دادگاه بدوی بلخ حکم اعدام پرويز کامبخش را صادر کرد

دادگاه ابتدائيه بلخ، خلاف خواست عمومی، بدون حضور وکيل و بصورت غير علنی، پرويز کامبخش را به اعدام محکوم کرد.

اين محکمه روز سه شنبه در حالی برگزار شد که حتا خانواده ی پرويز کامبخش نيز از آن اطلاع نداشتند.

 

به گزارش کابل پرس ، پرويز کامبخش هنگام خروج از اتاق محکمه گفته است

«حدود ساعت چهار عصر (ساعات غیر رسمی) بود، که مرا در داخل یک اتاق بسته داخل کردند، که در آن سه قاضی و یک سارنوال نشسته بود و دیگر هیچکس حضور نداشت، حکم را از قبل نوشته بودند، وقتی من خواستم اظهاراتی در زمینه داشته باشم، به من اجازه اظهار داده نشد و آنها هم هیچ چیزی نگفتند. فقط یک استعلامی دادند، که من نظرات خود را نوشتم آن را حتا نخواندند و فقط یک ورق که از قبل نوشته شده را به دستم دادند. در آن نوشته شده بود تو به اشد مجازات اعدام محکوم هستی و بعدا سربازان مسلح مرا بیرون کردند و دوباره به زندان آوردند

 

ابراز انزجار گزارشگران بدون مرز از صدور حکم اعدام برای روزنامه نگار پرويز کامبخش

٢ دلو ١٣٨٦ در ساعت ١٦ عصر شعبه امنيت عامه دادگاه بدوی ولايت بلخ، روزنامه نگار زنداني پرويز کامبخش را به اتهام " اهانت به دين اسلام" به حکم اعدام محکوم کرد. دادگاه اين روزنامه نگار به شکل غير علني و بدون حضور وکيل مدافع برگزار شد. يعقوب ابراهيمي برادر اين روزنامه نگار که خود نيز روزنامه نگار است به گزارشگران بدون مرز اعلام کرد " که خانواده فردا روز ٣ دلو به اين رای اعتراض و خواهان تجديد نظر خواهد شد." وب همجنين گفت که در بعد از برگزاری دادگاه برادرش پرويز کامبخش را ملاقات کرده است وی نيز مثل همه خانواده "شديدا نگران" است.

گزارشگران بدون مرز در اين باره اعلام ميکند که " ما از اين تصميم گيری عجولانه که اعتنايي به حقوق و آزادی بيان تضمين شده در قانون اساسي کشور نمي کند شوکه شديم. پرويز کامبخش هيج جنايتي انجام انجام نداده است. ما خواهان دخالت و اقدام فوری رئيس جمهور حامد کرزای در اين باره هستيم تا کاری غير قابل جبران انجام نشود."

يک روز پيش معاون دادستان کل ولایت بلخ ،حفیظ اله خالق یار در نشست خود با خبرنگاران اعلام کرده بود که "خبرنگار دستگیر شده به جرم خود اعتراف کرده است و بايد تنبيه شود" وی همچنين به تهديد روزنامه نگاران پرداخت و اعلام کرد " من هر روزنامه نگاری را که از این پس در راستای حمایت از وی تلاش کند دستگیر خواهم کرد. "

صدور اين حکم در شرايطي ست که امروز معلوم شده است اين روزنامه نگار نويسنده مقاله "آيات زن ستيز در قران" نيست، اين مقاله بر روی سايت های فارسي زبان از سالها پيش وجود داشته است. رحیم الله سمندر، رییس انجمن مستقل خبرنگاران افغانستان، اعلام کرده است که دستگيری پرويز کامبخش در ارتباط با در اختيار داشتن مقالاتي انتقادی از مقامات محلي است که برادرش روزنامه نگار افغاني يعقوب ابراهيمي نوشته است.

 

جهت معلومات بيشتر به اينجا کليک کنيد

****

 محکمه بلخ حکم اعدام روزنامه نگار جوان افغان را صادر کرد

دويچه ويله : باوجود اعتراضات نهاد هاي حقوقي و اتحاديه خبرنگاران از دستگيري پرويز کامبخش خبرنگار جوان افغان، محکمه ابتدايي ولايت بلخ پرويز کامبخش را به اتهام "توهين به مقدسات اسلامي و تحريف آيات قرآن" محکوم به اعدام کرد.

رحيم الله سمندر رئيس اتحاديه خبرنگاران افغانستان روز (23 جنوري 2008)  در گفتگويي با بخش دري دويچه ويله صداي آلمان نه تنها اين حکم را مخالف معيار هاي حقوقي در افغانستان خواند، بلکه دست گيري او را نيز خارج از صلاحيت هاي اداره امنيت ملي در ولايت بلخ ناميد. آقاي سمندر گفت که کار بررسي قضيه اتهامات پرويز کامبخش بايد به کميسيون بررسي تخلفات رسانه محول مي شد.

