احمد سعیدی

 

18 سال حضور نظامی به بهانه حقوق بشر

من زمانی بشمول امریکا تعدادی از کشور های اروپایی را مهد دموکراسی و آزادی و حامی حقوق بشر میدانستم سفر بر امریکا آموزش در آن کشور را جز بزرگ‌ترین آرزوی خود تصور میکردم باور داشتم امریکا حامی دمکراسی و آزادی در دنیا است با حضور 18 ساله نظامی، سیاسی و اقتصادی امریکا در افغانستان خیلی چیز ها را دیدم و به باورها و خوشبینی های گذشته خویش که عبارت از دمکراسی، حقوق بشر و عدالت از عینک امریکا بود تجدید نظر کردم یکبار دیگر باید اشتباهات و عقاید که حقیقت نبوده اند آنها راباز خوانی کنم مطالعه که من دارم بدرستی و بدون تردید.

میدانم ایالات‌متحده آمریکا سومین کشور پرجمعیت دنیا و سومین کشور پهناور جهان است، و ازلحاظ نژادی و گوناگونیِ مردم، متنوع‌ترین کشور جهان شناخته می‌شود. دولت امریکا، علیرغم اینکه در گستره بین الملل، ژست دفاع از حقوق بشر را به خود می گیرد و در این مورد خود را سر قافله دمکراسی و حقوق بشر میداند با آنهم جنگ های خانمان براندازی را در راستای ظاهراً به دفاع از حقوق بشر، به راه می اندازد، اما دچار تناقض گویی های فراوانی، در مورد حقوق بشر است . این کشور از جنگ جهانی اول آرام‌آرام و بعد از جنگ جهانی دوم به‌صورت جدی وارد بازی‌های سیاسی و نظامی، نظام بین‌الملل شده تا به امروز آمریکا در 74 کشور دنیا دخالت نظامی داشته است مشت نمونه خروار.

افغانستان، آلبانی، الجزایر، آنگولا، استرالیا، بوسنی، برزیل، بریتانیا گینه (در حال حاضر گویان، بلغاریه، کامبوج، چاد، شیلی، چین، کلمبیا، کنگو هم به‌عنوان زئیر، کاستاریکا، کوبا، جمهوری دومینیکن، تیمور شرقی، اکوادور، مصر، السالوادور، فیجی، فرانسه، آلمان به‌اضافه آلمان شرقی وقت، غنا، یونان، گرانادا، گواتمالا، هندوراس، هندوستان، اندونزی،، ایران، ایتالیا، عراق، جامائیکا، جاپان، کویت، لائوس، لبنان، لیبی، مغولستان، مراکش، نپال، نیکاراگوئه، کره شمالی، پاکستان، فلسطین، پاناما، پرو، فیلیپین، پرتغال، روسیه، سیشل، اسلواکی، سومالی، آفریقای جنوبی، اتحاد جماهیر شوروی وقت، سودان، سورینام، سوریه، تایلند، اروگوئه، ونزوئلا، ویتنام (همچنین ویتنام شمالی)، یمن (همچنین یمن جنوبی قبلی، یوگسلاوی به عقیده من

آمریکا در این کشورها اهداف مختلف را در لباس دمکراسی و حقوق بشر دنبال کرده است .

الف. تلاش کرده است حکومت های بیشتر از 52 کشور را سرنگون کند در حالیکه تعداد زیادی از این کشور ها با دمکراسی و حقوق بشر مخالفتی نداشتند تنها با سیاست های امریکا آنچه که امریکا میخواست موافق نبودند.

ب. در بیشتر از 19 کشور دنیا توسط امریکا حرکت های مدنی سرکوب گردیده اند.

ج. همچنان در زیادتر از 27 کشور بشمول افغانستان انتخابات شانرا زیر سوال برده تلاش کرده است تا برای این کشور ها رهبر انتصاب نماید .

د. رهبران که امریکا احساس کرده سرکش اند و از سیاست های آن کشور دفاع نمیکنند آنها را از سر راه خود برداشته بطور نمونه صدام حسین، جنرال نوریگاه، جنرال نومیری، بشمول محمد مرسی .

 و مواردی مانند حضور پایگاه‌های نظامیان آمریکا در اسرائیل، عربستان سعودی، قطر ، کویت، بیت المقدس افغانستان و کشور های خاور میانه ظاهراً بخاطر تحقق دمکراسی و عدالت اجتماعی است. متاسفانه همین دنبال کردن حقوق بشر در افغانستان و کشور های دیگر باعث گردیده که خون هزار ها انسان بیگناه بریزد و سرنوشت آن کشور ها از سرنوشت افغانستان نا معلوم تر باشد. خوب میدانم ایالات‌متحده امریکا با رویکرد حقوق بشری به‌عنوان ابزاری برای توجیه حضورش در افغانستان آمده است درحالی‌که خود بیش از هر کشور دیگر، آنچه که من در افغانستان دیده ام ناقض حقوق بشر است؟ کشوری که با حربه‌های نظامی‌گری، تبعیض نژادی، و رسانه‌ای، چالش‌های بسیاری را در کره زمین به وجود آورده است چگونه منادی توسعه دموکراسی و احقاق حقوق بشر است؟

 

  


بالا
 
بازگشت