هر نا بالغ را سنت میکنند

عبدالقدیر علم

درین روز ها در تار نمائی وحدت نت وآریائی چشمم به مقالۀ افتاد که عنوانش بود{پارلمان قانون تشکیلات اساسی دولت را سنت میکند}نویسندۀ این مقاله جناب محمد آصف ننگ سخنگوئی محترم فاروق ورد ک رئیس ادارۀ امور دولت است که زیر عنوان این مقاله از تشکیلات دولت دفاع کرده و اقدام پارلمان در جهت حذف وتنقیص  تشکیلات اضافی دولت را سنت ویا ختنه گفته است که میشود ازذکر عمل به مواصفات عامل پی برد.واینکه چرا آصف ننگ با استفاده از چنین کلیمات إجرأت وهویت پارلمان را به چالش میگیرد سوالیست قابل مکث وتأمل.ومیشود برخی انگیزه ها به شرح ذیل حساب شود.

الف: عقده گشائی: این مسئله از اشاراتش نسبت به رئیس پارلمان محسوس است که وی را متهم به تمایلات گروهی نموده استهمان رویاروئی که در بین أعضای حزب اسلامی وجمعیت وجود داشت.یکی حزبی دوآتشه ودیگری جمعیتی بوده اند وحال میخواهند خاطرات گذشته را تکرار کنند. خصومت ها ودشمنی های خودرا به بهانۀ دفاع از دیگران تبارز دهند. وهم بزعم وی رئیس امنیت ملی که وی را باز داشت کرده سابق با رئیس پارلمان میانۀ خوبی داشته به همین دلیل رئیس پارلمان را هدف قرار داده.اما حال آنطور نیست این دو شخص مسیر جداگانه دارند  مثل اینکه آصف ننگ با قرار گرفتن در پهلوی دولت دیگر مسیر حکمتیار را تعقیب نمیکند.

ب: جبران اشتباه:وی با نوشتن جنین مقالات اهانت آمیز میخواهد اشتباهات  که قبلا دریکی از مقالات  خود نسبت به رئیس جمهور مر تکب شده بود تلافی وجبران کند وبا دفاع از تشکیلات خصوصی رئیس دولت خودرا مدافع سر سخت صلاحیت های رئیس دولت جلوه دهد ، با آنکه تلاش بخاطر جبران اشتباه حق هر کس هست باز هم جناب ننگ بخاطر راضی ساختن رئیس دولت نیا ز به استعمال چنین کلیمۀ در شأ ن نماینده گا ن ملت نداشت. وی بخاطر افادۀ مطلبش میتوانست کلیمۀ بهتر از سنت کردن وختنه کردن را استفاده کند. من بخد مت آقای ننگ عرض میکنم شما که عضو یک ارگان رابط بین دولت وپارلمان هستید کوشش کنید بدون عیمیق ساختن اختلافات، تیره ساختن روابط پارلمان وحکومت و ایجاد عوارض دیگر به هدف خود برسید.واز استعداد خود به نحو أخسن به نفع کشور استفاده کنید. اگر شما اصطلاح ادبی دیگر را هم بکار میبردید از طرف حامد کرزی عفو میشیدید.

 حامد کرزی شخص حلیم و بردبار است  از کسی انتقام نمیگیرد. اوکسانی را که پدرش را در کویتۀ پاکستان شهید و یکی ازبهترین والی هایش را در خوست میخواستند بقتل برسانند با دادن تحفه عفو کرد، شما را وقت بخشیده است . شما خود را بیمورد تکلیف داده اید، یکی را خوش ساختید وده ها تن دیگر را نا راض. مگر پا رلما ن کتلۀ ونهاد سنت گری است که وظیفه اش برید ن وقچی کردن با شد؟ .اگر شما  اصلاح نظام اداری وسیاسی کشور را ختنه کردن میگوئید؟ این دولت به سنت کردنها ی زیاد  نیاز دارد حتی پارلما ن. در جهت اصلاح پارلمان با حفظ ادب و احترام باید شخص رئیس دولت دست بکار شود و سنت کردن را آغاز کند.{ نه چنین کلیمۀ ادب نیست} شاید من هم دولت را بخاطر نواقص وکمبودات ونا رسا ئیها یش مورد انتقاد قرار دهم اما نه به خاطر اینکه حا مد کرزی رئیس دولت است.با آنکه به سیر نزولی نظام حیف میخورم احترام رئیس دولت نزدم محفوظ است. با آنکه پارلمان را کم تجربه وگاهی بی کفایت میبینم به همه أعضایش احترام دارم .

