په اروپا کی دمیـشـته افغانانو د تولنو فدراسـیون

   فدراسـیون سازمانهای پناهندگان افغان در اروپا

Federation of Afghan Refugee Organizations in Europe         


قطعنامهٔ کنفرانس سالانۀ فارو

داعش درافغانستان

عواقب وخیم حضور داعش " گروه دولت اسلامی " در افغانستان و ارزیابی تدابیر

برای متوقف نمودن آن

فارو، فدراسیون سازمان های پناهندگان افغان مقیم اروپا  ( FAROE) به تأریخ 12 ماه دسامبر 2015 کنفرانس سالانۀ خود را در ناظر برمطالعۀ عواقب  وخیم حضور داعش در افغانستان  و ارزیابی تدابیری برای متوقف نمودن این نیروی اهریمنی در شهر هوفددورپ هالند دائر نمود که در آن بیش از 120 صاحب نظرافغان ، شامل فرهنگیان، نمایندگان نهاد های اجتماعی- کلتوری افغان ها، از کشور های مختلف به شمول افغانستان، آلمان، فرانسه، سویدن، اسپانیا، دنمارک، اطریش، بلجیم و هالند اشتراک نموده بودند که از هر طیف مردم شریف افغانستان و اندیشه های متنوع فکری و سیاسی آنان نمایندگی می نمود. کنفرانس طبق معمول به طریق دموکراتیک و با روحیۀ  وحدت ملی برگزار گردید.

کنفرانس با سخنرانی افتتاحیۀ خانم نجلا واسعی، رئیسۀ فدراسیون سازمان های پناهندگان افغان در اروپا آغاز شد. سپس به حرمت بزرگداشت از شهادت هزاران انسان بیگناه در سراسر جهان و هزاران هموطن افغان ما که به  اثر حملات خشونت بار داعش، القاعده و طالبان در جریان2015 شهید شده اند، یک دقیقه سکوت اختیارگردید.

رئیس فارو ضمن خیر مقدم گفتن به مهمانان، هدف تدویر این کنفرانس را فراهم ساختن زمینه ای برای دریافت داشته های علمی و اجتماعی افغان های مقیم اروپا جهت تشخیص کامل موج دهشتناک تروریستی داعش، مخصوصاً در کشور ما و جست و جوی راه و تدبیری برای متوقف ساختن این گروه جنایت کار، معرفی نمود که زمینۀ مباحث آزاد را در فضای احترام متقابل برای اشتراک کنندگان در موضوع کنفرانس فراهم می سازد.

خانم واسعی متذکر شد که نظرات، پیشنهادات، طرح ها و انتقادات سازندۀ ما افغان های مقیم اروپا ماحصل تلاش های هر یک ما بوده که در این فدراسیون توحید و جمع میگردد و از این طریق بر شخصیت ها و ارگان های افغانی و بین المللی شامل در مبارزه علیه تروریزم و داعش، به خصوص ذیدخل در مبارزه علیه تروریزم در افغانستان، بیشتر اثرگذار بوده و ممکن است سبب تلاش های مزید برای امحای تروریزم گردد.

متعاقباً سخن رانی ها، ابراز نظرات و بیانات از سوی اشتراک کننده گان ارائه گردید؛ عده ای از اشتراک کننده گان به این باور بودند که در کشتار و سربریدن بیگناهان وطن ما توسط داعشی ها و طالبان، حاکمیت موجود و متحدین بی المللی آن بی تقصیر نیستند، حاکمیت و دوستانش فقط در اندیشۀ منافع سیاسی خود اند و به مردم فکر نمی کنند. نظریاتی هم مطرح شد مبنی بر اثرگذاری غیر مستقیم پالیسی و عملکرد برخی ابرقدرتهای منطقوی و جهانی در زایش و رشد "گروه دولت اسلامی " داعش.

