محمدیعقوب هادی

 

   اقتدار سیاسی کارا ترین گزینهء حضور دروضعیت سیاسی

 رفتار های  تند وبا شتاب محرکین  اوضاع  در متن ومحتوای انتخابات 1393 ه ش  افق دید بسی از نیرو های سیاسی را  دچار مشکل ساخت.  گویش های  شعاری حلقات زرو زور  توانست از یکطرف  اراده وتصمیم فوریء شماری از مجموعه های سیاسی مترقی و داد خواه  را  درهمسوئی  وهمگرائی بکشاند  و نگاه واقعبینانه آن‌ها را  از تحلیل و تجزیه شرایط  به انحراف ببرد.  واز طرف  دیگر فعالین سیاسی  مستقل در این خط  را هم نا خود آگاه  به سمت حمایت از این گروه ها موقعیت  بدهد. این در حالیست که  حمایت نا خود آگاه فعالین سیاسی مستقل در خط ترقی خواهی و عدالتخواهی،  در عین حال مخالفت خود آگاه  و اندر میانی این فعالین را که گذشته سیاسی مشترک هم داشتند نیزدر صف بندی های  جداگانه  تبارز داد. برای این عده از فعالین سیاسی بهانهء  آماده  این  بود و است که منتقد  دیروز شان  وزن کدام یک  ازاین گروها و افراد سیاست گذاریهای  مسلط کنونی را در تحلیل و تجزیه شان سبک وسنگین میسازد تا  آنها خود در صف  مقابل موضع اختیار نمایند. باید گفته شود که شوربختانه این عده فعالین سیاسی بحث‌ها ی تحلیلی از موقف و موقعیت  گروه‌ها و یا هم افراد مطرح در شرایط کنونی  راکه از جانب  سایر فعالین ترقیخواه  ارائه شده  اشتباه گرفته آنرا حمایت  تلقی نموده  وتا هنوز که همه  چشم براه  نتیجه  دور دوم انتخابات استند همچنان حمایت های نا خود آگاه  ومخالفت های خود آگاه آنان جریان دارد.

ناگفته نباید گذاشت که در گیر و دار  پروسه  انتخابات و حمایت از حلقات مشخص بطور استثنائی یک مجموعه سیاسی مترقی و داد خواه  توانست  به عقب نگاه نمائید و  راه آمده را اشتباه آمیز بخواند. نویسنده این سطور همین توانمندی را  بهانه  ساخته چند سخن کوتاه را به توجه  نیرو های مترقی  ودادخواه میرسانم  تا در تسلسل  خواست  یک چتر مصئون سیاسی این تعهد  روشنتر باشد

 

مبارزان هم کیش وهم آئیین!

 این سخن  ازمنبر احاطه فکرمشترکی بیان میشود  که عنوان اش بر خاستن و حرکت به پیش است. ما برای  رفتن و رسیدن  با داشتن مخرج مشترک فکر و قطب نمای حرکت، اقتدار سیاسی ما رامیتوانیم تأمین کنیم  . قضاوت مشترک نسبت به گذشته ، حال وآینده قطب نمای منزل ماست. مردم خواهی و میهن دوستی مخرج مشترک  فکر ماست . با این دو اصل هویتی  راه  رسیدن به اقتدار سیاسی  بدون شک هموار میگردد. اما باید در نظر داشت که بیشه های خطر آفرین این گذرگاه را از آسیب رسانی با دقت مصئون بسازیم.

  حالا که دومین تجربه‌ را در متن ومحتوای انتخابات بدست داریم باید  روی تأمین اقتدار سیاسی با مسئولیت تمام فکر نمائیم که از کدام موقعیت چگونه  بسوی هدف  حرکت و پیشروی صورت بگیرد؟ اشتیاق رسیدن به قدرت وهدفمندی رسیدن به قدرت حتمی  تصاحب قدرت است. اشتیاق  رسیدن به قدرت  که در واقع نصب شدن در  قدرت است  بطور واضح به  کار ما نمی‌آید. مقصد ما در  چارچوب رسیدن به قدرت هدفمندی  کارا را توجیه میکند که از  گذرگاه  اقتدار سیاسی میسر است، تا قدرت دولتی را گردان اجرایوی پلان های کاری ما  قرار بدهد یعنی اول تولید  نیرو وتوان  وبعد با قوت لازم در اخذ و احراز موقف وموقعیت مؤثریت پیدا نماییم.

عزیزان هم سرنوشت!

پیچیدگی اوضاع کشور مستلزم آن است  که  طلسم سوء‌استفاده از بنیاد های سیاست را که  شعاع سوزنده آن  فراگیر شده باید شکست. نباید بیش از این طومار جذابیت های  ظاهر چنان چشم گیر باشد و کور بینی را رواج بدهد که حتی احزاب  وسازمانهای  اصولمند و با قاعده را در عقب  یک شخص  پرتاب شده  بکشاند.  شخصی که نه حزبی دارد و نه خاستگاه و پایگاه  مردمی آن محسوس است. این نکته وقتی  قابل توجه است که ما  نه تنها  این کشش ها  وروش ها  را بصورت  جدا شاهد بودیم و استیم  بلکه از نام ائتلاف ها و کمیسیونهای  مشترک که وجود مجموعه های سیاسی  را معرفی میکند اعلامیه  های رسمی حمایت از شخص صورت گرفته است. 

در اینحال چنانی که  معلوم است هنوز پروسه انتخابات  کامل نشده ، نتائیج آن با بیان شاملین پروسه مبنی بر  اینکه باز هم  تقلب صورت گرفته  هراس از پس لرزه‌ء آنرا تولید نموده است . این نمونه‌ای از آنچه است که در بالا سوء‌استفاده از بنیاد های سیاست گفتیم. به این سلسله محور بحث ما در اینجا تأمین اقتدار سیاسی است که باید در چنین اوضاع واحوال گام های یگانگی نیرو های  هم اندیش  بسوی  تأمین اقتدار سیاسی سرعت عمل بیشتر پیدا نماید  تا بتوانیم در اوضاع جاری  بخشی از مسئولیت ها ووظایف مردم خواهانه ومیهن دوستانه را بسر رسانیم.

 

 به پیش بسوی اقتدار سیاسی

 

 م ی هادی

 

 


بالا
 
بازگشت