شهناز حق شناس

 

 

پژوهش‌‌‌‏ علمی درباره اثرات شگفت انگیز تمرین فالون دافا بر روی سلامت چه می‌‌‌‏گوید؟

نویسنده: اپک تایمز

 

 در سال ۱۹۹۲ یک تمرین چی گونگ برای پالایش بدن و ذهن به نام «فالون دافا» یا «فالون گونگ» در چین توسط استاد «لی هنگجی» به عموم معرفی شد و به دلایل زیادی همچون تاثیرات شگفت انگیزی که روی سلامت جسمی و ذهنی افراد گذاشته بود، بسرعت در سراسر دنیا انتشار یافت به طوری که هم اکنون افراد بسیاری در بیش از ۸۰ کشور در دنیا آن را تمرین می‌کنند.

در اینجا بررسی می‌‌‌‏کنیم که آیا این تمرین چی گونگ، که دارای یک مدیتیشن و چهار تمرین ایستاده آرام است و در کنار آن، تمرین کنندگان، اصول حقیقت،نیک‌خواهی و بردباری را نیز در زندگی روزمره شان دنبال می‌کنند، از نظر علمی آیا قابل تایید است.

درمان‌‌‌‌‌‌‏ روحی!

 اگر توجه کنیم وقتی به دیدار یک مریض در بیمارستان می‌‌‌‌‌‌‏رویم سعی می‌‌‌‌‌‌‏کنیم اصطلاحا به او روحیه بدهیم؛ یعنی انرژی مثبت (مثبت گویی، مثبت اندیشی، و رفتار توام با مهربانی و مثبت گونه) که به نوعی با «مهربانی و نیک‌‌‌‏خواهی» مرتبط هستند. دادن امید و تحمل درد به نوعی با «صبر و بردباری» مرتبط است، و پذیرش بیماری به شکل واقع‌‌‌‌‌‌‏بینانه و رویارویی درست با آن، به نوعی با «حقیقت» مرتبط است و همگی می‌‌‌‌‌‌‏توانند به بهبود بیمار کمک کنند. پزشکان و درمانگران نیز معتقدند که حفظ روحیه مثبت و برخورد منطقی و خوش بینانه و تحمل درد و رنج با حفظ امید و بهبودی، می‌‌‌‏تواند در بهبود بیماری افراد تاثیر بسیار زیادی داشته باشد؛ چرا که معمولا پزشکان بعد از تجویز دارو و توصیه‌‌‌‌‌‌‏های لازم دارویی و غذایی، میزان موثر بودن آنها را در بهبود بیمار، منوط به حفظ روحیه و مثبت اندیشی و تغییر در رویه زندگی و تفکر بیماران می‌‌‌‌‌‌‏دانند.

رابطه سلامت با حقیقت، نیک‌خواهی، بردباری!

تعدادی پژوهش‌‌‌‌‌‌‏های علمی انجام شده‌‌‌‏اند که رابطه «مهربانی» را با سلامت نشان می‌‌‌‌‌‌‏دهند. درحالی که احساسات سمی ممکن است مشکلات زیادی برای سلامتی فرد ایجاد کند، افکار مهربان می‌تواند سلامتی فرد را بهبود بخشد. براساس گزارشی با عنوان «بخشیدن و زندگی کردن»، که در سال ۲۰۰۳، در مجله ساینس منتشر شد، «بخشش» در مقایسه با «دریافت کردن» به عنوان یک عامل مهم برای بهبود سلامتی و زندگی طولانی‌تر معرفی شد. گروهی از محققان دانشگاه میشیگان، طی مدت ۵ سال، آزمایش طولانی مدتی بر روی ۴۲۳ زوج متأهل مسن انجام دادند و از هر یک از آنها پرسیدند که چه میزان حمایت و پشتیبانی از همسر، دوستان و نزدیکان خود دریافت کردند یا به آنها دادند. محققان کاهشی ۳۰ الی ۴۲ درصدی را در خطر مرگ‌ و میر بین حمایت‌کنندگان یافتند.

ازطرف دیگر، شما وقتی با خود و دیگران نیک‌خواه و مهربان باشید، درواقع، ناخوداگاه هم برای حفظ سلامت خود، و هم دیگران تلاش می‌‌‌‌‌‌‏کنید. مطالعه‌‌‌‌‌‌‏ای که توسط موسسه شین سینکلیر در سال ۲۰۱۶  بر روی تعدادی بیمار انجام شده بود، نشان داد که نیکخواهی و مهربانی به طور موثری در بهبود بیماران تاثیر دارد. آنان نیک‌خواهی را به عنوان یک عامل مهم و ضروری برای مراقبت کیفی بیماران در نظر گرفته بودند. نتایج این پژوهش در نشریه علمی آنلاین Palliat Med به چاپ رسیده است.

