یک بام و دو هــوا

 

بجــرم اخــتلاس کــابل بانک شــیرخــان فــرنود و خــلیل الله فــیروزی محکــوم به اعــدام و زاخــیلوال به مقــام والای ارگ نشــینی ارتقــا یافــت!

 

همه به خاطر داریم  که یکماه پیش ملا اشرف غنی چنان از عزم راسخ تصفیه حساب فساد مالی در کابل بانک و به پنجه قانون سپردن عاملین آن سخن می گفت که از هیبت صدایش شیشه های تعمیر کابل بانک به لرزه افتاده بود و کسانیکه از موضوع اطلاع نداشتند از ترس زمین لرزه از دور و بر ساختمان کابل بانک پا به فرار نهادند.

اما حالا بعد از آنهمه غر و فش که گوش جهانیان را کر کرده بود فقط همان دو نفر که از قبل متهم به دست داشتن در فساد مالی کابل بانک بودند از طرف دادگاه عالی محکوم به جزای سنگین تر گردیده و در کنار شان چند نفر چپراسی ، باغبان و دروازه بان کابل بانک نیز به شش ماه حبس های نمایشی محکوم شده ولی متهمین اصلی قضیه کابل بانک چون محمود کرزی و حصین فهیم از غند خیر وقایع و رویداد ها را تماشا می کنند.

این تیاتر مضحک به این هم قناعت نکرده و برای به حیرت انداختن تماشاچیان عامل اصلی فساد کابل بانک جناب وزیر مالیه آقای زاخیل وال را نه تنها برائت داده که ایشان را به مقام والای مشاور مالی ریاست جمهوری ارتقا داده به ارگش می خواند.

انگیزه وعلت چنین تصمیم نا بخردانه را نه صبغت الله مجددی با استخاره اش و نه صدیق افغان با فلسفه ریاضی اش پی برده اند که بالاخره خبرنگار بی بی چهل مجبور دست به دامان شخص ملا اشرف غنی شده و از خود ایشان جویای توضیحات درین باب گردیده است که اکنون شما را در جریان آن قرار میدهد :

 

خــبرنگار بی بی چهــل :

جلالتماب محترم طوریکه شما هم مطلع هستید درین روز ها موضوع پیگیری فساد مالی کابل بانک سرخط اخبار در مطبوعات داخلی و خارجیست ولی یک سوالیکه هیچکس نتوانسته جواب قناعت کننده در مورد ارائه نماید همین روش یک بام و دو هوای دولت شما در مورد متهمین قضیه کابل بانک است که شــیرخــان فــرنود و خــلیل الله فــیروزی محکــوم به اعــدام و زاخــیلوال به مقــام والای ارگ نشــینی ارتقــا یافــت!

اگر لطف فرموده درین مورد کمی توضیحات ارائه فرمائید که علت این کار چه بوده ؟

 

مـــلا اشـــرف غنـــی :

متاسفانه در جامعه ما واقعا بیسوادی و فقر فرهنگی بیداد می کند لهذا قضاوت و ارزیابی شهروندان حتی از خیلی از روشنفکران و اهل کتاب و مطالعه هم خیلی سطحی و دور از از هر نوع تعمق و ژرف نگری علمیست که طرح چنین سوالی از طرف شما خود ثبوت حقانیت مدعای من است.

ما حق نداریم یک عمل را مجزا از انگیزه آن عمل مورد قضاوت و ارزیابی قرار دهیم بلکه باید همیش آن را در رابطه با انگیزه آن نگریسته و در مورد قضاوت نمائیم. 

بطور مثال دستگیری هموطنان ما توسط جنرال ظاهر به اتهام انجام اعمال دهشت افگنانه به تنهایی نمی تواند به عنوان عمل نیک ارزیابی گردد بلکه زمانی می توانیم در مورد قضاوت درست کنیم که انگیزه جنرال ظاهر را از انجام این کار بدرستی بدانیم.

یا اینکه در مورد حملات انفجاری و یا انتحاری مخالفین سیاسی دولت بدون اطلاع دقیق از انگیزه اعمال آنها نمی توان در مورد قضاوت کرد لهذا باید همیش عمل انجام شده را در رابطه با انگیزه آن مورد ارزیابی و قضاوت قرار داد.

در رابطه با فساد مالی و اختلاس کابل بانک نیز باید همین کار را کرد ، همه میدانیم که شیرخان فرنود ، خلیل الله فیروزی ، محمود کرزی و زاخیلوال همه در قضیه فسادمالی کابل بانک  دست داشتند اما با انگیزه های متفاوت.

اگر شیرخان فرنود و خلیل الله فیروزی بیشتر در فکر یغمای دارایی های کابل بانک بوده اند به یقین  که محمود کرزی از آن پول ها برای ارتقا و بهبود وضع تجارتی در کشور استفاده کرده و زاخیلوال بجز نجات پول های باقیمانده در کابل بانک از چنگال مافیای اقتصادی انگیزه دیگری برای انتقال یکصد ملیون دالر بسوی زاخیل نداشته.

اما اینکه از بخت بد او تصادفا مخالفین سیاسی دولت در زیر همان درخت که زاخیلوال پول های کابل بانک را دفن کرده بود بساط شان را پهن کرده و هنگام حفر چاه به پول های کابل بانک دست می یابند این دیگر واقعا که از شانس بد زاخیلوال بوده و حالا از کمال ناجوانمردی و بی انصافی ما خواهد بود اگر ما او را به جرم این نیت نیک ولی بخت بدش متهم به اختلاس پول های کابل بانک بنمائیم.

 

 

با تقـــــــــديم حــــــــــــرمت
حقــــ(شـــمس الحــق)ــــانی

http://haqani.funpic.de

 

 


بالا
 
بازگشت