آصف رها

 

 

فرشاد بشیر

معجزه یا امکان؟  

سردی شب، برف سپید، و فرار ستاره گان، قهر زمستان را به نمایش میگذاشت. شهر کابل در سکوت مر گبار، به سر می برد. جو سیاسی و زمستا ن سرد، چو ن شاه دو شمشیره، از دو طرف، شمشیر می زد، شب آ را آ رام بستر ش را جمع و جایش را به روز بلورفام خالی می کرد. درست در لحظاتی که موُ زن صبح با دست سپیدش، زلف سیاه شب را نوا زش میداد، فرشاد برای اولین بار خاک سیاه راسجده وبا چشمان بلورین مقدمش را برای مادر، این عزیز ترین مو جود روی زمین بشارت داد. و عضویتش را در قا فله پر آ شو ب بشری اعلام نمود.

     ایبن طفل نوظهور آ رام آ رام، چون همۀ پدیده های زنده قدم به دشت بیکران زنده گی گذاشت. وتازه حروف را برای کلمات تسبیح میکرد.که ارباب زمان نفیر جنگ را به صدا در آ ورد. واین طفل معصوم و هزار ها طفل معصوم دیگر را مجبور به ترک دیار نمود.

فرشاد که هنوز (9) بهار زنده گی را پشت سر می گذاشت با خانواده اش هالند را محل منا سبی برای ادامه حیات یافت واین خانواده ازنوبرای زنده گی دردور ترین گوشۀ دنیا آشیانه گذاشت.فرشادبا گذشت زمان با دیارنووزنده گی نوخو میگرفت.اوبه مدرسه رفت وازامکانات جامعه به حدکافی بهره گرفت. وهنوز شاگرد مدرسه بود که راه سیاست را در پیش  گرفت وحزب   سوسیا لست را ؟ با ار مان ها و اهدافش سازمان مورد پسند یافت ونهایتآ در انتخابات پارلمانی استعدا دش را به ازمایش گذاشت وبا کسب اعتماد مردم  هالند جایش را در حیات سیاسی این کشور مشخص ساخت.

  فرشاد بشیر، مبشر موقف سیاسی، اجتماعی و علمی افغانها در جامعه هالند است. نا گفته نباید گذاشت. موفقیت بزرگ فرشاد را نمیتوان جدااز موقف خانواده گی وی دانست، این فامیل محترم و پدر نیکو کارش« محترم مهدی بشیر» را نظر به روابط  وظیفوی تا جا ئیکه میشناسم، به آ سانی میتوانست فرزندش را در میدان معرفت ازمایش نماید. قابل یاد آ وری است. کمتر کسی از محیط روشنفکری و فرهنگی هرات را میتوان سراغ کرد. که به نام و کارنامه های زنده یاد استاذ علی اصغر بشیر هروی، جد بزرگوار این جوان موفق آ شنا نباشد.

     اما حضور فرشاد بشیر در بلند ترین نهاد سیاسی آ نهم در یک کشور ارو پائی چون معما ئی در ازهان سر گردان و سوال معجزه یا امکان را به میان می آ ورد.معجزه به دلیل اینکه در محیط و شرایطیکه در هر خانه، کو چه و شهر، شخصیت سیاسی فرهنگی و علمی ، بوفرت موجود است. حضور جوان 19 ساله در بزرگترین نهاد سیاسی و قانون گذاری در هالند کمتر از معجزه نیست. به دلیل دیگر همان طوریکه هیچ کو هی بی گنج و هیچ درخت زحمت بی ثمرنیست. به جنبۀ امکان بیشترقوت می بخشد.

    عضویت فرشاد بشیر در پا رلمان هالند و مصروفیت در دانشگاه خود نمونه و تمثال است برای نسل جوان و خانواده های افغان.جوانان ما باید از امکانات جامعه هالند به گونۀ استفاده نما یند تا در آ ینده های نه چندان دور، موقف سیاسی و علمی افغانهارا آ شکارا متبارز سازند و ثا بت نما یند که قدرت و توان مشارکت را در عرصه های مختلف زنده گی، در اروپا دارند.

   ها لند

3/1/2008 

 


بالا
 
بازگشت