راه حل و مشکلات در مورد منع تولید وترافیک مواد مخدر چه میباشد

 

  چطوریکه دایمآ و همیشه درمورد  منع تولید و زرع مواد مخدرکه از ان تریاک،هیرویین،کوکایین بدست  میایدام پیرامون همین مطلب ازطرف اکثر کشور های جهان همه ساله در مق ر سازمان ملل متحد در خصوص منع تولید آن  سیمینار ها و کنفرانس ها دایر و تشکیل میگردد تا جلومنع کشت موادمخدراز طرف کشور های تولید کننده به ویژه نام افغانستان که دراولیت بیشترمنحیث یک کشورمولد کشت خشخاش و ترا فیک مواد مخدرذکر گردیده است واز طریق رسانه ها و اطلاعات جمعی همیشه پخش و انعکاس داده میشود. درحالیکه بسیاری از کشور های جهان نیزهستند که در تولید وزرع موادمخدرنسبت به افغانستان دست بالا دارند.

بنآبه مقصدجلو گیری از زرع و ترافیک مواد مخدرمیبایست که تصامیم و تدابیر جدی طوری اتخذ گردد که نتایج بهتر و مثبت را در قبال خود داشته باشد، وروی همین منظوردو موضوع مهم و اساسی باید در نظر گرفته شود.

1-در قدم اول باید از طرف کشور های مولد که مواد مخدر در آنجا ها زرع میگردد منع و جلو آن گرفته شود.

2-کشور های بازار خریدارکه مردم آنها معتاد و مصاب به استعمال مواد مخدر میباشند.

در هر صورت با مساعی مشترک یکد یگر جلو منع آن گرفته شده میتواند و در غیر آن خیلی ها ناممکن،دشوار و بعید به نظر میرسد.زیرا در بعضی کشورها ما رکیت های بزرگ بازار خرید،ترافیک مواد مخدربرخی قاچا قچیان و مافیای بین المللی موجود است.بنآ  یک امر حتمی و لازمی است که زمینه های بد ست آوردن پول های هنگفت دالر را هرکس میخواهند که به نفع خود جستجونمایند. بنآدرشرایط کنونی ایجاب مینما یید که آرامش کامل در سرتاسرکشورشان حکمفرما  وبر

قرارباشد وبا تمام  امکانات دست  داشته قوای امنیتی  ودفاعی که در اختیاردارند، میتوانند و قادر هستند که سرحدا ت کشور های خود را بیشترتحکیم و تقویت بخشند ونگذارند که مافیای بین المللی چه از طریق مرز های کشور شان و چه ازطریق میدانهای هوایی داخل کشورشان نفوذ نمایند،زیرا که هرنوع امکانات اقتصادی و وسا یل پیشرفته کشف در دسترس شان موجود میباشد.بنآ به هر اندازه ایکه مواد مخدرتولید شود و زمانیکه مارکیت بازار خرید نداشته باشد و اقعآ بازار فروش آن به سقوط و کساد مواجه میشود،اما مردمان بعضی کشور ها که معتاد به استعمال مواد مخدر هستند باید  چنان قانون سختگیرانه در مورد انها وضع شود که جزا حبس ویا جریمه نقدی باشد که از عهده پرداخت آن عاجز بمانند.

اما در  این راستا باوجود یکه به صد ها ملیون دالراز طریق ملل متحد به ادارات مربوط  مبارزه بر ضد منع زرع و تولید مواد مخدر پرداخته شده و به مصرف رسیده است. بر علاوه اینکه جلو عدم تولید مواد مخدرتااکنون گرفته نشده،بلکه با گذشت هرسال زرع وتولید آن نسبت به سالهای قبل بیشترشده است. بنآ فهمیده نمیشود که پول های دالربه کی هاداده شده و به کجا مصرف رسیده،در حالیکه شکوه ها وسروصدا های دها قینیکه با کشت مواد مخدر دست دارند خیلی طنین اندازاست وپول ها نظر به وعده برایشان پرداخته نشده است که زارعین کشت مواد مخدراز زرع آن دست بکشند.

بنآ دولت در این راستا به دو مشکل عمده مواجه میباشد.

