انجنیر حفیظ ا له حازم

 

جنگ اوکرایین جنگ آبروست

حدود چهار هفته از حمله روسیه به اوکرایین میگزرد و میدان های نبرد هر روز داغ و داغتر میشود.اینکه چرا و بخاطر چه روسیه به اوکرایین حمله کرد حتمن دوستان در جریان قضایا قرار دارند و اخبار را دنبال میکنند.

ماه نومبر سال پار روسیه درخواست های کتبی خود را بخاطر تامین امنیت روسیه به امریکا و ناتو ارسال کرد و خواستار جواب کتبی در مورد درخواست های امنیتی خویش گردید.

تقاضا ها و یا درخواست روسیه از امریکا و ناتو چه بود؟

روسیه در قبال دیگر درخواست هایش 3 درخواست اصلی و اساسی داشت:

1- امنیت روسیه باید در دراز مدت توسط امریکا و ناتو مورد تهدید قرار نگرفته و تامین گردد.

2- ناتو به قرار دادی که در سال 1997 بین روسیه از یکطرف و امریکا و ناتو از طرف دیگر بود باید پایبند باشد و به مرز های سال 1997 برگردد. قرار داد سال 1997 چیست؟

در سال 1997 زمانیکه پیمان وارسا و اتحاد شوروی از هم پاشیده بود, مفهوم و بقای پیمان ناتو دیگر ضرورتی نداشت چون پیمان ناتو بخاطر جلوگیری از پیشرفتو تجاوز احتمالی پیمان وارسا و بعدآ اتحاد شوروی از مرز هایش بطرف غرب اروپا بود.

ناتو و امریکا به روسیه آنوقت قول دادند که ناتو وسعت پیدا نمیکند و کشور های عضو سابق پیمان وارسا و جمهوری های سابق اتحاد شوروی را شامل این پیمان نمی سازند و امنیت روسیه را اخلال نمیکنند.

لیک با گزشت سالها ناتو و امریکا به قول و قرار هایشان اعتنا نکردند و در قدم نخست شروع به سرباز گیری از کشور های سابق عضو پیمان وارسا کردند که این کشور ها شامل پولند, هنگری, رومانیا, جمهوری چک, جمهوری سلواک وبلغاریا بود که اعضای پیمان ناتو شدند. ناتو و امریکا به این هم بسنده نکرده و چند جمهوری سابق اتحاد شوروی که شامل لاتویا, لیتوانیا و استونیا میباشند را هم به پیمان ناتو وصل کردند و درخواست دو کشور سابق دیگر اتحاد شوروی یعنی گرجستان و اوکرایین را هم روی دست گرفتند.

باید گفت که کشور روسیه با این کشور ها در همسایگی نزدیک قرار داشته و مرز های مشترک دارد. با عضویت این کشور ها در همسایگی روسیه, ناتو راکت ها و قوای خویشرا درین کشور ها جابجا نمود که ماسکو و دیگر شهر های بزرگ روسیه عملن در تیر رس قوای ناتو قرار گرفت.

3- بند سومی پیشتهاد روسیه به امریکا و ناتو دور کردن راکت های میانبرد و ستراژیک همدیگر از تیر رس کشور هایشان بود.

روسیه درین چند سال اخیر تلاش های فراوان نمود تا طوری با غرب کنار بیآید و این مشکل راه حل منطقی خود را بیآبد, لیک هر بار با جواب رد و قلدر مآبانه غرب و امریکا قرار گرفت و به تقاضا های روسیه وقعی گزاشته نشد و بر عکس آنها اظهار کردند که در های ناتو بروی همه کشور ها باز است و هر کشوری که خواسته باشد میتواند عضو آن باشد.

تاریخ 24 فبروری عملن روسیه با امریکا و ناتو داخل جنگ گردید و میدان این جنگ هم کشور اوکرایین انتخاب شد. چرا اوکرایین؟

در اوکرایین تا سال 2014 حکومت تقریبآ طرفدار روسیه در قدرت بود و اوکرایین با غرب هم مناسبات هایی داشت و سهولت هایی را هم برای اتباع اوکرایین درسفر به اروپا مساعد کرده بودند.

