بصیرهمت

بصیر همت

مانچستر – انگلستان

مارچ -  2015 

داعش

برگردان از :

 از مجله " تایم " شماره ماه  مارچ  2015

مجله مسایل بینالمللی شما ره مارچ و اپریل2015

 


 

درست پانزده سال قبل طالبان این فرهنگ ستیزان قرن بیست ویک سلسال و شمامه را، با  پیشینه تاریخی 1500 سال،که مظهر گویای تمدن بودایی در کشور ما ، افغانستان، بود ، به توپ و خمپاره بستند . امسال داعش این نهاد وحشت و تاریکی آثار تاریخی و فرهنگی  شهر نمرود را که نگین تمدن اشوری ها در جهان است و 13 قرن قبل از میلاد بنیان گذاشته شده و همچنان اثار تاریخی شهر هترا را که اثار باستانی دوران اشکانی ها را در دل تاریخ طولانی اش پرورده  است، یکجا با موزیم تاریخی شهر موصل در عراق ،با دستان تبه کارافرادش  به گور نیستی سپرد . افراد داعش  با تخریب گرانبها ترین اثار تاریخی در این شهر ها ، غنی ترین میراث دینی و فرهنگی را در شرق میانه نابود ساخته و  میسازند و جنایت دیگر تاریخ در جلو چشمان ملیون ها انسان قرن امروز تکرار میگردد.


 

داعش چه می خواهد ؟

ایجاد یک دولت اسلامی، با اجرای قوانین و شریعت اسلامی،با قرایت و تعبیر وحشیانه و افراطی از قرآن و سنت ، تعویض سرحدات و مرز های کنونی کشور های عربی که در قرن بیستم توسط کشور های استعماری غرب بر مردمان این کشور ها تحمیل گردید و ایجاد خلافت وسیع در این مناطق، تحت کنترول قرار دادن ساحات بیشتر و تحکیم حاکمیت در این ساحات. در راس  سیستم دولتی داعش البغدادی و دو معاونش که هردو جنرالان قوای مسلح عراق در زمان صدام حسین  بودند قرار دارند. این دوجنرال، ابوعلی الانباری، کنترول عملیات نظامی را در سوریه بعهده دارد و ابو مسلم الترکمنی کنترول عملیات ها در عراق را بدوش دارد.

بیروکراسی دولتی داعش که مرکز باصطلاح خلافتش در رقه یکی از شهر های سوریه قرار دارد، همین اکنون 12 اداره ملکی را در ساحات تحت کنترولش در سوریه و عراق رهبری می نماید. بن لادن  با رویای  خلافت جدیدی که باید مسلمانان دیندار را در سراسر جهان رهبری نماید، اعلام جهاد نمود . حالا ابوبکر البغدادی رهبر داعش خودش را خلیفه مسلمین در جهان    معرفی نموده است  و هزاران تن از جهادی های دهشت افگن از  سراسر جهان در زیر پرچم سیاه این سازمان تجمع نموده اند.داعش  با تبلیغات وحشتزا ی خویش از رسانه های قرن بیست ویکم، برای تحقق بینش عقب گرای قرن هفتم، که در مرکز ایدیولوژی این سازمان قرار دارد ،بهره برداری می نماید .همین اکنون 200 هزار تن از  اعضا ،علاقمندان و حامیان داعش از طریق تویتر از داعش حمایت و به نفع این سازمان سیاه جهنمی تبلیغ می نمایند.تنها در خزان 2014 در حدود 45 هزار عضو تویتر از داعش حمایت نمودند.

ایا داعش صرف یک سازمان تروریستی است ؟

داعش تنها یک سازمان تروریستی نیست ، شبکه های تروریستی مانند القاعده  و یا سایر گروپ های وابسته به افراط گریان اسلامی به  دسته ها و گروپ های کوچکی منقسیم اندکه  شهر وندان ،نهاد های دولتی و شخصیت ها را مورد حمله قرار میدهند،مگر انها مناطق و ساحات وسیعی چون شهر ها و ولایات را  تحت کنترول ندارند و یا دارای قوای مسلح منظم جنگی نیستندکه بر شهر ها و مراکز دولتی حمله نمایند. مگر داعش  در حالیکه اجرای اعمال تروریستی را چون  وسیله و تکتیکی به کار میبرد ، همین اکنون بیش از 30 هزار  تن افراد جنگی دارد و شهر ها و مناطق مختلف سوریه و عراق را تحت کنترول دارد و از نیروهای مسلح اکتیف برخوردار است و عملیات های پیچیده نظامی را انجام می دهد.این سازمان از آغاز سال 2012 به تدریج مراکز ذخیره نفت را در شرق سوریه متصرف گردید که همین اکنون در حدود 60% تولید نفت سوریه را  ا حتوا می نماید .

