ما که بتوانند به آینده شان مطمعین باشند همانآ برگشت روشنفکران متحد ومعتقد به آرامش و پذیرش همدیگر شان به منظور ختم ناباوری های موجود که تآ مین کننده بنیادی اساسات  نظام مبتنی بر قانونیت ، قاطعیت و باز پرس در همه سطوح کشوری  که استحکام بخش نظام دولتی باشد . روی این اصل میتوان  تشخیص نمود که مردم ما به علاقمندی و ضرورت نیاز مندی شان  با دلگرمی و احساس مصعونیت و مسولیت در انتخابات اشتراک  وسیع نخواهند داشت .

 تصویر بدست آمده از ترکیب و کمپاین انتخاباتی در وجود کاندید های مطرح تضمین خوبی برای  استقرار نظام ای که مردم بدان  خویش را مطرح و تصمیم گیرنده و بل قوه در سرنوشت ملی و کشوری شان ببیند وجود ندارد . بازی های مختلف و تحمیل مصیبت ها برسرنوشت انتخاباتی  از بیرون مرز های کشور به وسیله استخبارات کشور های مطرح و واقعآ دخیل در ناباوری های ملی ما به قوت و توانمدی اش با د ست باز و اشکا را ادامه داشته، شدت فعالیت انتحاری ها و کشتار مردم بی گناه ما که همه کشور های حضور داشته جهانی تعهد برگشت ثبات و آرامش رابرای مردم ما داده است به قوت اش باقی است و هیچ گونه اجراات و پذیرش مسولیت و توجه ای درزمینه از طریق مسولان این کشور ها درزمینه جلوگیری از اعمال شرارت و مداخلات استخبارات پاکستان ، حمایت و صدور تروریستان از آن سوی دیورند در کشور ما صورت نگرفته بلکه توجه شان هنوزهم بسوی پاکستان است تا پایگا های تربیت تروریزم دراین کشور آسیب پذیر نگردد.

بدون شک تصمیم واراده ملی ما اکنون در گرو نتایج انتخابات پیش رو قرار گرفته است که امریکا و متحدین چگونه و به چه شکل نظامی را در سرنوشت ملی و کشوری ما جاگزین نظام موجوده خواهند ساخت تا تضمین اهداف پیش رو را در مسیر خواست هایش در منطقه به خصوص با کشور ایران ، پاکستان ، هند و چین و بلاخره  اهداف بلندتری شان در جمهوریت های آسیای میانه ودرنهایت امر  تشدید مناسبات با فدراسیون روسیه را در پوتانسیل خویش حفظ داشته باشد .

روی این اصل  روی کار آمدن یک نظام مساحت پذیر و ائتلافی با کادر های  طالبان و حزب اسلامی ، رهبران مجاهدین سابق در تعامل با حفظ خواست ها و فورمولهای تعاملی کشور های ایران ، سعودی و پاکستان  دور از امکان و شکل گیری در نظام آینده نخواهد بود و باقدوم بهاران جدید فصل باورمندی ها گل آرزوهای مردم مارا به همراه نخواهد داشت . 

اگر این مکتب باشد و این ملا ، حال ملت خراب می بینم .  ازخدا خواهیم توفیق ادب . یاهو؟ 

  سنجر غفاری 

مسکو 23 مارج 2013    

 

 


بالا
 
بازگشت