په ارو پا کی دمیشته افغانانو د تولنو فدراسیون

فدراسیون سازمانهای پناهندگان افغان در اروپا

Federation of Afghan Refugee Organizations in Europe         


فراخوان

 

به تلاش FAROE برای تشکیل محکمۀ بین المللی افغانستان بپیوندید!

لیدن، 6/2/2007

 

استراتیژی جهانی ضد تروریسم که در فضای متشنج جهانی بعد از واقعۀ اسفناک یازدهم سپتمبر سال 2001 تدوین گردید، بر شکل گیری اوضاع در افغانستان متعاقب سقوط طالبان تأثیرات نامطلوبی بجا گذاشت. ایالات متحده بخاطر صرفه جویی در مصارف نظامی وداشتن کنترول برحکومت آینده افغانستان، جنگسالاران افغان را به حیث ملیشیۀ محلی بخدمت گرفت و در ازأی این خدمت سرنوشت ملت ستمدیدۀ افغان بار دیگر به آن گروه هایی سپرده شد که ملت سالها قبل از آنها سلب اعتماد نموده بود. این کوتاه نظری سیاسی باعث آن شد که مساعی مثبت جهانی برای بازسازی افغانستان که میلیارها دالر در آن به مصرف رسید، به نتیجۀ مطلوب نیانجامد،  موضع سیاسی جنگسالاران تقویه گردد، فساد اداری و کشت و قاچاق تریاک بطور بی سابقه توسعه یابد و بالاخره جنگ در جنوب کشور شعله ور گردد. جنگی که پاکستان هیزم آنست.

با تقویت روزافزون موضع جنگسالاران وبقایای رژیم کمونیستی درحکومت کرزی، داعیه عدالت انتقالی بحیث خواست ونیاز جدی قربانیان جنایات سه دهه خونین گذشته بخطرجدی مواجه شد. تطبیق عدالت انتقالی در هر کشوری که منازعۀ طولانی داخلی و اشغال را پُشت سر گذاشته باشد، یک ضرورت مبرم و تأخیر ناپذیر است. بدون تطبیق عدالت انتقالی قانونیت درکشور ایجاد شده نمی تواند. در غیاب قانونیت دموکراسی به انارشی می انجامد و پارلمان وارگانهای دولتی به لانۀ سالاران تفنگ و تریاک مبدل میگردد. دربهشت جنگسالاران دست اندرکاران رژیم های بدنام سه دهۀ گذشته در ارگان های امنیتی، استخباراتی و حتی پارلمان کشور دست برتر دارند. ترس ازعدالت وخشم مردم این نیروهای تاریخزده را به تشکیل یک ائتلاف نامقدس علیه مردم افغانستان واداشته است. این ائتلاف از ارگان های تحت کنترول خود برای سرکوب فریاد عدالتخواهی قربانیان جنایات انجام شده در دوران حاکمیت شان استفاده می کنند. تصویب "منشور مصالحۀ ملی" که اخیرا ً توسط یک حلقۀ معلوم الحال تهیه و بشکل یک دسیسه قبلا ً پلان شده به تصویب اکثریت اعضأ ولسی جرگه رسانیده شد، تازه ترین سند موجودیت این ائتلاف و متبلور ترین مثال توطئه هاییست که ازطرف ایشان علیه قربانیان جرایم گذشته براه انداخته می شود. پالیسی تسلیم طلبانه حکومت کرزی دربرابرسران رژیمهای سه دهه اخیر وتقرراین سران به حساس ترین پستهای دولتی بقایای دموکراسی وهستی ملت ووطن رابا خطرنابودی مواجه ساخته است.  