 همچنان با پیشروی های که در تابستان سال 2014 در عراق داشت     ، 7 مرکز تولید نفت عراق را تحت کنترول در اورد و محصول نفت تحت کنترول خویشرا در بازار سیاه بفروش میرساند.داعش، فلوجه و رمادی را در  عراق در جنوری 2014 و بعدا موصل،دومین شهر بزرگ، و سایر شهر ها و محلات عراق را یکی پی دیگر تحت کنترول خویش قرار داد ودر اخر جنوری 2014" دولت اسلامی عراق و شام" را اعلام نمود.براساس تحلیل سازمان های استخباراتی امریکا همین اکنون در حدود 15 هزار داوطلب از 80 کشور جهان داوطلبانه به داعش پیوسته اند که تعدا داوطلبانی که ماهانه به صفوف داعش می پیوندند به 1000 تن بالغ میگردد. بیشترین داوطلبان از سعودی و تونس اند  . از  کشور های چین، استرلیا، روسیه، کشور های اروپایی بشمول بریتانیا و فرانسه نیز داوطلبان به صفوف این سازمان می پیوندند.

 در حالیکه حملات هوایی امریکا تا اکنون بیش از 6000 تن از جنگجویان داعش را از بین برده است، مگردر  صفوف داعش کمبود پرسونل احساس نمیگردد و داعش به این زودی ها به کمبود سلاح و مهمات روبرو نخواهد شد، زیرا در حالیکه طور دوامدار مواضع داعش در عراق و سوریه مورد حملات هوایی قرار دارد مگر داعش با بدست اوردن دیپو ها، مهمات و سلاح های جنگی  که از مناطق تحت کنترول خویش بدست اورده، بانک های را  که در سوریه و عر اق به تاراج برده است و کمک های مالی و پولی که از جانب افراط گرایان  برایش صورت میگیرد، بزودی به کمبود اسلحه و مهمات و کمبودی مالی دچار نخواهد شد.

همین اکنون برخی از  گروپ های افراطی اسلامی در کشور های چون  الجیریه بنام جندالخلیفه که از القاعده بریده اند ، در اردن گروپ بنام توحید و جهاد، به داعش پیوستند ،  در لیبی تعدادی از گروپ های افراطی اسلامی در اکتوبر 2014 ،در یمن گروپ انصارالشریعه در فبروری 2015 ،   پیوستن خویشرا به داعش اعلام نمودند.در چچین تعدادی از رهبران امارت اسلامی قفقاز در اخیر سال 2014 ، هقته قبل گروه بوکوهرم در نیجیریه، در تویتر با نشر فایل صوتی خویش،  ودر پاکستان تعدادی از گروپ های جهادی، حمایت شانرا از داعش اعلام نمودند.

 در افغانستان نیز در 26 جنوری امسال ،  نشانه های از اهتزاز در فش سیاه داعش نیز مشاهده  گردید. در 17 مارچ اجمل عبادی سخنگوی ریاست جمهوری افغانستان ضمن اظهارش به بی بی سی، از موجودیت  داعش در افغانستان اعتراف نمود و حضور این گروپ را نگران کننده خواند.نماینده  رسمی سازمان ملل در مورد افغانستان در جلسه شورای امنیت سازمان ملل حضور داعش را در افغانستان نگران کننده خواند و در گذازش دبیر کل سازمان ملل امده که شماری از طالبان افغان وفاداری شانرا به داعش اعلام نموده اند.

خشونت این سازمان علیه بشریت ،از سر بریدن افراد خاص زندانی ها، یزیدی ها، اهل تشیع، کوچ دادن اجباری مسیحیان از سوریه و زنده سوزاندن پیلوت اردنی، مدت بیش از یکسال است که سرخط اخبار رسانه های جمعی در سراسر جهان گردیده است.

جنایت فرهنگی و یا پاکشویی فرهنگی داعش در هفته های اخیر که باعث تخریب اثار گرانبهای تاریخی در عراق گردید ،نفرت بشریت را بر علیه این سازمان بر انگیخت .سازمان ملل ، یونسکو، انرا یک جنایت جنگی خواند. یکی از مجسمه های که در موزیم موصل تخریب گردید، از گرانبها ترین اثار تاریخی اشوری ها بود  که قدامت وی به قرن نهم قبل از میلاد بر میگردد. کتابخانه شهر موصل که دارای بیش از 8000 کتب تاریخی است، همین اکنون مورد دستبرد این گروه قرار گرفته است.البته  افراد داعش مجسمه ها و اثاری  را که انتقالش مشکل است تخریب می نمایند ، مگر اثار نفیس و قابل انتقال را در بازار سیاه با قیمت گذاف بفروش میرسانند و از این بابت ملیون ها دالر بدست میاورند . سکه های قدیمی، ظروف طلایی و اجناس میناتور کاری شده که گنجینه عظیمی تاریخی و فرهنگی در این سرزمین باستانی است، دستبرد گردیده و در بدل پول بفروش میرسد  و داعش ملیون ها دالر از این بابت بدست می اورد . در امد داعش از مدرک فروش اجناس تاریخی ، بعد از فروش نفت دومین در امد داعش محسوب میگردد. این مبلغ جهت خرید سلاح و مهمات، پرداخت معاشات افراد داعش بمصرف میرسد. عراق که دارای تمدن دیرینه و پر باری است ،  به تعداد 12 هزار ساحه ذخیره اثار باستانی  ثبت شده دارد،که هم اکنون در حدود 1800 ساحه آن تحت کنترول داعش قرار دارد.