حدود سه ماه قبل با دستگيري پرويز کامبخش،  دفتر کار او نيز از جانب مقامات امنيت ملي مورد تلاشي قرار گرفت و تمام نوشته ها و کتاب ها با کمپيوترش ضبط شد.

آقاي سمندر اظهار داشت که موارد اتهام  به کلي ناموجه است، زيرا کامبخش نه به مقدسات اسلامي توهين کرده است و نه به آيات قرآن تحريف روا داشته است.  نوشته توهين آميزي که دادگاه بلخ به آن استناد مي کند، از پرويز کامبخش نيست، بلکه  او آن را از چند صفحه انترنيتي کاپي کرده است.

مورد اتهام مشخص ديگر دادگاه بلخ دال به اتهام به "مقدسات اسلامي"  کتاب  "تاريخ تمدن"  نوشته مورخ معروف ويل دورانت است که در آن هيج مطلبي ضد اسلامي وجود ندارد و اين کتاب را مي توان در بسياري از کتاب خانه هاي عمومي و شخصي پيدا کرد.

آيت الله محسني روز  (23 جنوري) در گفتگويي با بخش دري صداي آلمان گفت که  داشتن يک کتاب يا نوشته ضد ديني نمي تواند دليل اتهام به بي ديني باشد و حتي در دسترس  قرار دادن  آن به ديگران نيز نمي تواند دليلي براي حکم اعدام باشد، بلکه درين  مورد دومي محکمه براي شخص متهم جزايي غير از جزاي اعدام تعيين مي کند.

رحيم الله سمندر رئيس اتحاديه خبرنگاران افغانستان در پايان گفتگو با صداي آلمان از تمام نهاد هاي فرهنگي و حقوقي خواهان حمايت از پرويز کامبخش شد و گفت که " ما تمام اعضاي  (اتحاديه نويسندگان افغانستان) حامي مکمل و دايمي پرويز کامبخش هستيم و براي رهايي او تلاش مي کنيم."

آنچه که در اين قضيه در خور دقت و تأمل است، سکوت مقامات با صلاحيت دولتي است

 

'حکم اعدام' برای یک روزنامه نگار افغان

 

بی بی سی : دادگاهی در ولایت بلخ در شمال افغانستان، برای پرویز کامبخش، روزنامه نگار افغان حکم اعدام صادر کرده است.

این حکم در یک جلسه غیر علنی دادگاه در شهر مزار شریف صادر شد.

دادگاه ولایت بلخ، این روزنامه نگار را به اتهام "اهانت به مقدسات و تحریف آیات قرآن" محکوم به اعدام کرده است.

پرویز کامبخش که دانشجوی سال سوم دانشکده ژورنالیزم (روزنامه نگاری) در دانشگاه بلخ است، همزمان برای یک روزنامه محلی به نام جهان نو کار می کند.

گفته شده است که پرویز کامبخش، سه ماه پیش، یک مقاله را از اینترنت گرفته و بعد از خواندن، آن را در اختیار دوستانش قرار داده است.

این مقاله، که اسلام را به زن ستیزی متهم می کند، از یک وبلاگ ایرانی گرفته شده است.

نهادهای مختلف از جمله سازمان روزنامه نگاران آزاد جنوب آسیا (سفما)، کمیته حمایت از خبرنگاران و انجمن آزاد روزنامه نگاران افغانستان به بازداشت پرویز کامبخش اعتراض کرده اند.

'بی اعتبار'

دادگاه در ولایت بلخ پس از آن برای پرویز کامبخش حکم اعدام صادر کرد که شماری از علمای دینی در افغانستان چندین بار چنین درخواستی را مطرح کردند و خواستار مجازات اعدام برای این روزنامه نگار شدند.

ولی نهادهای مدافع حقوق روزنامه نگاران صدور حکم اعدام به آقای کامبخش را "بی اعتبار" خوانده اند.

این نهادها می گویند پرویز کامبخش وکیل مدافع نداشته و جلسه ای که حکم اعدام برای او صادر کرد نیز به شکل غیر علنی دایر شده است.

وزارت اطلاعات و فرهنگ افغانستان پیش از این خواستار بررسی "عادلانه و بدور از احساسات" پرونده آقای کامبخش شده بود.

مسئولان قضایی در مزار شریف می گویند مطلب برگرفته شده از اینترنت، حاوی مسایلی است که اهانت به مقدسات اسلامی تلقی می شود.

