په ارو پا کی دمیشته افغانانو د تولنو فدراسیون

فدراسیون سازمانهای پناهندگان افغان در اروپا

Federation of Afghan Refugee Organizations in Europe         


 

 

اعلامیه فارو

در پشتیبانی پناهجویان افغان در ناروی

فدراسیون سازمانهای پناهندگان افغانهای مقیم اروپا (فارو) به نماینده گی از سازمان ها و انجمنهای عضوه ،و افغانهای مقیم اروپا ، ضمن پشتبانی از خواسته بر حق پناهجویان افغان در ناروی ، توافق و تصمیم برگشت و اخراج اجباری پناهجویان را خلاف موازین حقوق پناهجوئی و مصوبات کنوانسیون ژنو و الحاقات این مصوبه میداند.

پناهجوئی پدیده ایست که از عمق اوضاع نا امن کشور پناهجو منشاء میگیرد، افغانستان در سه دههء اخیر متاسفاه  یکی از نا امن ترین کشورها جهان بوده ، و هنـوز هم  وضعیت امنیتی در حدی نیست که پناهجو بر گـردانده شود.

وضعیت نا امن شهر ها ،و روستاها ، فعالیت گسترده تروریزم بنقـل و گواهـی تمامی منابع خبری ، از جمـله رسانه های اروپـائی ، بیانگر این حقیقت است  که هنوزهم افغانستان در صدر لیست کشورهای نا امن قراردارد. آزادی عقیده و بیان،آزادی هویت اجتماعی و.. ده ها نوع آزادی مدنی دیگر در زیر سایهء توطئه ، تفنگ، تریاک و گروهای تبهکاربردل نگرانی پناهجو میافزاید .

قدرتهای محلی در افغانستان با استفاده از سیطره های مقتدر و خود مختار بر روح و جسم " اهالی محل "، از جمله مهاجرین عودت کننده از خارج میتازند.و حتی نماینده منتخب مجلس شورا تا حدی احساس نا امنیتی میکند ، که شبها مجبور به تـغیر محل رهایشش میگردد . و واژهء آزادی در کوچه های سلاطین کوچک، بیگانه وخلاف شاءن وشوکتشان تلقی میگردد.

 متاسفانه درین سالیان اخیر اغلب کشورهای اروپائی منجمله کشور ناروی  با تطبیق سیاست پناهجو ستیزی میخواهند فقط بر وفق" پالیسِی مشخصه " علیه پناهجویان افغان عمل نمایند، تصیم بی موقع دولت ناروی انهم در شرایطی که صد ها افغان به ترک روستاهای خود به دلیل عدم امنیت مانند  قندهار زابل و مناطق دیگـر مجبور به ترک میگردتد،متاسفانه بعضی از کشورها از جمله کشور ناروی  با چشمان بسته بر حقوق حقهء پناهجویان افغان انهم با اطلاعی که از اوضاع جاری داخل افغانستان دارد ، پاه مینهد، و عملاء با پا گـذاری بر  تمامی میثاقهای پناهجوئی و بشر دوستانه دنیا،چند هزار پناهجوی افغان را در پرتگاه باز گـرداندن اجباری قرار داده است.

دفاع از حقوق حقه پناهنده گی حق هر پناهجو و انسان عدالتخواه است،و بتاسی از همین امر است که پناهجویان افغان در شهر اسلو مـرکـز  کشور ناروی دست به اعتراض زده و مورد پشتیبانی وسیع جامعه عدالتخواه در راستای دفاع از حقوق پناهندگی و حقوق بشری پناهجویان قرار گرفتند،و پناهجویان نیز در دفاع از حق بشری خود به دفاع پرداختند ، و این عدم توجه دولتهای غربی است که در راستای اعتصابهای مسالمت امیز و اعتراضی پناهندگان را در کشورهای بلجیم ، ایر لند و اخیرا هم  در ناروی به مرحله تحصن و اعتصاب غذائی میکشانند ،وبا این سیاست با ز ندگی و سلامتی پناهندگان بازی میکنند .

 فدراسیون سازمانهای پناهندگان افغان مقیم اروپا از زمان تاسیس ( 1999 ) تا امروز بخاطر دفاع از حقوق مشروع وبشری پناهندگان مقیم اروپای غرب، از تمامی امکانات خود بطور استوار استفاده کرده است و ااکنون نیز علاوه بر اینکه پشتیبانی قاطع خود را از  اعتراض پناهندگان افغان در ناروی اعلام میدارد، و از تمامی نهادها خواهان اعلام همبستگی با این حرکت پناهجویان میباشد.و حاضر است تا حل مساله سرنوشت پناهجویان افغان در ناروی ، دوشادوش پناهجویان اعصتابی و معترض، خود نیز به حیث یک ارگان متشکل از همکاری لازم  دریغ نورزد.

 

هئت اجرائیه فدراسیون سازمانهای

 پناهندگان افغان مقیم اروپا ( فارو)

 شهر لیدن، هالند 25/05/2005

 

 

 

َّFAROE. P.O. Box 707, 2300 AS Leiden, The Netherlands. /faroe_org@hotmail.com   

 


بالا
 
بازگشت