(احمد سعیدی)

آیا ایران خواهد توانست

به حیث طاقت اتومی متبارز گردد؟

 

 

مردم ایران در انتخابات اخیر شخصی را به حیث رئیس جمهور برای مدت چهار سال آینده برگزید که موقف سختگیرانه و انعطاف ناپذیر را در برابر سیاست های ایالات متحده امریکا در پیش خواهد گرفت.

رئیس جمهور جدید جمهوری اسلامی ایران محمود احمدی نژاد که از لحاظ طرز تفکر یک شخص محافظه کار بوده و اکنون خلاف پیشبینی های قبلی در دور دوم انتخابات از سایر کاندیدان بطور ناگهانی و معجزه آسا سبقت جست برای تحلیل گران که اوضاع سیاسی ایران را با دقت دنبال می نمایند در خور تعجب و حیرت میباشد.

محمود احمدی نژاد در کمپاین انتخاباتی خویش از تعقیب برنامه اتومی ایران که یکی از جنجال بر انگیز ترین مسئله نزد ایران میباشد حمایت و پشتیبانی خویش را اعلام داشت که میتوان یکی از فکتور های پیروزی وی تلقی گردد.

مقامات ایالات متحده امریکا در انتظار آن بود تا شخص اعتدال پسند و نسبتاً متمایل به غرب در لست مقام ریاست جمهوری قرار گیرد تا از راه دپلوماسی مسایل مورد مناقشه را تحت غور و بررسی قرار دهند که مسئله برنامه اتومی در الویت آن قرار خواهد داشت ولی این تصور قصر سفید خلاف توقع به ناکامی انجامید و اراده مردم ایران نشان داد که آنها به هیچ صورت در برابر ایالت متحده امریکا تن در نخواهند داد.

طبق آمار منتشر شده محمد احمدی نژاد – در انتخابات اخیر (51.5) فیصد اراء مردم را از آن خود نمود. درین رابطه طبق اعلامیه وزارت امور داخله تعداد ده ملیون و نهصد و ده هزار رای به صندوق محمود احمدی نژاد از جانب مردم ریخت – در مقابل وی اکبر هاشمی رفسنجانی صرف (35) فیصد رای بدست اورد که تفاوت کمتر در میان این دو کاندید به مشاهده می رسید. آیت الله خامنه یی رهبر جمهوری اسلامی ایران از اراده مردم ایران در خصوص پشتیبانی از احمدی نژاد اظهار رضایت نمود و خاطر نشان ساخت که مردم ایران در برابر فشارهای ایالت متحده امریکا از جرآت اخلاقی کار گرفت و مصمم بودن خویش را به جهانیان اشکار ساخت. ولی ایالات متحده امریکا طی واکنش خویش اظهار داشت که ایران با جهت گیری افراطی خویش در جامعه جهانی بیش از پیش در انزوا قرار خواهد گرفت که مسلماً اتخاذ همچو موقف به نفع مردم ایران نخواهد بود. اینکه مردم ایران حق تمثیل اراده خویش را داشته و آنرا در عمل نیز ثابت ساخت به حیث فکتور داخلی میتوان بر شمرد ولی فکتورهای خارجی در قبال اوضاع آینده ایران قضایا را از زوایای دیگر می نگرند. اکنون اوضاع اپراتیفی در اطراف ایران بکلی دگرگون گردیده است حضور نظامی ایالات متحده امریکا و متحدین وی در افغانستان و عراق از یکسو و عضویت ترکیه در پیمان ناتو و متحد نزدیک آیالت متحده امریکا در جنگ با تروریزم بین المللی از سوی دیگر این مفهوم را افاده می نماید که جمهوری اسلامی ایران عملا در محاصره ایالات متحده امریکا و نیروی نظامی ناتو قرار دارد که این خود نماینگر آنست که روند اوضاع به نفع ایران نه بوده بلکه با چالش های جدی در آینده رو برو خواهد گردید.