داعش به حیث گروه به سطح خیلی بلند تروریست، که از بستراندیشه های بنیاد گرایانه  انحرافی سلفی ها برخاسته است، بر بستر منازعات چند کشوری مشتمل بر عراق، سوریه و در جا های دیگر سایه افکنده است، این گروه همچنان در میان تروریست های صادر شده   از آن سوی ”خط دیورند" در برخی از ولایات افغانستان  نفوذ کرده وبا اتکا به آنان مناطقی را تحت کنترول قسمی و مؤقتی خود  در می آورد و در این مناطق با خیال راحت به سربازگیری و نیرومندی خود می افزاید، کشتار های خیلی شنیع و با درجۀ بلند خشونت داعشی ها که در افغانستان مرتکب شده اند، آغاز یک دهشت نبوده و پایان آن نیز نه خواهد بود. بعد ازتجربهٔ دهشت سه دههٔ اخیر، اکنون مردم افغانستان بادهشت گروه دولت اسلامی روبروست.  اگر راهکار های مؤثر و جدی برای جلو گیری از سرایت این مصیبت عصر ما اتخاذ نگردد، سبب جنگ های دوام دار بیشتر در کشور و منطقه ما خواهد گردید.

افزایش فشار نظامی جهانی، بالخاصه فشار روبه فزونی بالای این گروه بعد از جنایات اش در پاریس، احتمال سقوط این گروه در رقۀ عراق و سوریه را زیاد ساخته است و این گروه را واداشته تا محل دیگری را برای تمرکز فعالیت های خود دست و پا کند، این وضعیت سبب گسترش فعالیت های تروریستی داعش در لیبیا و افغانستان میگردد، در صورت وقوع این احتمال ممکن است دول قربانی و یا دولت های زیر تهدید داعش حملات متقابل ایشان را بر افغانستان اعمال کنند، تا داعش را در این کشور درهم کوبیده باشند، در حالیکه مردم ما بعد از تحمل سه ونیم دهه جنگ و ویرانی برای تحکیم ثبات روز شماری میکنند، اما بد تر شدن روز تا روز اوضاع کشور مردم ما را به سوی نا امیدی کامل سوق داده میرود.

پا گرفتن داعش اگر از یک سو به علت ضعف وفساد گسترده حاکمیت در سراسر کشور باشد از جانبی هم ماحصل یک سلسله عوامل اجتماعی مانند، رشد کنترول نه شدۀ مدارس مرموز تروریست پرور مبلغ تروریزم، فقر فرسایندۀ نسل جوان،  بقایای نظام قوماندان سالاری که خرید و فروش قوماندان ها را همراء با مزدوران چپاول گر ایشان با سهولت به دشمنان عرضه میدارد.

اشتراک کنندگان کنفرانس به این گمان اند که با وجود تلاش های بعضی از حامیان بین المللی ومنطقه داعش، دشوار است این پدیدۀ نامأنوس منحوس در کشور ما پا و ریشه بگیرد. زیرا داعش و فرهنگ منحط اش در افغانستان  کاملاً بیگانه است، پس عناصری که به داعش یوسته اند یا خریده شده اند و یا بخشی از آن ها از سوی  " آی، اس، آی"

به وطن ما اعزام گردیده اند و بر طبق برنامۀ طرح شده، حین حمله به وزیرستان شمالی، به افغانستان فرستاده شده اند.

افغانستان کشور کثیر الاقوام بوده و مردم دارای زبان ها، مذاهب و فرهنگ های متنوع می باشد، این مردم طی اعصار و قرون در همزیستی و هم دیگر پذیری کامل به سر برده اند، شیوۀ برخورد داعش با اقوام و مذاهب غیر از خود ایشان، آگنده از جنایات کم نظیر ضد بشری بوده است، اختطاف ها  و سربریدن ها مرتکبۀ داعش، خشم سرتاسری،  سازمان یافته و منطقی مردم افغانستان را برانگیخته است.

اعمال داعش در برابر زنان حاضر در قلمرو تحت تسلط ایشان، مواردی شامل نادیده گرفتن کامل حقوق انسانی زنان، تجاوز بر آنان و تجاوز بر صغار و نقض صریح کرامت انسانی زن، به حراج و لیلام گذاشتن زنان و خرید و فروش اسرا و اشکال دیگر سرکوب زنان را احتوا میکند، از لحاظ فرهنگی چنین اعمالی در جامعه و فرهنگ افغانی جداً مردود و سخیف میباشد.