غرب توانسته بود یکعده را بخواد بگراید و این طرفداران غرب دست به تظاهرات و اعتصابات زدند و این تظاهرات به خشونت کشانیده شد تا اینکه به وساطت کشور های آلمان و فرانسه قرار دادی در کیف بین رییس جمهور آنوقت, مخالفین دولت و وزرای دو کشور تضمین دهنده آلمان و فرانسه که باید انتخابات زود هنگام صورت بپذیرد و هر طرفی که برنده انتخابات شدند قدرت را در کیف در دست بگیرند.

این قرار داد یک روز هم طول نکشید که فردای آنروز در کیف کودتا علیه رییس جمهور بر حال اوکرایین صورت گرفت. رییس جمهور به روسیه فرار کرد و مخالفین دولت که طرفداران غرب بودند به کرسی قدرت تکیه زدند.

حکومت غربی در اوکرایین از روز اول مخالفت و دشمنی خود را با روسیه اعلان کرد و عملآ به صورت غیر مستقیم به پایگاه ناتو و امریکا تبدیل شد.

در وقت کودتا یکعده مردمان اوکرایین مخصوصآ در قسمت دانباس اوکرایی با کودتا مخالفت کردند که باعث جنگ های وحشتناک و کشتار های بیرحمانه از دو طرف صورت گرفت که از سال 2014 تا شروع جنگ کنونی بیش از 15 هزار نفر در دنباس جانهایشان را از دست دادند.

خوب است کوتاهی هم در مورد اوکرایین بدانیم:

اوکرایین یکی از جمهوری های سابق اتحاد شوروی است و از نظر مساحت بعد از روسیه فدراتیف و قزاقستان سومین کشور بزرگ در اتحاد شوروی بود. از نظر تخنیکی و پیشرفت اوکرایین تقریبآ اولین جمهوریت اتحاد شوروی سابق بود. این کشور 44 میلیون نفر نفوس دارد و از اقوام و ملیت های مختلف تشکیل شده است که بزرگترین اقوام آن اوکرایینی ها و روس ها هستند و مردمانی هم چون رومانیایی ها, هنگری ها, تاتارها, یهود ها, بلاروس ها و غیره زندگی میکنند.

درین هشت سال اخیر غربی ها و امریکایی ها سرمایه گزاری زیادی در اوکرایین انجام دادند و نیروی نظامی اوکرایین را باز سازی و تحت تربیت نظامی به شیوه ناتو قرار دادند و انگیزه های ضد روسی را رونق بخشیدند.

اوکرایین عملن تقاضای عضویت در ناتو را کرد و تمام مناسباتش با روسیه را قطع نمود و زیلنسکی چند روز قبل از شروع جنگ بیان کرد که میخواهد از پیمان بوداپست خارج گردد.

پیمان بوداپست چیست؟

بعد از از هم پاشیدن اتحاد شوروی یکتعداد راکت های هستوی اتحاد شوروی در خاک اوکرایین قرار داشت, دولت های روسیه, اوکرایین و غربی ها به توافق رسیدند که اوکرایین تمام سلاح ذروی خویش را به روسیه تحویل دهد و دیگر دست به ساختار سلاح هستوی نزند.

بنآ خارج شدن اوکرایین از این قرار داد بمثابه دست یابی به سلاح ذروی اوکرایین بود که به هیچ وجه برای روسیه و امنیت آن قابل قبول نیست.

جهان چهل سال است نمیتواند کارخانه اتمی ایران را مهار کند و چهل سال است که ایران تحریم است چه رسد به اینکه اوکرایین هم به آن علاوه گردد؟؟

جنگ امروز در خاک اوکرایین جنگ روسیه در مقابل ناتو و امریکاست که مردمان اوکرایین منحیث گوشت دم توپ در این جنگ کشته شده و کشور شان نابود میگردد. بیش از چهل کشور دنیا به اوکرایین سلاح میفرستد تا آتش جنگ روشنتر شود و تعداد قربانی های آن بیشمار.

این جنگ جنگ هویت و جنگ آبرو برای دو قدرت جهانی است و هیچ یک نمیخواهد این جنگ را ببازد و مغلوب دیگری شود و بازنده اصلی این جنگ مردم اوکرایین خواهند بود و کشوری بنام اوکرایین بعد از ختم جنگ با این طول و عرض وجود فزیکی نخواهد داشت.

یگانه چیزی که این جنگ به ارمغان خواهد آورد دیگر جهان یک قطبی نخواهد بود و سیستم اداره جهان از مراکز بیشتری نظارت خواهد شد.

 

 

  


بالا
 
بازگشت