داعش مولود حمله 2003 امریکا بر عراق است :

در زمان اشغال عراق و موجودیت قوت های امریکا در این کشور ، گروپ های کوچک القا عده برعلیه قوت های امریکا در عراق می جنگیدند و رهبر شان ابو موصب الزرقاوی بود که خود را به بن لادن منسوب میدانست و در 2006 در یکی از حمله های هوایی امریکا کشته شد .جنایات گروپ های القاعده در عراق باعث گردید تا سران قبایل عراق از این گروه ها روی برگردانند و با دولت عراق و قوت های امریکایی کمک نمودند. مگر این شکست القاعده موقتی بود، انها دوباره بخصوص در زندانهای تحت کنترول امریکادر عراق شبکه های درونی خویشرا در زندان ایجاد نمودندو بعد از خروج قوت های امریکا از عراق تحت رهبری البغدادی متحد گردیدند.

در 2011 ، هنگامیکه  وضع سیاسی – نظامی سوریه به تشنج گرایید این گروپ توجه اش را به سوریه مبذول داشت و با استفاده از وضع متشنج این کشور ساحات مختلف را درسوریه تصرف نمود . زمانیکه امریکایی ها عراق را ترک نمودند،نخست وزیر شیعه عراق نوری الملیکی نتوانست یک حکومت وحدت ملی را که از همه ملیت ها و اقوام ساکن این کشور نماینده گی نماید ایجاد نماید، بخصوص سنی های این کشور که بیش از 32 تا 37 فیصد نفوس عراق را تشکیل میدهند نادیده گرفته شدند و زمانیکه سنی ها به اعتراضات مسالمت امیز دست زدند از جانب این حکومت سرکوب  وبه  خواستهای شان جواب مثبت داده نشد،این نارضایتی ها زمینه مساعدی را برای تشکل داعش در ساحات سنی نشین عراق مساعد نمود،وسنی های ناراضی یکبار دیگر از داعش حمایت نمودند.زمانیکه جنگجویان داعش به شمالغربی عراق یورش بردند و شهر های مختلف عراق را تحت کنترول در اوردند، نیروی ارتش عراق که از یکطرف توانمندی رزمی نداشت و از جانب دیگر از پشتیبانی مردم در محلات سنی نشین بر خوردار نبود، نتوانست از پیشروی داعش جلوگیری نماید و در نتیجه  شهر ها و محلا ت مختلف عراق یکی پی دیگری در کنترول داعش در امد.

با ادامه خشونت و دشمنی میان شیعه و سنی ،دشمنی میان سیکولار و اسلام افراطی و توسعه روز افزون بنیاد گراهای افراطی در سراسر شرق میانه ، سیل مهاجرت ناشی از جنگ خونین داخلی در سوریه، نبود رهبری وثبات سیاسی در لیبی و  یمن که ساحات مختلف این دو کشور  بنا بر نبود یک دولت با ثبات، به مرکز دشمنی قومی محلی و سمتی و انارشی کامل مبدل گردیده است، ادامه  خشونت نظامیان سیکولار مصر در برابر افراد سنت گرا ی اخوانالمسلمین، ادامه تهدید و فشار اسراییل بر مردم فلسطین ، همه و همه ، بهار کوتاه عرب را  به زمستان سرد و سیاه و طولانی مبدل نموده و زنده گی را بر مردمان عادی این سرزمین دشوار تر ساخته  است.محو داعش و سرکوب سایر گروپ های بنیاد گرای اسلامی در شرق میانه به یک اراده سیاسی نیرومند و صادقانه  بینالمللی و تغیر سیاست های منفعت جویانه و تحمیلگرایانه غرب درراس ایالت متحده در  شرق میانه ،توقف کمک های مالی و پولی و تربیه و اموزش وهابیت و سلفیزم از جانب عربستان سعودی و سایر شیخ نشین های عربی ، حل عادلانه مسیله فلسطین و حمایت از  رژ یم های سیکولار ، ملی و دموکراتیک در سراسر شرق میانه  نیاز مند است. پایان

 

 


بالا
 
بازگشت