عارف عرفان

 

بازتاب صدای انفجارآمیز ترامپ برای محو افغانستان

رییس جمهورآمریکادونالد ترامپ اخیراًدر جریان دیدارباعمران خان نخست وزیر پاکستان،به خبرنگاران گفت که هرگاه اوبخواهد می تواند تنهاطی یک هفته درجنگ افغانستان پیروزگردد.امااواظهار داشت که این کاررا نمی کند زیرااونمیخواهد تاده میلیون نفررا به قتل برساند.

"ترامپ گفت من درافغانستان برنامهٔ دارم که اگربخواهم این جنگ راببرم، افغانستان ظرف ده روز ازروی زمین محوخواهد شد؛

وبگاه گلوبال ریسرچ به اظهارات ترامپ واکنش نشان داده خاطرنشان ساخت:"اظهارات اخیر ترامپ درموردافغانستان بازتاب دهنده زبان رییس جمهورکشوری که مدعی سلطه برجهان است نمی باشد"[1]

آری؛

صدای جنون آمیزترامپ بطورخشماگین در سراسر افغانستان غلغله برپاکرد ،زمین لرزهٔ سیاسی براه انداخت وتکانه های نیرومندی برای یک دید انداز مجدد نسبت به نیات خصمانه سردمداران کاخ سفید درقبال مردم افغانستان در میان کتله های وسیعی از مردم هموار ساخت.

هرچندسخنان ذلتباروتحقیرآمیزاین فاشیست سرکش کاخ سفید،شیفتگان یوغ استعماری رادر افغانستان شگفت زده ساخت اما برای بارنخست درطول تاریخ مناسبات آمریکا -افغانستان،ابعاد قساوت،بیرحمی،تجاوز واهداف مرگبار استعماری کاخ سفید که در جامهٔ"دموکراسی"وجنگ با "تروریسم "خوابیده بود، در این گفتار آیینه وار بازتاب یافت ونقش آژیررا دربیداری ملی بسوی آزادی و استقلال افغانستان ازچنبره استعمار آمریکا به صدادرآورد.

عقبگاه این سخنان وخط پیکان آن در حضور نخست وزیرپاکستان عمران خان به مثابه حامی طالبان وصدور چراغ سبز از طریق میزبان به مهمانش در خصوص مقاصد شوم ترامپ در مورد افغانستان، نقشه های ویرانگرانه آمریکا را برای غرق ساختن کشتی سرنوشت مردم افغانستان نمایان ساخت وپیامد روزهای سیاه وسیاهتری را روی نقشه جغرافیای سیاسی افغانستان تصوبربخشید.

تا کنون اکثرآگاهان امورسیاسی جهان واغلباً نویسندگان مشهورجهان منجمله آگاهان سیاسی غرب در جریان بازتاب دیدگاه های شان در مورد افغانستان ،بی‌باکانه اظهار داشته اندکه باتجاوز آمریکادرافغانستان،این خطه درکام استعمارآمریکا فرورفت وحال مقدرات سیاسی مردم افغانستان توسط "دولت نیابتی"آمریکاومجری اهداف استعماری مشخص میگردد.

کتمان این حقیقت تلخ نهضت آزادی خواه را در کشور شدیداً صدمه زده وتصویر نادرستی را در ذهنیت نسل بالنده جوان تداعی می‌بخشد.

فلهذاطمطراق ترامپ در وجود مزدبگیران هراس افگن آنکشور درافغانستان بویژه بخشی طالبان وپروژه داعش وسازوکارهای دولت به مثابه شعبه سیاسی استعماری وعقد معاهده اسارتبار امنیتی با آمریکامایه می یابد.

آمریکاپس ازیازدهم سپاتمبر،در خلوتگاه افغانستان تلاش نمودتا به تنهایی این کشورراببلعد اما ظهورقدرتهای بزرگ وحضورکشورهای منطقه باعث شد که این طعمهٔ خون آلودچون خارماهی درگلوی آمریکا گیر افتد.حال ترامپ در زمینگیر شدن باطلاق افغانستان، دریک چرخشگاه دراماتیک سربه سجودبه پاکستان کشیده است تا باتغییر رویکرد دیپلماسی نوین نقشه اهداف استراتیژیک وتاکتیک های خود را آرایش نوین بخشیده و اهداف غارتگرانه خود را درافغانستان بدست آورد.

