گزارش و خبر

 

تهدید علیه یک فیلمساز افغان  ،  وی را مجبور به ترک کابل ساخت

 

یک فیلمساز مستند افغانستان بخاطر تهدید به مرگ از سوی افراد یک قوماندان سابق افغان ، مجبور به خروج از کابل  و عزیمت به یکی از کشور های همسایه  گردید .

عبدالحسین دانش  که  فیلم مستند  گذرگاه را ساخته است   از جانب افراد یک  قوماندان جنگ سالار افغان که گفته می شود  اکنون نیز مسولیت نظامی دارد  مورد تهدید و تعقیب  قرار گرفت  ، افراد این شخص در تهدید های تلفنی اولیه اظهار داشته اند  که قوماندان شان گفته است  که وی  در این فیلم  در حال عملیات نظامی بر یک منطقه مسکونی کابل در دوران جنگهای  داخلی  نشان داده شده است .  قوماندان مذكور از طريق افرادش  اين فيلمساز را تهديد به انتقام نموده است  .

فیلم  عبدالحسین دانش  که حوادث  افغانستان از دوران تجاوز روسها  تا جنگهای گروههای مجاهدین و جنایات طالبان را در افغانستان  به صورت کاملا" مستند  به تصویر کشیده است  در نمایش آن در کابل مورد ستایش شخصیت های آزاد قرار گرفت  و نمایش   آن از تلویزیونهای افغانستان نیز با استقبال مردم مواجه گردید  .  بگفته  برخی نمایندگان پارلمان افغانستان ، هنرمندان افغان ، روشنفکران و فعالان حقوق بشر در کابل ، فیلم مستند گذرگاه  یک فیلم ماندگار در تاریخ افغانستان و جنایات انجام شده در این کشور  است  .

از سوی دیگر عبدالحسین دانش  گفته است که قرار بود فیلم مستند وی در پنج قسمت  یکساعته ساخته شود  اما به دلیل  ظبط و توقیف ساعتها تصاویر فیلمبرداری شده  فیلمش  ازسوی اداره امنیت کابل در دوران جنگهای داخلی ،  فقط  موفق به ساخت یک قسمت ازین فیلم گردیده است   .

این فیلمساز کشور که در میان آتش جنگ های خانه به خانه ، رنج و آوارگی مردم کابل را بعد از 1992 میلادی  ثبت نموده  معتقد است  که وی تلاش کرده تا واقعیت عینی را به تصویر بکشد و فیلم وی علیه  هیچ  رهبر یا گروه  خاص در  افغانستان نیست  بلکه این فیلم مستند تمام  جریانهای  سه دهه اخیر افغانستان  را درگیر جنگی نشان داده است که قربانی آن فقط مردم و شهروندان بی دفاع بوده است . دانش گفته است  شخصیت های  که فیلم وی را در کابل دیده اند بر بی طرفی آن اذعان کرده اند  .

در عین حال این فیلمساز  اظهار داشته است که وی در  فیلمش جنایات طالبان را  نیز به صورت مستند  و در حد امکان به تصویر کشیده است  ،  دانش گفته است که وی و تصویربردار فیلمش  در شرایطی به ثبت واقعیت ها در افغانستان  پرداخته است که کسی حاضر به چنین کاری در کشور نبود ،  وی  می گوید خود و تصویر بردارش  در این فیلم مستند  بار ها تا مرحله مرگ  پیش رفته اند  اما هدف اصلی ثبت واقعیت ها و درد و رنج مردم  بی دفاع  در دل جنگها بوده است .

عبدالحسین دانش  که در رشته سینما  در ايران درس خوانده است  و تاکنون فیلمنامه ها و مقالاتی نیز در عرصه سینمای افغانستان و جهان به رشته تحریر در آورده است  ، تلاش داشت تا  یک موسسه فیلمسازی  در کابل برای تولید فیلم های کوتاه و سریال  های تلویزیونی  وطنی  و آموزش  سینما  راه اندازی نماید  .

دانش  ضمن  انتقاد شديد از دولت افغانستان به دليل عدم  حمايت و تامين امنيت قشر فرهنگي  ،  ژورناليستان و هنرمندان آزاد افغان  تاكيد نمود كه متاسفانه در رده هاي مختلف كشور كساني مجري قانون  مي باشند  كه خود ناقضين قانون بوده و هستند  وي مي گويدكه متاسفانه  شما بايد براي حفظ امنيت  شغلي و جاني خود پول و رشوه پرداخت كنيد و تازه از كجا معلوم كه آنان هم مانند پليس پاكستان ،  شخص را  در برابر پول بيشتر و يا بنا بر ترس از قوماندانان قدرتمند  تحويل ندهند .

قابل ذکر است که موضوع تهدید علیه این فیلمساز به  مسولین امنیت کابل و پلیس  منعکس گردیده بود اما  کوشش جدي  از سوی آنان برای  پیگیری مساله  صورت نگرفت  و  حتي برخي  مسولين حوزه پليس منطقه براي امنيت وي تقاضاي  پول نموده بودند .  

 

 

  Passageway   گذرگاه

Afghanistan documentary film

نویسنده وکارگردان : عبدالحسین دانش

 

دعوت نامه

به تماشا سوگند وبه آغاز کلام

 

 

محترمه / محترم :                                                        

حضور شما را در جلسه نمایش فلم مستند    ((    گذرگاه  ))     که به وقایع  افغانستان بخصوص رنج و آلام مردم کابل بعداز سال 1992 پرداخته است ، گرامی می داریم .

 

زمان :    یکشنبه 26 /1/1386   ساعت 2 بعداز ظهر

مکان :  تالار نمایش  موسسه افغان فلم ، متصل وزارت ترانسپورت وهوانوردی

 

 


بالا
 
بازگشت