سنجر غفاری

 

استراتیژی پاکستان و حکومت وحدت ملی

رابطه امنیتی و دفاعی با پاکستان را چگونه تقویت  خواهیم  نمود ؟

از غوزه زنبور زهر دار عسل  بدست آورده نمی شود . !  

  با بوجو آمدن حکومت وحدت ملی در کشور  مردم ما از کوره راه های دشوار شبکه های استخباراتی کشور های منطقه و جهان  سربیرون نمودند و این که خود به پای صندوق های رای رفتند، اما اراده و تصمیم گیری در جای دیگری بود. مردم افغانستان انتظارتشکیل چنین حکومی را هرگزنداشتند ( یک ز ین و دو کون ) 

  باید به ارزش های ملی توجه نمود و بعدآ بسوی اهداف  گام نهاد . همین  سرتاج عزیز بود که به کابل آمد و تعهدات راجع به فصل جدید مناسبات میان دو کشور را وعده داد و باز به پاکستان رسید سیل راکت هارا به ولایات شرقی کشور جاری نمود و هزاران انسان دیگری در کشور ما قربانی مناسبات نیک با پاکستان شد. 

 بعدآ حنا ربانی وزیر خارجه و اشحاق کیهانی ریس ستاد ارتش پاکستان به کابل امدو کشف نمود و به اجنتان شان پول و برنامه کاری داد و دوباره رفت و سیل انتحاری و باران راکت را را به ولایات مختلف کشور ارسال کرد و در جریان انتخابات در ولایات خوست و غزنی و کابل و کندهار و شمال افغانستان شاهد مصیبت ها بودیم و باز هم از آغازنخستین روز سوگند ریاست جمهوری شما  جناب داکتر اشرف غنی الی اکنون که در پاکستان هستید این خونریزی متوقف است در حالیکه توافق امنیتی با امریکارا هم به امضآ رسانیده اید ؟ توقع مردم ما از مسافرت شما بسیار است دشوار خواهد بود تا برای مردم و آینده نظام  تحت قیادت شما پاکستان صادقانه گام های عملی را بردارد و به آرمان شما و مردم کشورشما اسلامی و انسانی بیندیشدو گام های سودمندانه ای را بردارد .

این دیدارشما بسیار عجولانه و قبل از وقت محاسبه گردید . باید کابینه را تکمیل می نمودید و گامهای دقیق و با مسولیتی را در قبال سرنوشت ملی کشور که شما آن را در این بازدید در قالب این جملات (رابطه امنیتی و دفاعی با پاکستان را تقویت  خواهیم کرد)  خلاصه یافتید خوش باور نمی بودید . پاکستان از افغانستان بدین ساده گی دست بردار نیست و باید در مقابلش  قطعه توس در دست داشته باشید .« نظام قوی دولتی ، اردوی مجهز، کادر های پاک و فداکار به آرمان ملی و کشوری شان نه بازان شکاری دست بیگانه ها» پاکستان استراتیژی خاص خود را در منطقه و درمیان قدرت های مطرح جهانی دارد و اردوی اجیرش تجهیزات قوی دارد ، اقتصادش متکی به باز بودن و مسدود بودن راه های متصل به سایر کشور هارا ندارد و به بحر راه دارد و مداری و پایگاه بین المللی اهداف استراتیژی کشور های چین ، انگلیس ، روسیه و امریکا در منطقه است و در مناطق شمال افغانستان در جمهوریت های آسیای میانه شبکه های ویرانگری و بنیاد گرایان افراطی را دارد و از طریق ولایت کنرهار و نورستان به پامیر بالاو ازبکستان اکمالات نظامی و سوقیات برای نهضت های اسلامی در آسیای میانه را با ترافیک مواد مخدر و اسلحه عهده داراست . پاکستان در مناطق شمال کشور من و تو شعبات کشفی و اطلاعاتی دارد و بلا خره در پارلمان و دستگاه های امنیتی کشور کادر دارد و هرچه بخواهد انجام میدهد و باید به ساده گی نباید بسوی پاکستان نگریست . 

 بدون شک امروز همانند گذشته ها پاکستان احتمال دارد تا در تشکیل کابینه جدید پیشنهادات و ملاحظات حاص خویش را دارد و مطرح می نماید و حضور حکمتیار و چند تن از رهبران طالبان را به منظور تقویت نظام وحدت ملی  پیشنهاد و مطرح نماید تا طرف دیگر پیمان  ایجاد و توافق نظام وحدت ملی ( ریس شورای اجراءیه )  موفق باشد یا نباشد این خود یک بازی و ایجاد شگاف در سیستم است که انجام داد . پاکستان شریک روز های دشوار و تحمیلی جنگ برمردم افغانستان طی بیش از سه دهه میباشد و صد ها مراتبه به پای میز مزاکره آمدو تعهد داد اما وقتی دوباره به کشورش برکشت از زبا اسلحه جواب ارسال داشت .

 پیشنهاد این است تا طرحی راحکومت وحدت ملی در افغانستان به شورای امنیت سازمان ملل متحد در زمینه روابط امنیتی و دفاعی افغانستان باپاکستان بدهدو شورای امنیت ملل متحد چنین طرحی را حکومت پاکستان نیز مطالبه نماید و در پای نظریات و خواست های مردم افغانستان باید مقامات امریکا که با افغانستان توافقنامه امنیتی را امضآ نموده است تظمین نماید چونکه افغانستان برای ده سال هشت پایگاه نظامی در قلب آسیارا بدسترس امریکا قرار داده است و باید پای پاکستان به این موافقه کشانیده شود که دیگر برای افغانستان تروریست صادر نمی نماید و تمامی مراکز و پایگاهای آموزشی و تربیتی طالبان و پناه گاهای رهبران شان مسدود می نماید و قطع کمک و حمایت نظامی بر طالبان را حتمی می پندارد در آن صورت میشود تا باور مند بود که رابطه خوب و مستحکم امنیتی و دفاعی را با پاکستان ایجاد و تقویت نمود در غیر آن این یک چالش و تاکتیک فریبنده ای است که مردم مارا بیشتر به کام بد بختی ها و خونریزی های می کشانند  .

جناب اشرف غنی نباید فراموش نماید که از اعتبار ملی و خون فرزندان ما در قوای مسلح « اردو ، پولیس و امنیت ملی» به این مقام رسیده وبا لای شهامت، از خود گذری و فریاد یتیمان ، مادران و پدران این ملت در مقابل خواست ها و اهداف نامشروع و آگنده به فساد و انتقام جویانه پاکستان سطحی نگری ننمایدو به شورای امنیت  سازمان ملل متحد  از اعتبار و خواست مردم افغانستان در برابر پاکستان ایستده گی نماید و حق مشروع مردم خود را بخواهد.   صلح در افغانستان با عزرو زاری تآمین  نمیگردد.                                                                                                    

  سنجر غفاری                        

 

 


بالا
 
بازگشت