آمریکادر تداوم شکست‌های ذلتبارش در افغانستان برای گشایش جدید باب مناسبات باپاکستان به تاریخ دوم جولای ۲۰۱۹ سازمان آزادیبخش خلق بلوچ را به حیث سازمان تروریستی در لیست سیاه قرار داد.گفتنیست که این سازمان سالها از حمایت مالی و سیاسی آمریکا برخوردار بود.

برقول وبگاه" the world" وبه گفته تحلیلگران، تصمیم ایالات متحده برای قراردادن گروه جدایی طلب پاکستان به عنوان یک سازمان تروریستی، به هدف جلب همکاری اسلام آباددر یافتن راه حل سیاسی برای جنگ ۱۸ ساله افغانستان با طالبان - به مثابه اولویت های اصلی دولت ترامپ بود.[2]

در یک رویکرددیگر،وبگاه« فورین پالیسی »بر انگیزه ملاقات ترامپ با عمران خان نخست وزیر پاکستان اشاره نموده اذعان میدارد:"[3]نمایش رفتاردوستانه ترامپ عجز بزرگ ریاست جمهوری آمریکا را به خاطر هدف مشخص بازتاب داد و آن عبارت بود از ترغیب پاکستان برای کمک به ما برای رهایی وبیرون ساختن پای ماازماجرای کشورهمسایه اش افغانستان .

برای بسیاری از کارشناسان و مقامات سابق آمریکا که دربرخورد باپاکستان آشنا هستند میدانند که تقاضاهای ترامپ زنگ مشابهٔ را به صدا درآورد،ونتایج مشابه یی به ارمغان کشید‌:"اسلام آبادلبخند می زند و برای بسیاری از چیزها جواب مثبت می دهد و سپس به نزدیکی روابط باطالبان ونیروهای اسلام گرا ادامه میدهد تا آنها پس از خروج نیروهای آمریکا از افغانستان ،کابل را مجدداًتسخیر نمایند"

برقول این وبگاه رایان کراکر، سابق سفیر امریکا در افغانستان، گفته است که او زمانی که سفارت آمریکا درکابل مورد حمله هراس افگنان که پایگاه شان در پاکستان است،مورد حمله قرارگرفت،دو رویه گی پاکستان را تجربه نمود.

او اظهار داشت که نیات ترامپ را در راستای یک پلان خام برای خروج از افغانستان ارزیابی می‌نماید.

کراکر به فورین پالیسی اظهار داشت :"من از ابتدا این حس را داشتم که با رفتن به گفتگو با طالبان، بدون اینکه دولت افغانستان در آنجا حضور داشته باشد، ما به طور موثری گفتیم:" ما تسلیم می شویم.

کراکر گفت، "آنها به دنبال این اند که طالبان قدرت رادر سراسرکشور بدست آورند"این نیات قریب دو دهه است که در عقب اجتناب آنها برای عقیم ساختن رهبری طالبان قرار دارد.

سرویس اطلاعاتی ونظامی پاکستان که تاحدی به طور مستقل وجدا از دولت منتخب در اسلام آباد فعالیت مینماید، گروه های اسلام گرای رادیکال از جمله طالبان را به عنوان یک نیروی استراتژیک ضد نفوذ هند در افغانستان و آسیای مرکزی بکار میبرد.

این وبگاه برضرورت احتیاج امریکا برپاکستان اشاره نموده می نگارد:"

با این وجود، بعضی از کارشناسان می گویند که هرگونه تلاش برای آوردن نیروهای نظامی ازافغانستان به کمک پاکستان نیازدارد"

برقول این وبگاه ترامپ اظهار داشته است،که او نیروهای ایالات متحده را به نصف در افغانستان تقلیل داده و به خلیل زاد هدایت داده است که" تنها باطالبان" مذاکره کند. او سیاست های قبلی ایالات متحده را در خصوص جایگاه دولت افغانستان به حیث یک بخش مذاکره راباطل ساخته است.

