ملا لی جویا وبشر دوست حماسه ماندگاری را افریدند

 

ملالی جویا وبشر دوست دو کاندیدای که با رای بالای به مجلس امدند و با سواد ترین های مجلس نیزهستند به هیچ کدام از ریسان پیشنهاد شده  رای ندادند . ملالی وبشر دوست بارها  مخالفت خودرا دردست بدست شدن قدرت میان رهبران جهادی وحامیان بین المللی انها تکرار کرده اند وبا شجاعت بی نظیر و اشکارا انهارا جنایت کار خواندند واز محاکم ملی وبین المللی خواستار محاکمه ان ها گردیدند . قتل عامها ، وویرانی های  عظیمی که در اثر تصامیم رهبران جهادی در کشور انجامیده اند را بارها هردو به رخ انها کشیده است اما این بار که ازطرف مردم به پارلمان امدند به امید اینکه قوانین انکشاف وفقر زدای را تصویب کنند  وکاری برای مردم شدیدا نیاز مند کشور انجام دهند انها در اغاز خوب درخشیدن و بر ضد شرایط ایجاد شده ایستادند .

مدتی است بر ائتلاف های انجام شده که  کار معمولی ودایمی رهبران جهادی است تبصره های صورت می گیرد اما حماسه ماندگار را که ملالی جویا وبشر دوست افریدند همه دوستان اندیشمند وخبر نگاران به فراموشی برگذار می کنند گویا مجلس  نصفش طرفدار قانونی است ونصف دیگرش سیافی شده است  این واقعیت دارد که اکثرا به دونصف برابر به پای  معامله رفتند  اما حضور مردم بشکل دموکرات های  وطن دوست نیز در هیاهوی از معاملات انجام شده  حضور دارند گرچند  این جرقه در ان تاریکی هولناک  ناپیدا است اما حضور دارند ولازم است درین باره به نکات چندی تامل کرد.

1/  سلطه وحشت افرین بنیاد گراها هنوز هم در کشور وبه خصوص در مناطق پر جمعیت وغیر شهری کشورحضور دارند وانها امروز بنام حکومت وقانون با خشونت وبی رحمی تمام بر مردم حکم می رانند  واین مسله بر تعیین نمایندگان پارلمان تاثیر فوق العاده داشتند بگونه که نمی توان  انتخابات را ازاد انه واگاهانه گفت وبی شک انتخابات تحت تسلط انها برگذار شد ونمایندگان انها به پارلمان امدند .

2/ در شهر ها نیز مردم خسته از جنگ وبرادر کشی ودر فقر وفلاکت متاثر ازشرایط ایجاد شده به کسانی رای دادند که پشتوانه حکومتی وجهادی داشتند به امید اینکه انها دستش به کدام جای بند است وبتواند برای مردم نیازمند کاری بکند .

3/ عده انگشت شماری از میان طبقات فرهنگی وتحصیل کرده رای اوردند اما می شود گفت که شماری زیاد ی از جریان های مختلف روشن فکری به پارلمان رای اوردند .

4/ اکثریت  وکیلان از میان احزاب جهادی به پارلمان امدند  اما اقلیت قوی هم یا مربوط به جریان های چپ ویا از روشن فکرا ن مستقل است که مردم به انها رای دادند .

5/  نمایندگان که اقلیت قوی را در مجلس تشکیل می دهند همه با شعار اصلاحات وتغیر وضع موجود وبهبودی در زندگی مردم وبا انتقاد از شرایط موجود وبا شعار دموکراسی عدالت وازادی از مردم رای گرفتند به قسمی که از جوزجان ومیمنه گرفته تا هرات خوست وقندهار  جریان های روشن فکری بیشترین رای را به خود اختصاص دادند . رای به این ها در شرایط حاکمیت جهادی ها که به نام اسلام فرمان می رانند  بی هیچ چون وچرای رای اگاهانه وحساب شده بوده و مردم به نظر خویش به روشن فکران رای داده است ! مردم با تنفر از احزاب حاکم وبا امید به تغیر وضعیت زندگی وسرنوشت اش به این ها که از نام روشن فکری وباشعار دموکراسی وازادی وعدالت اجتماعی به پای انتخابات رفتند  رای دادند .

6/ اما ازین میان فقط وفقط بشر دوست وملالی جویا  در انتخبات داخلی مجلس استوار ایستادند و انچه را با مردم می گفتند انها پیمان شکنی نکردند وبار دیگر با همان صداقت به ار مان هایش با وجود تمام خطرات ان از سیاف وقانونی که هردو ازرهبران جهادی هستند روی بر گرداندند وبه انها رای مخالف دادند .

7| اما عمده ترین توجه این نوشته به کسانی است که از نام دموکراسی وازادی خواهی در انتخابات شرکت ورزیده بودند  نور الحق علومی یکی از رهبران جریان پرچمی ها است که عده کثیری از پرچمیان را در کابل گرد اورده وحزب متحدملی را به حمایت عده زیادی از پرچمیان در برون از مرز ها در داخل کشور رهبری می نمایند وهم چنین گلاب زوی یکی از مشهور ترین خلقی های تندرو وکبیر رنجبر  ودها نماینده که از ولایات مختلف به نام اصلاحات وبرای تحکیم دموکراسی  به پارلمان امدند ومردم هم با شناخت از گذشته های انها وبه امید اینکه از وضعیت موجود فاصله گرفته وبرای انکشاف وفقر زدائی کاری انجام شود   به انها رای دادند  ایا انها به سیاف رای دادند یا به قانونی ایا در مصوبات ملی مجلس هم با سیاف متحد خواهند ماند  وچرا ؟  علاقه مندم بدانم که چرا فقط بشر دوست وملالی جویا در پارلمان از دموکراسی وترقی کشور محکم به دفاع بر خواستند ایا علومی وکبیر رنجبر ودها روشن فکر دیگر به کدام یکی پیوسته اند به سیاف یا به شورای نظار ...ایا انها حزب شان را منحل خواهند کرد ؟ ایا انها پول گرفتند ومعامله کردند ورای شان را فروختند یا به دلیل مسایل قومی حاضرشدند تا روی  تمام گذشته های سیاسی وفکری خویش خط بطلان بکشند  یا ....  ؟؟؟؟؟؟؟

شمس صبا

 


بالا
 
بازگشت