+

 

محمدآجان غلجی

 

مختصری درسوگ از دست دادن انجینرعزیز !

 

با اندوه و دریغ انجینر صاحب عزیز نسبت بیماری ایکه عایدحالش بود داعیه اجل را لبیک گفت  ٬زندگی دایمی نیست ٬ هر زیروحی از جمله انسان  محکوم به مرگ است ٬ انسانها زمان معین واغلبآ کوتاهی برای زیستن در اختیار دارند ٬ آنچه آدمها را در استفاده معقول و مفید از این زمان از هم متمایز میسازد ٬ استعداد ٬ باور ها ٬ خدمات و اعمال سازنده ایشان است که شکل گیری شخصیت شانرا متفاوت از سایرین به ارمغان اورده منحیث نخبگان ساحات گوناگون زندگی عرض وجود میکنند .

انجینر صاحب عهده های بزرگ خدمتگزاری را در زندگی پربارش تجربه کرده که در ایینه ان بصورت کُل بسیاری از هموطنان از خدمتگزاری  وشخصیت شریفش شناخت دارند . بنده بر علاوه این شناخت کُلی از ایشان ٬ بیشتر از سه دهه روابط نزدیک کاری ٬ سیاسی وشخصی با او داشتم که برداشتهایم از شخصیت شانرا طور موجز با دوستان در میان میگزارم .

انجینر در نقش کادر پیشتاز و نامدار دولتی  در عرصه اقتصادی :-

انجینر عزیز تحصیلات عالی بدرجه ماستری در رشته انجینری را در سال 1966 م در اتحاد شوروی وقت  به اکمال رسانده بعد ازان در سمتهای گوناگون اخصآ در رشته های صنایع مواد غذایی درکابل و برخی ولایات با شایستگی کار کرد ٬ در عهده هاومقاطع مختلف زمانی از خود ابتکار ٬ درایت وبرجستگی نشان داده وبرحسب ان طور نورمال و پیوسته ارتقا نمود  . او بعد فراغت در دوره های شاهی ٬ جمهوری و جمهوری افغانستان منحیث سرانجینر سیلو ٬ امر سیلوی مرکز وقندهار ٬ معاون ریاست ارزاق ٬ شاروال کابل ٬ ریس ارزاق ٬ معین وزارت ترانسپورت و معدن و صنایع ٬ وزیر صنایع خفیفه ومواد غذایی ٬ وزیر ترانسپورت ٬ وزیرپلان ومعاون صدارت ٬ سفیر کبیر افغانستان درچکسلواکی وقت ٬ ووالی بلخ ایفای وظیفه نموده ٬در هرجا وهرکاری موفق و سرفراز بدر امده ٬ برای مردم خویش مصدر خدمات هدفمند و شایانی شده که در خاطره های هموطنان و حافظه تاریخ باقی خواهد ماند . انجینر عزیز نه اینکه یک مامور مسلکی موفق بلکه در بساموارد بویژه در سالهای دشوار جنگهای تحمیل شده از محدود کسان سمت و سو دهنده عرصه حیاتی اقتصادی کشور به شمار میرفت ٬ نه تنها اینکه از طراحان سیاست های اقتصادی که از مجریان موفق آن در برهه های دشوار زمانی بود . او اداره چی کامیاب ٬ مدیر توانا٬ متعهد ٬ مهربان ٬خدمتگزار زحمتکشان ٬ اقشار تهیدست و پاسدار منافع ملی بود .

شخصیت سیاسی انجینر عزیز !

او زیر تاثیرموجی از جنبشهای رهایی بخش صده نوزده میلادی برای رهایی مردمان ستمدیده از یوغ استعمار وستم استبداد از سال 1345 هه ق عضویت ح . د خ . افغانستان را هدفمندانه پذیرفت وتا فروپاشی حاکمیت جمهوری افغانستان و انحلال حزب وطن  در ردیف اعضای فعال ٬سرسپرده ٬

 کادر برجسته و عضو کمیته مرکزی حزب شهدا و داعیه دار خدمت به مردم ستمدیده سرزمین ما باقی ماند . ایشان از صالح ترین اعضا و کادر های حزب بودند ٬ در زندگی پرافتخار سیاسی شان پیوسته از اصول حزبی سیاسی پیروی عملی نمود تا فعالیت ها و حتی تمایلات انحرافی فرکسیونی  که توان رزمندگی و خدمتگزاری حزب به مردم را پیوسته به چالش میکشاند ٬  این موقف شریفانه در مقاطعی برای او دردسرساز نیز میشد ولی در تفکر ٬تعهد و اراده او نسبت به اصول مرامی و ساختاری حزب خللی وارد نتوانست ٬ او همیشه  نمونه عملی تعهد واخلاق سیاسی بود .

هرگز به تعهدادت حزبی سیاسی پشت پا نزد ٬ با معامله گران همسو و همراه نشد ٬ در بازی های خطا و منحرف سیاسی سهیم نگردید ٬ تمایلات  وفتنه های سمتی ٬ قومی ٬ لسانی ومذهبی را نه تنها نی گفت  که مضرات این فتنه ها و دسایس را در نشستها ٬ روابط و مواضع خویش محکوم  و وابسته به پروژه های دشمنان پیداو پنهان مردم و سرزمین مقدس مامیدانست 

همیشه در راه تامین و تحکیم وحدت حزبی زحمت کشید و در تقویت اتحاد و وحدت مردم بر مبنای برادری و برابری حقیقی و عملی تلاش های خستگی ناپذیر انجام داد که به همین علت در ردیف چهره های بارز سیاسی وملی مورد احترام تمام اقشار واقوام  باهم برادر ما قراردارد .

اندکی درباب شخصیت اجتماعی اش !

انجینر عزیز با برخورد های صمیمانه توام با حرمت به همه " توانست جایگاه ویژه اجتماعی کسب کند ٬ رویه انسانی با همکاران ٬ رفقا ٬ مراجعین و دوستان آنها را به احترامش وامیداشتند . صداقت ٬ گذشت ٬ مهربانی ٬ صمیمیت وحمایت از خصایل ذاتی آن بزرگمرد بود که کمتر کسی را میسر است ٬ هرگز علیه کسی ولو منحرفین و مخالفینش دست به دسیسه و زیان رسانی نزد ٬ با کجروان هم از مدارا و گذشت کارگرفت ٬ تا نهایت پاکیزه زیست وهرگز به چرک دنیا دل نبست او در وطن و بیرون از ان تنها مالک یک اپارتمان مکروریان شد که دولت شاهی به اجبار به مامورین خویش توضیع مینمود ٬ برای ثبوت این ادعا همین کافیست . روابط گسترده انجینر صاحب با اقشار مختلف جامعه درمقاطع٬ عهده ها و مکانهای گوناگون گویای عشق او به مردم خویش است . در محیط هجرت نیز روابط وسیع با هموطنان را حفظ ومخاطبانش از رویه ٬ تجارب و توصیه هایش فیض بردند .

نبود او بی تردید خالیگاهی میان جامعه مهاجر افغانی درسویدن بوجود اورد وما را از داشتن یک نخبه سیاسی اجتماعی با تجارب فراوان زندگی وانسان بزرک ملی محروم ساخت که کمبودش به یقین تا دیر زمانی  احساس خواهد شد.

بدینوسیله تاثرات قلبی ام را نسبت درگذشت انجینر صاحب به خانواده گرامی اش ٬ رقفا و هموطنان عزیز ابراز داشته برایش بهشت برین آرزو میبرم .

 

 

 

 


بالا
 
بازگشت