پیام همبستگی کمیته مؤسس حوزه های احیای حزب دموکراتیک خلق افغانستان (ح ز ا ) بمناسبت اول ماه می روز همبستگی کارگران جهان

 

 

 

 

       اول ماه می – مظهر همبستگی بین المللی کارگران و زحمت کشان جهان

در اول ماه می ۱۸۸۶ مطابق ۱۱ ثور ۱۲۶۵ فریاد تکان دهنده و احتجاج آمیز کارگران شیکاگو ایالات متحده امریکا بر ضد استثمار بیرحمانه و ضد انسانی سرمایهٔ تمام ارگان نظام سرمایه داری را به لرزه در آورد. این رویداد که به زور سر نیزه قدرتمندان جبار دستگاه دولت امریکا به خاک و خون کشانیده شد، تاثیرات شگرف در سیر جنبش بین المللی طبقه کارگر بجا گذاشت.

         کنگره انترناسیونال دوم که در تاریخ جنبش طبقه کارگر بنام (کنگره پاریس) شهرت دارد در ۱۴جولای ۱۸۸۹ در پاریس مرکز فرانسه گشایش یافت این گنگره که رویداد با عظمتی در جنبش بین المللی طبقه گارگر بود فیصله های مهمی را به تصویب رسانید که یکی از آنها، همانطوریکه رهبر پر نبوغ انترناسیونال دوم بتاریخ ۲۷ اگست به لافارک نوشت، برگزاری تظاهرات همزمان پرولتاریا در اول ماه می به عنوان اعلام پر طنین همبستگی بین المللی طبقه کارگر است.

        انگلس در ارتباط با فیصلهٔ کنگره پاریس تاکید کرد. این فیصله «بهترین اقدامیست که کنگره انجام داد».

        در سال (۱۸۹۰) اول ماه می در کشور های ایالات متحدهٔ امریکا، فرانسه، ایتالیا، هسپانیا، بلژیک، آلمان، هنگری، سویس، دنمارک، روسیه تزاری و یک سلسله کشور های دیگر برای اولین بار برگزار گردید.

        بنیان گذار نخستین کشور سوسیالیستی جهان در زمینه اهمیت دوران ساز جنبش کارگری اول ماه می چنین نگاشت: «درخواست هشت ساعت کار روزانه را نباید مثلاً با درخواست بر کنارکردن نگهبان کارخانه، درخواستِ دادن تکت مجانی به گارگران در یک ردیف قرار داد. ما باید سعی کنیم که کارگران اهمیت همبستگی بین المللی خود را به روشنی درک کنند. سوسیالیست ها باید اهمیت ارتباط بین مبارزه (علیه کارفرمایان) با مبارزه پرولتاریای همه کشور ها در راه آزادی را متذکر شوند و روز اول ماه می باید بیان رسمی و شکوهمند این حقیقت باشد که کارگران این ارتباط را درک کنند و بدان قاطعانه بپیوندند».

        تجربه اول ماه می نشان داد که برخلاف دعاوی کوته نظرانه جامعه شناسان و حقوق دانان بورژوازی وجه مشخصه جامعه سرمایه داری، وجود دو طبقه عمده متخاصم آشتی ناپذیر و این یک واقعیت است که دولت بورژوایی در بالای طبقات و فوق جامعه قرار ندارد. بلکه سازمان سیاسی طبقه کارگر که وسایل تولید را در اختیار دارد و ازین سیادت برای سرکوب طبقات یا طبقه مقابل استفاده میکند، به سخن دیگر«تاریخ جامعه سرمایه داری، تاریخ مبارزه بی امان طبقاتی بین بورژوازی و پرولتاریا است که منطبق با قوانین رُشد جامعه و ناشی از یک تضاد عینی و از مهمترین سرچشمه های تکامل جامعه سرمایه داری است».

       در کشور های سوسیالیستی تجلیل ازین روز تاریخی نشانه بالاترین تجسم مادی، تلاش گسترده همه زحمتکشان در مبارزه برای ساختمان جامعه نوین است.

       در کشور های آزاد شده از تسلط غارت گرانه استعمار و امپریالیزم و مللی که در راه آزادی می رزمند برگزاری ماه می بیانگر «مبارزه علیه امپریالیزم و نیرو های ضد انقلابی » در راه تجدید حیات ملی است.

       در کشور های سرمایه داری طبقه کارگر و اکثری از زحمتکشان روز اول ماه می را با گردهمایی های صلح آمیز و شعار بهبود شرایط زنده گی و کار برگزار میدارند.

       روز اول ماه می هنوز برای اکثر از کارگران جهان یک روز مبارزه در راه صلح و ترقی اجتماعی باقی مانده است.

        در ماه می  سال ۲۰۲۳ در حالیکه مردم شریف افغانستان در اسارت گروه به شدت مذهبی طالبان یک دنده و انعطاف ناپذیر قرار دارند، نه تنها کار گران و زحمتکشان افغانستان ازین سلطه اسارت بار طالبان وابسته به نیرو های استخباراتی پاکستان رنج بی پایان مبرند.

       ما در حالیکه همبستگی خود را با کارگران و بخصوص کاگر زنان شجاع افغانستان اعلام داشته خواهان مبارزه مشترک در راه آزادی و رهایی این زحمتکشان کشور میباشیم.

ما خواهان حق آزادی های اجتماعی – سیاسی برای کارگران، زحمتکشان و زنان شجاع افغانستان از اسارت طالبان افراطی هستیم.

زنده باد کارگران و زنان شجاع افغانستان.

فرخنده باد جشن اول ماه می روز همبستگی بین المللی  کارگران و زحمتکشان سراسر جهان

 

 

 

 

         

 

       

 

 

 

 


بالا
 
بازگشت