فدراسیون سازمانهای پناهندگان افغان در اروپا (FAROE) که از زمان تأسیس خویش، ارزشهای دموکراسی و اصول حقوق بشر را در سرلوحۀ برنامۀ خویش قرار داده است، یکی از مدافعین سرسخت تطبیق عدالت بالای آنانی می باشد که مظنون به ارتکاب جرایم جنگ، نقض حقوق بشر و جنایت علیه بشریت شده اند. FAROE تصویب "منشور مصالحۀ ملی" را زنگ خطر جدی برای قربانیان وعدالتخواهان جهان میداند. با درنظرداشت این واقعیت که سران رژیم های جنایتکاردرحکومت کرزی بعوض محاکمه ، به مقامات حساس نصب میشوند، به یقین میتوان گفت که محاکمه مسوولین این رژیمها در وضع کنونی در داخل کشور ممکن نیست. هرگاه جامعه جهانی در پشتیبانی خویش ازقربانیان این جنایات صادق باشد باید به تشکیل محکمه بین المللی افغانستان بمثابه یگانه الترناتیف برای تطبیق عدالت بالای مسوولین جرایم جنگ ونقض سیستماتیک حقوق بشردرافغانستان دست یازد. اصولأ باید حکومت افغانستان بادرنظرداشت ناتوانی خود ازموسسه ملل متحد تقاضای تشکیل این محکمه را مینمودولی وی نمیخواهد با این عمل متحدین خویش را درمضیقه قرار دهد. FAROE بحیث بزرگترین تشکل افغانها در خارج از کشور وظیفه خود میداند که به یک ابتکار متهورانه وبیسابقه دست زده این تقاضا را ازطریق سرمنشی موسسه ملل متحد به شورای امنیت این موسسه تقدیم کند. ما بخوبی آگاه هستیم که برخی اعضا شورای امنیت که در تخریب افغانستان وجنایات رژیمهای دست نشانده شریک اند با این طرح مخالفت خواهند کرد. ولی با اینهم باید موسسه ملل متحد را عملأ به جدی بودن عدالتخواهی خویش متوجه سازیم وبرای پیدا کردن راه حل عملی به تفکرواداریم.  هیات اجراییه FAROEَّ افراد، سازمانها و نهاد های عدالتخواه در داخل و خارج کشور را فرا می خواند تا همراه با FAROE، ازطریق سرمنشی موسسه ملل متحد، از شورای امنیت موسسۀ ملل متحد مطالبه نمایند تا محکمۀ بین المللی افغانستان را غرض محاکمه مسوولین جنایات که از سا ل 1978 الی تشکیل محکمه بین المللی جزا مستقردرلاهه (1998م) در افغانستان انجام یافته، تأسیس نموده و بدین ترتیب قدمی در جهت خواستهای مردم افغانستان بردارد.

ناگفته پیداست که تأسیس محکمۀ بین المللی افغانستان یک گام بسیار مشکل و پر مصرف برای موسسۀ ملل متحد می باشد. زمانی میتوانیم از نتیجۀ این مطالبه خود مطمئن باشیم که عدۀ قابل ملاحظه از اشخاص طبعی و حکمی در پای این فراخوان امضأ کنند. فورمه را درذیل این صفحه دریافت کنید.

                                                                                                                                           هیأت اجرائیه FAROE

________________________________________________________

FAROE, P.O.Box 707, 2300 AS Leiden, Tel: +31-715728869, E-mail: faroe_af@hotmail.com

 

                     

 

 

                                                                                           

FAROE

په ارو پا کی دمیشته افغانانو د تولنو فدراسیون

فدراسیون سازمانهای پناهندگان افغان در اروپا

Federation of Afghan Refugee Organizations in Europe         

faroe_af@hotmail.com

 

 

فورمه پشتیبانی از طرح FAROE

 

 برای مطالبۀ تأسیس محکمۀ بین المللی برای افغانستان

 

مورخ 6 فبروری 2007

 

 

با تکمیل و ارسال فورمۀ هذا به faroe_af@hotmail.com  یا

 FAROE, P.O. Box 707, 2300 AS Leiden, The Netherlandsوظیفۀ انسانی، افغانی و اخلاقی خویش را در برابر قربانیان جنایات سه دهۀ اخیر ایفا نموده سهم تان را در جلوگیری از تکرار این جنایات ادا نمایید.

 

 

 

- اسم و تخلص: ___________________________________________________          

 

 

- سال و محل تولد: _________________________________________________          

 

 

- نام شهر و یا قریه ای که در آن بودوباش دارید: ______________________________          

 

 

- نام کشوری که در آن زندگی می کنید: ___________________________________           

 

 

- امضأ __________________          

 

 

-  نشانی ایمیل: __________________________________________________             

 

 

 

 

FAROE, P.O. Box 707, 2300 AS Leiden. The Netherlands. /Tel:071-5728869 / E-mail: faroe_af@hotmail.com

 

 


بالا
 
بازگشت