همچنان وبگاه گلوبال ریسرچ عمق وابستگی طالبان با سازمان آی اس آی پاکستان را مورد نگرش قرار داده خاطر نشان میسازد:"ازسوی دیگر، انتشارعکس تازه ای از سخنگوی طالبان قطر، سهیل شاهین که نشانگر پرچم پاکستان است ودرعقب میز اش قرار دارد،نشان دهنده اصلیت طالبان به مثابه ماموران پاکستانی هستندکه فقط نقش سمبولیک در مذاکرات صلح افغانستان ایفامی کنند. این پرچم به مثابه شواهد معتبرباید دهن کسانی را که هنوز معتقد اند که طالبان یک نیروی مستقل است،بسته نماید"[4]

دریک رویکرد دیگر وبگاه گلوبال ریسرچ‌تحت عنوان «روابط امریکا-پاکستان»انگیزه نزدیکی آمریکا با پاکستان را مورد تحلیل قرار داده می‌نگارد:"[5]ترامپ بطرز بلند پروازانه می خواهد تاتجارت موجود را به میزان ۱۰-۲۰برابرباپاکستان افزایش بخشد.ترامپ مردم وپتانسیل اقتصادی پاکستان را مورد تمجید قرارداده قویاً اظهارنمودکه پاکستان میتواند در صورت مشکل آفرینی های هند به مثابهٔ شریک ترجیح پذیر آمریکا در جنوب آسیا،جاگزین هند گردد.

به گفته نویسنده این مقاله ،موفقیت شگفت انگیز نشست خان -ترامپ بدون شک ثابت کرد که پاکستان، یک کشور محوری جهانی است که سیاست «همگرایی چندجانبه»میان قدرتمندترین قدرتهای بزرگ جنگ سردجدید را مهندسی کرد. این امرپاکستان را قادر میسازد که باانطباق به انعطاف پذیری با تغییرات سریع جهانی هم آهنگ شده واز آن درجهت منافع خود استفاده نماید.

آری؛

طوری که گفته آمدیم وشواهد معتبر برآن حکم میراند،نفس این سناریو عبارت ازبخشایش افغانستان برای پاکستان از سوی کاخ سفید است.رهبران کاخ سفید همانطوری که بلندی های جولان وشهر بیت المقدس را برای اسرائیل به حیث تحفهٔ بزرگ اهدا کرد،حال تصمیم دارد تا افغانستان را در راستای اهداف ژئوپلتیک خویش برای پاکستان اهدا نموده ودریک معامله سیاسی باپاکستان ارتش نیابتی پاکستان یعنی طالبان را در افغانستان حاکم سازد.

آمریکا در نخستین مراحل تجاوزش به افغانستان از استقرار دولت ملی واستحکام نیروی مسلح اجتناب نمود واکنون استقرار نظام طالبانی به مثابه اولویت سیاسی دردستور کارکاخ سفید قرار دارد .

آمریکا سعی مینماید تاباتوجه به چشم انداز مسائل جهانی وجلب توجه حمایت شهروندان آمریکادر انتخابات آتی ریاست جمهوری در یک مانور ریایی برای آخرین بار چهره دموکراسی کذایی را در انتخابات ریاست جمهوری افغانستان برای تابش مشروعیت نظام تحت الحمایه خود درکابل بتاباند ولاجرم در نیمه راه حکومت اصلی وموقت را دروجود طالبان در افغانستان مستقر گرداند.

اینست پرصداترین آهنگ تکاندهنده تاریخ برای بیداری وبرای نجات افغانستان؛

ماباید راهکار های عملی را در پاسخ به نعره های ذلتبار رییس جمهور آمریکا در راستای استقلال،آزادی وعدالت اجتماعی جستجو نموده وبرای نجات میهن بطور سلحشورانه رستاخیز ملی برپاداریم؛

با تقدیم احترامات بی پایان

عارف عرفان

جولای ۲۰۱۹,لندن

منابع:

[1]Does Trump Want to “Wipe Afghanistan off The Face of the Earth”. Dangerous Discourse. “There will be Nothing that America Cannot Do”.23 July 2019

[2]What’s behind the US decision to proscribe a Baloch militant group? 19 JUL 2019

[3]Does Trump Want to “Wipe Afghanistan off The Face of the Earth”. Dangerous Discourse. “There will be Nothing that America Cannot Do”.23 July 2019

[4]foreignpolicy,HowPakistanIs PlayingWashington—Again.24

                             July2019

[5]Global research ,US-Pakistan Relations: The Top Six Takeaways From The Trump-Khan Summit,24 july2019

By Andrew Korybko,

 

 

 


بالا
 
بازگشت