تجارب عراق و سوریه از تبهکاری های داعشیان در محوه  و نابود سازی بنا های میراث تمدن بشری، نشانگر آن است که این گروه برای امحای تمدن بشریت کمر بسته است، آنچه که از این آثار فرهنگی بشری قابل قاچاق و فروش بوده است، کابوس هولناک تخریب و ویران کردن بت های بامیان و تخریب بیش از دوهزار و نهصد تندیس دوره بودایی در موزیم کابل در کشور ما را در ذهن القاء میکند، این وحشت و بربریت نگرانی آنرا ایجاد کرده است که آثار گرانبهای تأریخی بازمانده از تمدن های  سابق کشور ما ، با عروج داعش، مصون نه خواهد ماند.

باید روشن نمود که افغانستان کشوری در سیارۀ دور نبوده و در سال های اخیر روابط  ارگانیک و اصولی بر اساس منشور سازمان ملل متحد با کشور های دنیا دارد که آن دول، تعهداتی  در زمینۀ حمایه، تقویه و دفاع از افغانستان را برعهده گرفته اند.

بنابرآن با در نظر داشت ارزیابی و نکات مطرح شدۀ فوق اعضای اشتراک کننده در کنفرانس موارد زیرین را طور پیشنهاد گونه به سمع مراجع و ارگان های مرتبط به موضوع اعلام میدارد:

1 – دولت افغانستان، باید سرحدات کشور را از نفوذ عناصر استخدام شدۀ بیگانگان طوری که مکلفیت و وظیفۀ او در قانون اساسی کشور معین گردیده است، محافظت کند تا داعشی ها در خاک ما نفوذ کرده نتوانند.

2 – ارگان های محلی حاکمیت هم در بخش ملکی و هم در بخش نظامی تقویت گردیده و هر لحظه آمادۀ دفاع از امنیت مردم ما باشد، این قوای مسلح هر محل اداری با یک واحد احتیاطی که در مدت زمان خیلی کوتاه به حمایت قطعۀ مؤظف رسیده بتواند، سازمان داده شود.

3 – کار وسیع و بنیادی جهت محو فقر و بیکاری در نقاط دور و دست کشور آغاز و به شکل سریع اکمال گردد تا مردم ما – به خصوص  جوانان ما که نسل زحمتکش فعلی سرزمین ما را تشکیل میدهند – محل سرباز گیری تروریست ها قرار نگیرند. از خواهران و مادران ما در نقاط دور دست کشور در برابر اعمال وحشیانۀ تروریست ها حراست به عمل آید.

4- دولت افغانستان تدابیری را اتخاذ نماید تا دشمن محیل مردم افغانستان یعنی داعش با دسایس تفرقه و خصومت پراکنی میان اقوام برادر در کشور کاری را انجام داده نتواند و این دسایس از قبل خنثی و بی اثر گردد.

5– اشتراک کنندگان کنفرانس تأکید جدی بر تأخیر ناپذیری برچیدن ساز و سامان و لانه های داعش را در افغانستان دارند، امری که اقدامات مؤثر نظامی را مقتضی می باشد.

6 – مردم با فرهنگ ما از آثار تأریخی کشور ما که ممثل هویت فرهنگی و مدنیتی ما می باشد، با دقت و حس مسؤولیت بیشتر نگهداری نموده می نمایند.

7– جامعۀ جهانی به استناد منشور سازمان ملل متحد در جلو گیری از منابع و خاستگاه های مخل صلح و امنیت جهانی، پاکستان را مجبور و وادار بسازد تا از ارسال تروریزم به خاک ما بالاخره دست بکشد،

8 -  افغانستان متکی به متن قرارداد ها و پیمان های امنیتی، حق مسلم خود میداند تا دولت های متعهد در تقویت و تجهیز قوای مسلح این کشور تعهدات خود را ایفا کنند و نیز حق تقاضای ، توسل به اقدامات لازم، برای دفع اعمال مغایر صلح و امنیت را در صورت نیاز از هم پیمانان خود توقع داشته باشد.

اشترا ک کننده گان متن این قطعنامه و مواد پیشنهادی مندرج آنرا با اکثریت آراء به تصویب رسانیدند.

 

 


FAROE, Post Box 707,   2300 AS,   Leiden,     www.afghandiaspora.org,    

faroe_af@hotmail.com

 


بالا
 
بازگشت