ایالات متحده امریکا شدیداً نگران آن انست که ایران تلاش دارد تا پروسه غنی سازی یورانیم را انکشاف داده و متعاقبا دست به ساختن بمب اتومی زند – درین مورد رئیس سازمان انرژی اتومی محمد البرادعی نیز از نگرانی های ایالات متحده امریکا تائید بعمل اورده است و خود نیز ابراز داشته است که ایران ظاهرا پروگرام اتومی خویش را صلح امیز معرفی میدارد ولی در حقیقت امر در تلاش ان است تا به توانائی اتومی دست یابد که به هیچ صورت برای ایالات متحده امریکا و جهان متمدن قابل قبول نیست. ایران به زعم ایالات متحده امریکا در فهرست کشورهای محور شیطانی شامل بوده که خطرات جدی و بالقوه را میتواند به جهان ازاد ناشی از سیاست های ماجرا جویانه اش متوجه سازد. با وصف این همه تلاشها که از جانب ایالات متحده امریکا در برابر ایران و برعکس تلاش های ایران به منظور تحقق اهدافش جریان دارد ولی جامعه ایران نیز در داخل بطن خویش با مشکلات متعدد اجتماعی نیز مواجه میباشد. همین اکنون اهل تسنن ایران که در قسمت بلوچ نشین ایران یعنی شهر زاهدان نسبت به اهل تشیع در اکثریت قرار دارند عدم نارضاینی خویش را در قبال سیاست های حکومت ابراز می دارند. از سوی دیگر کردهای اقلیت که در جوار کردهای عراق  زیست می نمایند نیز از سیاست های تعصب امیز حکومت ایران پیوسته شاکی میباشند. در حالیکه اکنون کردهای عراق از خودمختاری بیشتری برخوردار گردیده است که این امر نیز میتواند ایران را با چالش های جدی در اینده قریب مواجه سازد. از سوی دیگر حضور نظامی ایالت متحده امریکا در منطقه این تسهیلات را فراهم ساخته است تا نیروی نظامی ایالات متحده امریکا به اسانی تدارکات حمله نظامی را بالای ایران طرح ریزی نماید که البته قصرسفید و پنتاگون با مهارت خاص این ستراتیژی خویش را گام به گام با مشورت با متحدین خویش عملی و تحقق خواهد بخشید. از جانب دیگر ایالات متحده امریکا از انتخابات اخیر نیز نتایج جدید را بدست اورده زیرا تغیرات اخیر سیاسی که اصلاح طلبان از صحنه کنار رفت و به عوض آن محافظه کاران سنتی تحت قیادت محمود احمدی نژاد که از حمایت قاطع رهبر مذهبی ایران ایت الله خامنه یی نیز برخوردار میباشد سرکار امد، میتواند احساسات افراط گرایان را در برابر ایالات متحده امریکا تحریک نماید بناءً طراحان قصر سفید در قبال انکشافات اخیر ایران نیز به تحرک امده و تلاش های خویش را در خصوص ایران افزایش داده و قبل از تعمیل ستراتیژی خاص خویش سعی خواهند ورزید تا ایران را در روند دپلوماسی تحت فشار قرار داده و در صورتیکه فعالیت های دپلوماتیک بدون نتایج مطلوب به ناکامی بیانجامد راه توسل به زور اخیرین چاره خواهد بود که از جانب ایالات متحده امریکا علیه نظام افراط گرای ایران بکار خواهد رفت.

همین حالا ایران تحت تعزیرات اقتصادی قرار داشته که دستخوش مشکلات متعدد از جمله بحران عمیق اقتصادی گردیده است. فقر، غربت، بیکاری و ازدیاد قیم مواد ارتزاقی باعث آن گردیده است تا مشکلات مردم کسب شدت نماید ولی با انهم احمدی نژاد رئیس جمهور جدید جمهوری اسلامی ایران با صراحت اعلام می دارد که از پروگرام اتومی ایران به هیچ صورت به عقب نخواهد رفت بلکه کما کان به آن ادامه خواهد داد – در حالیکه تعقیب همچو پروگرام پول و هزینه گزاف را ایجاب می نماید. مبصرین و تحلیل گران اوضاع راعقیده بر آنست که احمدی نژاد با وصف این همه مشکلات که در پیش روی ایران قرار دارد اصرار می ورزد که پروگرام اتومی خویش را طبق برنامه قبلا طرح شده به پیش خواهد برد ولی احتمال قوی نیز وجود دارد که تعقیب چنین سیاست های ایران منجر به حملات از سوی ایالات متحده امریکا گردد – هر چند ایران مدعی است که پروگرام هستوی آنها به منظور مقاصد صلح امیز یعنی مرفوع ساختن نیازمندی های انرژی برق و غیره میباشد اما کشورهای غربی و بخصوص ایالات متحده امریکا برین باور اند که ایران خواهان آنست تا بمب اتومی را تولید نماید.