1-آنعده دهاقینیکه با زرع و تولید مواد مخدرقبلا علاقه مند نبوده اند وهمینکه موضوع پرداختن پول دالربیکتعداد دهاقین وعده داده شده است اما زمین داران نیز به زرع مواد مخدر دست زده اند که ازاین انها نیز پول دالربدست بیاورند ودرغیرآن به زرع مواد مخدر مانند دیگران عمل مینمایند.

2-آنعده دهاقینیکه از سالهای قبل به زرع وتولید مواد مخدراشتغال دارند،پس آیا امکان دارد که به این زودی ها از کشت ان دست بکشند در حالیکه ازان طریق پول های هنگفت دالر را بدست آورده اند و ضمنآ ازجانب قومندانان محلی همیشه تشویق و حمایه شده اند.

نا گفته نباید گذاشت که قاچاقچیان مواد مخدر با همان کارمندان عالی رتبه و قدرت مند دولت تماس و ارتباط دارند و همیشه از جانب آنها حمایت شده اند و این سلسله و پیوند میتواند که تا به اشخاص خارجی ها نیزارتباط داشته باشد ودر صورتیکه اینطورنباشد بنآ آقای جلالی وزیراسبق وزارت داخله که لست ازان عده کارمندان عالی رتبه دولت را که با قاچاقچیان موادمخدر با هم دست دارند وبه  لیزا رایس وزیر خارجه امریکا تسلیم داد که اسمهای آنها افشا شود بر علاوه اینکه افشا نشد، درخفا ازان حمایت شد اما در این رابطه جهانیان نباید تنها بار ملامتی را بدوش ملت افغانستان بیاندازند و کشورمارا دراین راستا مقصر بدانند، بلکه انگشت انتقاد بطرف خود ها همباید توجیع بسازند.

بنآ همه کشور های جهان میدانند که در اثر تداوم جنگ در افغانستان اقتصاد کشور ومردم کاملآ تضعیف شده است ومردم کشور ما در فقروپریشانی و در مهاجرت به سر میبرند و این همه عوامل بدبختی ها از اثر مداخلات کشور های متجاوز وهم پیمانان آنها میباشد که دولت پاکستان را تشویق و کمک های مادی و معنوی کرده اند.زیرا از عرصه 28 سال میشود که پروسه نا امنی تا کنون در کشور ادامه دارد و اوضاع سیاسی کشور ما از اثر مداخلات صریع و مستقیم کشورهای متجاوز

واخلال گر به ویژه دولت پاکستان به وخامت گرایده است که از سالیان متمادی بدینسواوضاع سیاسی کشور مارا متشنج  ،نظم و آرامش را برهم زده است.

اما درچنین شرایط بحران اقتصادی که کشور ما به آن مواجه میباشد بنآ بسیار مشکل خواهد بودکه به تنهایی جلو منع کشت مواد مخدر راگرفته بتواند تا که همکاری و کمک های همه جانبه کشورهای جهان نباشد.زیرا که سرحدات کشور برخی از قاچاقچیان مواد مخدرومافیای بین المللی کاملآ بازاست.بنآ دراین رابطه قطعات سرحدی و پولیس با اردوی ملی که پرسونل کافی و مسلکی مکمل در اختیار ندارند و علیرغم با وسایل و وسایط مکانیزه و تجهیزات عصری و پیش رفته در عرصه- نظامی تجهیز و تکمیل هم نمیباشند بنآ نمیتوانند که از سرحدات کشور بن بر عدم موجودیت تحکیمات دایمه و پوسته های سرحدی ازاعمال در منشا و تروریستان فرستاده دولت پاکستان جلوگیری به عمل آورند.اما قرار اظهار آقای پرویز مشرف که در حدود 80 هزاراز نظامیان خویش را درسرحدات میان مرز افغانستان و سرحدات آزاد بلوچستان و پشتونستان جابجا نموده است.بنآ تمامآ گفته ها و وعده های عوام فریبانه و مغرضانه سردمداران دولت پاکستان با این همه سیاست های  پوچ و میان تهی هیچ سود را به نفع صلح و امنیت در بلوچستان،افغانستان و حتی در جهان به ارمغان آورده نمیتواند . زیرا که با همه وعده های دروغین باز هم ظهور پدیده های شوم وناپاک اعمال تروریستی مکررآ در کشور ما دیده میشود

 

                                                                    نویسنده  ع (( روشن ))

 

 


بالا
 
بازگشت