شهناز حق شناس

زمین از چهار میلیارد سال قبل قابل سکونت بوده است

اپک تایمز

 

(ناسا)

تحقیقات دانشمندان نشان می‌دهد که زمین، ۴.۵ میلیارسال پیش بوجود آمده است. این کشف احتمال وجود حیات در چهار میلیارد سال پیش را افزایش داده است.

دانشمندان در پی کشف کریستال « زیرکنیوم » در استرالیا، موفق به تخمین زمان دقیق‌تری از شکل‌گیری زمین شده‌‌‌‌‌‏اند. بر این اساس، قاره‌‌‌‌‌‏ها و دریاها بلافاصله پس از تشکیل پوسته‌‌‌‌‌‏ی زمین یعنی حدود ۴ میلیارد سال پیش شکل گرفته‌‌‌‌‌‏اند.

کریستال‌‌‌‌‌‏های زیرکنیوم اغلب در بستر رودخانه‌‌‌‌‌‏های قدیمی یا کوه‌‌‌‌‌‏ها یافت می‌‌‌‌‌‏شوند و حدود ۴.۵ میلیارد سال قبل تشکیل شده‌‌‌‌‌‏اند. براساس این تحقیقات پوسته‌‌‌‌‌‏ی زمین نیز در همان زمان از حالت ماگمایی به شکل فعلی درآمده است.

در واقع کشف زیرکنیوم در استرالیای غربی محققان را به جستجو برای کشف حیات در ۴۰۰ میلیون سال پیش و پشت سر گذاشتن نظریات گذشته تشویق کرده است.

« ویلیام پک » زمین شناس دانشگاه همیلتون نیویورک عقیده دارد که شاید محققان بتوانند از این پس شکل‌‌‌‌‌‏هایی از حیات و زندگی را در این دوره از زمان پیدا کنند، چرا که به‌‌‌‌‌‏دلیل برخورد شهاب سنگ‌‌‌‌‌‏ها بجز زیرکونیوم هیچ سابقه‌‌‌‌‌‏ای دیگری از زمین پیدا نشده است.

همچنین نتایج این کشف می‌‌‌‌‌‏تواند نظریه تکامل داروین را مبنی بر تکامل یک حیات در طول زمان طولانی زیر سؤال ببرد.

برطبق نظریه‌ی تکامل داروین، حیات در زمین از شکل‌های بسیار ابتدایی آغاز شده و ضمن سازگاری با محیط در طول زمان، ارتقاء و تکامل یافته است. داروین معتقد بود که گونه‌های پیچیده‌تر حیات مانند انسان‌ها محصول همین روند تکاملی هستند. بر اساس نظریه‌ی داروین، تنها یک دوره حیات بر روی زمین می‌‌‌‌‌‏توانسته وجود داشته باشد که آن نیز به‌‌‌‌‌‏تدریج و درطول زمان تکامل ‌‌‌‌‌‏یافته است.

اما در حال حاضر برخی از محققان همانند ویلیام پک با طی مسیر متفاوتی در تحقیقات خود، در حال بیان این نکته هستند که بیش از یک دوره‌ی زندگی در زمین وجود داشته است و تنها پس از هر بار اصابت شهاب سنگ‌‌‌‌‌‏ها به زمین، آن حیات‌‌‌‌‌‏ها از بین رفته و دوباره پس از به‌‌‌‌‌‏وجود آمدن بستری مناسب، دوره‌‌‌‌‌‏ای جدید از حیات به‌‌‌‌‌‏وجود آمده است.

اپک تایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر  می‌شود.

 ++++++++++++

آیا جهان در حال مرگ است؟ آیا آن دوباره متولد خواهد شد؟

اپک تایمز

تصویر یک ستاره در حال انفجار. آیا جهان نیز از همان چرخه‌‏ی تولد، زندگی و مرگی که ما در زمین و در ستاره‌ها شاهد هستیم عبور می‌کند. (شاتراستاک)

می‌توان بر روی زمین و خارج از زمین، به عنوان مثال بر روی ستارگان، چرخه‌ی شکل‌‏گیری، سکون، انحطاط و مرگ را دید.

