محمود منجم زاده

برلین

افغانستان پس از انتخابات و شرایط کار حقوق بشر در افغانستان


سیمیناری تحت عنوان افغانستان پس از انتخابات و شرایط کار سازمان حقوق بشر در افغانستان که با همکاری دفتر سازمان عفو جهانی شهر هامبورک در شهر  Würzburg  آلمان که به تاریخ ۲۰ نوامبر ۲۰۰۵ میلادی برگزار گردیده بود در آن تعداد زیادی از افقانها و آلمانی ها به شمول خانم داکتر سیما ثمر رییس سازمان مستقل حقوق بشر افغانستان و آقای  Markus Haake مسؤل بخش ماین پاکی درافغانستان  شرکت کرده بودند .
 خانم سیما ثمر از شرایط دشوار کار کمیسیون حقوق بشر در افغانستان سخن خود را چنین آغاز کرد وگفت این کمیسیون در هفت ولایت افغانستان نماینده گی دارد وبیش از
۴۰۰ کارمند زن ومرد در بخش های مختلف مشغول کار اند.  وی تخلفات را در بعضی از موارد انتخابات پارلمانی و شورای ولایتی افغانستان تآئید کرد ولی از دست آوردهای انتخابات نیز یاد آورشد .
 خانم سیما ثمر در رابطه به اختطاف اطفال در اففانستان سخن گفت و اینکه در چند مورد اختطاف کنندگان به نیروهای امنیتی تسلیم داده شده ولی روز بعد هم طفل ربایان رها گردیده اند واطفال ربوده شده را نیز با خود برده اند .  وی افزود تا زمانیکه فساد اداری از بین نرود نمیتوان با این پدیده های شوم مبارزه کرد .
خانم سیما ثمر خشونت علیه زنان رایکی از چالش مهم در پروسه دمکراسی دانست  ومبارزه علیه آن را بدون کمک تمام نهاد های اجتماعی و فرهنگی در جامعه غیر ممکن توصف نمود . وی خود سوزی زنان درافغاستان یکی از پدیده های شوم خشونت علیه زنان بیان کرد وعدم دستگیری و به محاکمه کشاندن خیلی از متهمین به سوزاندن زنان را بسیارنگران کننده خواند . در این سیمینار که تعداد زیادی از کار شناسان حقوق بشر شرکت کرده بودند بی قانونی وفساد اداری در ادارات بخصوص دستگاه قضای افغانستان و به رسمیت نشناختن حقوق ابتدایی زنان را که حتی به آنان اجازه ورود به مراکز حقوقی را نمی دهند و درخیلی از موارد زنان اجازه شکایت علیه مردان را ندارند یکی از عوامل مهم خشونت علیه زنان معرفی نمودند .
 خانم سیما ثمر در ختم سخنان خود گفت تا زمانیکه کرامت انسانی در جامعه وجود نداشته باشد دیمکراسی بوجود نخواهد آمد .
خانم
Karola Scharf یکی ازفعالین سازمان حقوق بشر در امور پناهندگان افغان در آلمان  خشونت علیه شهروندان افغانستان به خصوص زنان افغان را یکی از مشکلات عمده جامعه دانست و گفت قوانین و حقوق مردم افغانستان باید مطابق به استاندارت های بین المللی باشد وهمه در مقابل قانون یکسان باشند در صورتیکه فعلا در افغانستان در همۀ موارد چنین نیست . سپس آقای مارکوس که ۱۵ سال است تحت برنامه صلح در افغانستان خدمت میکند  نتایج چندین ساله و تجاروب کاری خود را در قسمت ماین پاکی در افغانستان چنین بیان میکند :  ملیون ها مآین به اشکال مختلف هنوز هم در شهر ها و مناطق مسکونی و راه های عبوری وجود دارد که سال ها طول خواهد کشید تا این مشکل حل شود  آن هم در صورتیکه کمک های جامعه جهانی در مورد ماین پاکی در افغنستان متوقف نشود.

 وی آمار رسمی تلفات جانی را که در اثر انفجار مآین در افغانستان صورت میگیرد ۸۴۰ نفر ذکر کرد و گفت آمار حقیقی قربانیان انفجار مآین نسبت به آمار رسمی بیشتر از سه برابر است که البته مجروحین و معلولین جز این آمار نیستند . وی تعداد ماین های کاشته شده در افغانستان را ۲۰ ملیون تخمین میکند .
آقای  مارکوس میگوید بیشتر تلفات جانی را اطفال و دهقانان تشکیل میدهند ما در اکثر شهر ها و ولسوالی ها بر روی دیوار های گلی رسم های رنگی از انواع ماین ها را خصوصا برای کسانیکه سواد ندارند ترسیم میکنیم و آنها را متوجه خطر انفجار ماین میسازیم و یا توسط سنگها به رنگهای سرخ اطراف محل ماین را مشخص میسازیم تا مردم توجه نموده و در صورت مشاهده این علامت خطر مقامات مسؤل را در جریان بگذارند  .  آقای مارکوس در ختم سخنان خود گفت یکی از خطرناکترین مآین ها کاشته شده در افغانستان  مآین ضد نفر است که با فشار
۱۲۵ کیلوگرام منفجر میشود این مآین ها برای اطفال نیز بسیار خطرناک است چون اطفل خورد سال با وزن ۳۰ تا ۴۰ کیلوگرام اگر خود را از دیوار یا درختی بیآندازند  ویا خیز بزنند وزن شان چندین برابر می شود که در این صورت منجر با انفجار مآین میگردد.  وی کشور های تولید کننده انواع ماین ها را سنگاپور،  ایالات متحدامریکا ، انگلیستان ، شوروی سابق ، چکسلواکی ، پاکستان و غیره معرفی میکند .
سیمینار پس از سه روز گذارشات در مورد افغانستان و نشان دادن عکس ها و فیلمی از زندگی زنان افغانستان  و شرایط بسیار دشوار زنان در ولایات و ولسوالی ها که آن را خانم مریم هوتک تهیه کننده این فلم  بنام زندان زنان نام نهاداه است خاتمه یافت .

 


بالا
 
بازگشت