ستایش از قلم استاد سیستانی در تبیین نوروز!

احمد ولی تاجک


استاد اعظم سیستانی، تاریخ نگار سرشناس، مثل بسیاری از روشنفکران کشور از بی مهری وکژ بحثی مشتی  یاوه گو در مورد نوروز ،  ناراحت شد و مقالتی زر نام« توانمندی جشن نوروز درگذر از تعصبات مذهبی در گذر زمانه ها!» در تبیین این عنعنه، دیرین اقوام آریایی نگاشت!آقای سیستانی از خطه ای برخاسته که نقش پای رستم دستان و نعرهء یلان اساطیری   را برقلمرو خود دارد!
استاد سیستانی البته پشتون است اما مثل صد ها هزار پشتون دیگر ، سر مویی با نوروز و تقویم
جلالی  ، دشمنی ندارد ، پس این نیمچه ملایان نشسته بر دستر خوان کافران( یعنی غربی ها) چرا با نوروز مخالفت میورزند؟ گمان میبرم ، میخواهند با جمهوری اسلامی ایران ،یکی از محدودکشور های حامی کرزی ، ابراز مخالفت کنند ! این نیمچه طالبان قلمبدست ، چون میخواهند ، مخالفت شا نرا با ریخت وپاش و مصارف گزاف ارگ ، در بزرگداشت نوروز ۹۳ ،نشان دهند، از شدت حواس پرتی و کمسوادی ، با عنعنه نوروز اعلام جهاد (!) میکنند!
برخی از همکاران سایت « دعوت» پا را ازین هم فراتر گذاشته، در یک منظومه ،زبان فارسی را « زبان اجنبی» قلمداد میکنند ! به کدام دلیل ؟ به دلیل این که ایرانی و نماینده ایران، حسن ایرانی در جشن نوروز، در ارگ کابل  به همین زبان، تکلم کرده است!
دو بیت از نظم جناب « بسمل» منتشره سایت دعوت درینجا نقل میشود:


اوس جشنونه نمانځل کیږي د ارګ منځ کې
له ولســـه نه شرمیږي د ارګ منځ کې
 
خدایه زهر ورته شیدې دخپلې مورکړې
په پردۍ ژبه غږیږي د ارګ منځ کې
****
قسم میخورم، این قلم های مسموم و مزدور که زبان نصف ملت افغانستان را « زبان بیگانه» میخواند،و نوروز را یادگار مجوسان میپندارد، یک سطر ، یک خطابه در نکوهش و لعن و طعن رژیم ضد بشری آخوندی ایران،  نگفته و ننوشته اند!
اینان ، از آخوند ایرانی که مهاجرین افغان را دسته دسته اعدام میکند  ، نفرت ندارند،از مشترکات  تاریخی و فرهنگی ایران و افغان ، نفرت دارند !
اما خوشبختانه در داخل کشور، ازین خطکشی ها و مرزبندی های تصنعی خبری نیست که  نیست!
***
یک وبسایت معلوم الحال دیگر که اصرار دارد، تاریخ افغانستان از دوران احمد شاه ابدالی، شروع شده است، برای تخطئه فرهنگ دیرینهءاقوام افغانستان، گاه و بیگاه به شاهنامه فردوسی، تجاوزو توهین میکند، از زبان کسانی که یا بیمار روانی اند یاگماشتهء علی خامنه ای !
آقای سیستانی ، نه تنها در باره نوروز، عقیده خود را با صراحت ابراز داشته، بلکه در باره خط دیورند و راه حل این معضل نیز نظر متفاوت از نویسندگانی ابراز داشته که تابع جریان باد اند و نان را همواره به نرخ روز میخورند
!

 

 


بالا
 
بازگشت