جهان در حال گسترش است و مشخص نیست که در نهایت این گسترش به چه نتیجه‌ای ممکن است ختم شود.

برخی فیزیکدان‌ها معتقدند که ممکن است جهان ما و جهان‌های دیگر در معرض چرخه‌ی زندگی و مرگ قرار داشته باشند.

پل استاینهارت Paul Steinhardt استاد دانشگاه پرینستون و نیل توروک Neil Turokمدیر مؤسسه‌ی پریمیترPerimeter درانتاریوی کانادا این نظریه را داده‌اند که جهان ما یکی از بیشمار جهان‌‏های دیگر است. این جهان‌ها در تماس با یکدیگر، پدیده‌هایی مانند انفجار بزرگ را به وجود می‌آورند که تصور می‌شود مبدأ جهان باشد.

نظریه‌ی آنان تا حدی مبتنی بر نظریه‌ی ابرریسمان است. آنان در شرح کتاب خود با عنوان « جهان بی‌انتها در وراء انفجار بزرگ » چنین گفته‌اند : « ما معتقدیم که تصوری که از لحظه‌‏ی خلقت داریم، در واقع به سادگی بخشی از یک چرخه‌ی بی‌انتهای برخورد بین جهان ما و یک جهان موازی است. »

برخی معتقدند که زمین و تمدن بشری نیز از چرخه‌‏ی مشابهی عبور می‌کند.

کلاوس دونا به تمام نقاط جهان برای یافتن آثار دستی باستانی که جای مشخصی در تاریخ ندارند سفر کرده است.

او با مجموعه‌ای از این آثار دستی باستانی اقدام به برگزاری تور مسافرتی به نقاط مختلف کرده است، تا توجه دیگران را به این قطعات که به نظر او شواهدی بر این است که درک رایج ما از تاریخ نادرست می‌باشد جلب نماید. قطعاتی که در زیرزمین موزه‌ها دور از انظار عمومی نگهداری می‌شود.

در مصاحبه‌ای با راسل اسکات با عنوان « حقیقت ساحل غربی » دونا در مورد یافته‌هایش صحبت کرد. به عنون مثال از مواردی که او مورد مطالعه قرار داده است می‌توان به میوه‌ها و سبزیجات کشت شده که تبدیل به سنگ شده است، استخوان‌هایی از دست انسان و یک بشقاب سنگی در ویلا دِ لِیوا در کلمبیا که دارای قدمتی حدود ۱۲۰ الی ۱۴۰ میلیون سال می‌باشد، اشاره کرد.

به گفته‌ی او « آگاهی معمول ما از چیزهایی است که در مدارس می‌آموزیم، یادمی‌‏گیریم که کهن‌ترین تمدن‌ها حدود ۶۰۰۰ سال پیش پدید آمدند. » چنین تصور می‌شود که انسان‌های اولیه در اواخر عصر یخ‌بندان حدود ۱۵۰۰۰ هزار سال پیش از آسیا به آمریکا آمدند.

وی در مورد دید خود به تاریخ می‌گوید : « من فکر می‌کنم که ما در چندین دوره از تاریخ، بلایای عظیمی داشته‌ایم. » تمدن‌های پیشرفته در نتیجه‌ی این فجایع عظیم به طور کلی محو شدند و انسان‌های باقیمانده به صورت اولیه زندگی خود را ادامه دادند تا در نهایت دوباره تمدنهای جدید پدید آمدند.

سنگهایی از پرو که تصور می‌شود حدود میلیون‌ها سال پیش حک شده‌اند، دستگاههای مدرنی مانند تلسکوپ و یا لباس‌‏های به سبک مدرن را به تصویر می‌کشد.

در غارهای لامارک در مرکز غربی فرانسه، نقاشی‌های ۱۴۰۰۰ ساله‌ای وجود دارد که افرادی را با لباس‌‏هایی به سبک مدرن سوار بر اسب نشان می‌دهد.

 

 

 

 


بالا
 
بازگشت