اما نهادهای دفاع از حقوق روزنامه نگاران این بازداشت را غیرقانونی خوانده و خواستار رهایی فوری کامبخش شده اند.

 

 ****************

دوم دلو

حامیان خبرنگار اهانت کننده به مقدسات دستگیر می شوند

معاون دادستان کل ولایت بلخ با بیان اینکه کامبخش به جرم خود اعتراف کرده است و باید مجازات شود خاطر نشان کرد: روزنامه نگارانی که از خبرنگار مذکور حمایت کنند، دستگیر خواهند شد.

براساس این گزارش ،حفیظ اله خالق یار معاون دادستان کل ولایت بلخ در نشست خود با خبرنگاران که هدف آن دفاع مقامات دولتی از دستگیری یک گزارشگر بیست و سه ساله به نام پرویز کامبخش بود اظهار داشت : من هر روزنامه نگاری را که از این پس در راستای حمایت از وی تلاش کند دستگیر خواهم کرد.
خالق یار در بخشی از صحبتهای خود در اشاره به خبرنگار دستگیر شده به اشتباه نام پرویز مشرف رئیس جمهور پاکستان را برد که باعث خنده روزنامه نگاران حاضر در جلسه شد.

این در حالی است که رییس شورای ولایتی بلخ اظهارات سارنوالی را در تناقض با گفته های متهم دانسته خواستار تحقیقات بیشتر برای دستیابی به واقعیت قضیه از سوی دادگاه شد.

دوم دلو

 

 

****************

سیدپرویز کامبخش یکی از محصلین پوهنحی ژورنالیزم پوهنتون ولایت بلخ و یکی از ژورنالیستان موفق و مترقی کشور بنا بر توطعۀ بنیاد گرایان اسلامی از مدت بیشتر از سه ماه  به این طرف در زندان مزار شریف به سر میبرد .

اول دلو

 

یک نهاد دفاع از حقوق روزنامه نگاران در کشور، روزيکشنبه با غیرقانونی خواندن نحوه بازداشت پرویز کامبخش در شمال کشور خواستار رهایی این خبرنگار در بند شده است.
انجمن آزاد روزنامه نگاران این اظهارات را در واکنش به درخواست شماری از علمای دینی در شهر مزار شریف مطرح کرد که خواستار اجرای حکم اعدام در مورد این خبرنگار شده‫اند.

رحیم الله سمندر رئیس اتحادیه خبرنگاران آزاد افغانستان در یک کنفرانس مطبوعاتی نحوه بازداشت این خبرنگار را خلاف قانون اساسی کشور دانست.

در عین حال رحیم الله سمندر از گفتگو با آقای کرزی رئیس جمهور و مقامات ولایت بلخ خبر داد که در آن خواستار رهایی کام بخش شده است.

 به گفته رئیس اتحادیه خبرنگاران آزاد افغانستان، دوسیه پرویز کام بخش، باید یه کمیسیون بررسی تخلفات رسانه ها فرستاده می شد.

آقای سمندر، این اظهارات را در واکنش به درخواست شماری از علماء در شهر مزار شریف مطرح کرد که خواستار اجرای حکم اعدام در مورد این خبرنگار شده اند.

وی گفت: کمیته دفاع از خبرنگاران، خبرنگاران بدون مرز و فدراسیون جهانی خبرنگاران نیز خواستار رهائی پرویز کام بخش شده اند.

رحیم الله سمندر گفت: اگر دولت توجه جدی در مورد حمایت از خبرنگاران و دفاع از آزادی بیان نکنند، سال 2008  بدترین سال برای خبرنگاران خواهد بود.

پرویز کامبخش، یک روزنامه نگار افغان از سه ماه به این سو به اتهام "اهانت به مقدسات اسلامی" از سوی اداره امنیت شهر مزار شریف بازداشت شده است.
تا حال چندین نهاد دفاع از حقوق روزنامه نگاران، خواستار رهایی این خبرنگار از بند شده اند.
مسوولان نهاد های دفاع از حقوق خبرنگاران در افغانستان پیش‫بینی می کنند که وضعیت خبرنگاران در سال
۲۰۰۸ نسبت به سال گذشته به مراتب بدتر خواهد بود.
در سال
۲۰۰۷ با کشته شدن شش خبرنگار و ده‫ها مورد خشونت و تهدید در برابر روزنامه نگاران، خونین ترین سال برای رسانه‫های این کشور خوانده شده بود.
پرویز کامبخش، متهم است که مطالب حاوی مسایل اهانت آمیز به اسلام را در اختیار دیگران قرار داده است.

 

 

 


بالا
 
بازگشت