ایالات متحده امریکا با وجود اینکه در تلاش متوقف ساختن برنامه اتومی ایران میباشد در صدد آن نیز میباشد تا تثبیت نماید که تکنالوژی اتومی و غنی سازی یورانیم را از کدام کشور بدست اورده است. در اوایل سال روان چنین اتهامات بالای داکتر عبد القدیر خان طراح بمب اتومی پاکستان وارد گردید که وی چنین تکنالوژی را بالای ایران بفروش رسانده است و شیخ رشید احمد وزیر اطلاعات و نشرات پاکستان نیز بالای وی در یک کنفرانس مطبوعاتی شاهدی داد که عبد القدیر خان مرتکب چنین اشتباه گردیده است وی هم چنان افشا ساخت که داکتر عبد القدیر خان تکنالوژی هستوی را علاوه از ایران بالای لیبیا و کوریای شمالی نیز بفروش رسانده است که متعاقباً عبد القدیر خان در اطلاعات جمعی معترف و عذر خواهی نمود وبعداً در منزلش تحت نظارت قرار گرفت. اکنون چنین سوالی مطرح می گردد که این تکنالوژی هستوی از جانب یک شخص چطور بالای سه کشور که از لحاظ موقعیت جغرافیوی در نقاط مختلف جهان قرار دارند بدون اطلاع حکومت بطور سری بفروش رسیده که واقعاً در خور تعجب است. مقامات ارشد پاکستانی سخن از بی اطلاعی نموده و از تجاهل عارفانه کار می گیرند که به هیچ صورت قابل اقناع برای انانیکه چنین قضایا را به تحقیق و پژوهش می گیرند نمیباشد.

ازاین  تحلیل و انالیز چنین بر می اید که تلاشهای ایران که از حالت سری خارج و اکنون منحیث یک قضیه اشکار جهانی گردیده است مستلزم آنست تا تحقیقات بیشتری از سوی جامعه جهانی درین رابطه صورت گرفته و ابعاد متعدد قضیه را جستجو نمایند تا به ثبوت رسد که کدام کشور و کدام رجال دولتی مرتکب چنین اعمال گردیده است تا تکنالوژی هستوی را بالای کشور ایران بفروش رسانیده که باعث خطرات جدی و ناگوار برای منطقه و جهان میباشد. ایران نیز مانند پاکستان کشوری است که بدون احساس مسئولیت جهانی دست به چنین اعمال می زند که هر لحظه خطر جدی و بالقوه را میتوان به صلح و ثبات جهانی متوجه سازد. علی الرغم این همه تلاش های که از جانب کشورهای اروپائی و ایالت متحده امریکا در مورد متوقف ساختن پروگرام هستوی ایران صورت می گیرد – کشورهای منطقه نیز مکلف اند تا با نظر داشت پیامدهای ناگوار در برابر صلح و ثبات جهانی از تریبیون سازمان ملل متحد و سایر سازمانهای جهانی که غرض تحقق اهداف صلح امیز کار و فعالیت می نمایند هم صدا گردیده و چنین اعمال کشورهای را که منطقه و جهان را مورد تهدید قرار می دهند محکوم و در تلاش آن گردند تا جلو همچو فعالیت ها را گرفته و در تحکیم صلح پایدار و ترقی اجتماعی گامهای استوار را به پیش بردارند.

 


بالا
 
بازگشت