نیکول تورکا از دانشگاه توانت، مطالعاتی در مورد رابطه صداقت و راستگویی با شادمانی و سلامت انجام داد. وی مقاله‌‌‌‌‌‌‏ای که حاصل مطالعاتش بود را در نشریه انگلیسی مشاوره و راهنمایی در سال ۲۰۱۸ به چاپ رساند. او در این مقاله توضیح داد که تعداد قابل توجه و زیادی از روانشناسان این تفکر فلسفی را دارند که حفظ اخلاقیات انسانی در زندگی و داشتن یک زندگی اخلاقی، یک شرط ضروری (البته نه کافی) برای خوشحالی واقعی انسانها است.

مقاله‌‌‌‏ای در سال ۲۰۱۷ در مجله علمی Adolescent Health  منتشر شد که توسط تعدادی از پزشکان دانشگاه‌های چند کشور، از جمله کالیفرنیا و نیویورک، انجام شده بود که رابطه بین صبر را با درک و فهم نشان می داد. درک و فهم که با صبر مرتبط است یکی از معیارها و فاکتورهای مهم در سلامت روان هست. آنها معتقد بودند که در تمام مراکز درمانی و مراقبتی، صبر و درک کردن دیگران، از عناصر مهم و موثر برای درمان به شمار می‌‌‌‏آید و این دو ویژگی در هم تنیده شده‌‌‌‏اند.

مدیتیشن با ذهنی آگاه

 در سال‌های اخیر تحقیقات گسترده‌‌‌‏ای برای کنترل برخی بیماری‌‌‌‏های ذهنی و فیزیکی با استفاده از مدیتیشن صورت گرفته است. تکنیک‌‌‌‏های مراقبه در ایجاد و حفظ تعادل و سلامت بین تمام جنبه‌‌‌‏های جسمی و ذهنی موثر است و از آن معمولا به عنوان یک روش کمک درمانی و حفظ سلامت استفاده می‌‌‌‏شود و به عنوان روشی برای مدیریت برخی بیماری‌‌‌‏های روان پزشکی نظیر افسردگی و اضطراب نیز مورد توجه قرار گرفته است. تحقیقات اخیر نشان داده است که از نظر فیزیولوژیکی، مدیتیشن موجب کاهش فعالیت متابولیسم بدن می‌‌‌‏شود، ائتلاف و نظم را در عملکرد مغز بالا می‌‌‌‏برد و جریان خون مغزی را افزایش می‌‌‌‏دهد. همچنین تمرین مدیتیشن می‌‌‌‏تواند خلق و خوی مثبت افراد را زیاد کرده  و در تغییرات هیجانی بدن و مسائل مرتبط با ارتباطات انسان‌‌‌‏ها موثر واقع شود.

 چند پژوهش خاص در مورد تمرین فالون دافا

دکتر لی فنگ، پروفسور استاد ایمونولوژی و زیست شناسی مولکولی در کالج پزشکی بیلور در تگزاس، طول عمر و عملکرد سلول‌‌‌‏های سفید خون، به ویژه نوتروفیل‌‌‌‏ها را، در تعدادی از افراد تمرین‌کننده و غیرتمرین‌کننده فالون دافا بررسی کرد. نتایج وی نشان داد که طول عمر آزمایشگاهی نوتروفیل‌های تمرین‌کنندگان فالون دافا ۳۰ برابر بیشتر از گروه‌‌‌‏های غیرتمرین‌کننده بود. مقاله وی نتیجه گیری می‌‌‌‏کند که تمرین فالون گونگ، ایمنی، مرگ سلولی و میزان متابولیسم پروتئین را به طور سیستماتیک تغییر می‌‌‌‏دهد. پژوهش‌‌‌‏های دیگری نیز تاثیرات مثبت این تمرین را بر سلامت جسمی و روانی را گزارش داده‌‌‌‏اند. به طوری که با انجام این تمرین، نیروی انقباضی سلول‌‌‌‏های قلب افزایش یافته و همچنین ظرفیت زندگی گلبول‌‌‌‏های سفید خون و سلول‌‌‌‏های میکروب خوار کوچک تمرین کنندگان افزایش یافته بود. پژوهشی نیز نشان داد این تمرین بر بیماری‌‌‌‏های هپاتیت نوع B، بی‌‌‌‏خوابی، انواع آلرژی‌‌‌‏ها، خستگی مزمن، عوارض سلامتی ناشی از طحال پاره شده، مشکلات پوستی، پولیپ بینی، و سردردهای میگرنی نیز موثر است و به طور قابل ملاحظه‌‌‌‏ای به کاهش استرس روانی تمرین‌کنندگان، بهبود و رشد سلامت جسمی و روحی آنان و ارتقای سطح اخلاقی و ذهنی و افزایش ظرفیت و هوش انسان کمک می‌‌‌‏کند. بر اساس یافته‌‌‌‏های پژوهش‌‌‌‏ها، به نظر می‌‌‌‏رسد انجام تمرینات چی گونگ، به ویژه تمرین فالون دافا، می‌‌‌‏تواند در کاهش اضطراب، افزایش سطح بهزیستی روانی و اخلاقی و سلامت جسمی افراد تاثیر زیادی داشته باشد.

نوشته: دکتر م. خسروی

 

 

 


بالا
 
بازگشت