ج: عدم مهارت در مقاله نویسی ودرک موضوع مورد نظر یا جانب مقابل.:شاید آصف ننگ که در لابلای مقاله اش کلیمۀ ترم را استفاده نموده  به نویسنده گی وادبیات دری مهارت کافی نداشته باشد وهمین عنوان به نظرش شایسته آمده که درینصورت  میشود از هدف احتمالی اش إغماض نمود. بازهم تکرار مینمایم وقتی یک نویسنده خون سرد وبدون عقده چیزی بنویسد خیلی اثر گذار وبا ارزش خواهد بود که امید جناب ننگ هم بعد ازین با خون سردی ومسئولیت به نوشتن مقالات خود ادامه دهد  ومسائل رسمی واداری دولت وپارلمان به رسانه ها انتقال ندهد خدا یش توفیق عنایت فرماید.

 د – گمان نا بالغ بودن نسبت به دولت:

آصف ننگ کلیمۀ سنت را در مورد حذف وتراشیدن تشکیلات دولتی بکار برده است.وتازه پی برده که ارکان واجزاء دولت در حالت صغر سن وعدم پختگی به سر میبرند که قطع و کسر أعضاء این هیکل نا رس به منزلۀ سنت ویا ختنه بحساب میرود .این تشخیص وی نسبت به دولت خیلی در ست وبجاست.

انسانها یکبار سنت میشوند واما دولتها به تناسب حجم وجسا مت شان با ربا ر باید سنت شوند.این دولت از لحاظ تشکیلاتی،  اداری، امنیتی،  عدالت و کفایت بحد بلوغ نرسیده است پس به حکم منطق جناب ننگ باید سنت شود. فعلا بزعم آقای ننگ قچی سنت گری بد ست پارلما ن است . به همین تر تیب پا رلما ن که از لحاظ سنی نسبت به دولت کوچکتر است وتا هنوز به سن بلوغ وپخته گی نرسیده است  باید سنت شود؟  اگر این نهاد نماینده به سنت نیا ز داشته باشد درانصورت جناب وی قچی را بد ست رئیس دولت خواهد داد.

آیا ارگانهای بد نام و بی کفایت مربوط به شخص رئیس دولت است ؟. همه مردم میدانند از هنگام تشکیل ریا ست مبارزه با ارتشاء وفساد اداری، رشوت واختلاس در کشور بطور سر سام آور رشد کرده است اگر این تشکیل سلیقه ای مال شخص رئیس دولت باشد افتخار وافتضاح این ارگان نیز به اوشان راجع خواهد شد. بدون تردید این تشکیل جزء افتضاح هیچنوع افتخار ندارد. اگر از حذف شود چه مصیبت ببار خواهد آورد.عجب است صاحبان این چوکی میگویند این چوک ساخت شخص رئیس جمهور است هیجکس حق نابود کردن آنرا ندارد. این پست ویا چوکی چه افتخار وإعتبار به رئیس صاحب دولت به ارمغان آورده که بر خفظش مذبوحانه تلاش میشود و بخاطر حفظ چوکی یک نفرحیثیت رئیس دولت صدمه میبیند.؟

خیلی آبرو مندانه است که به عمر ریاست ناکام مبارزه با ارتشاء وفساد اداری وتمام تشکیلات که مبارزه با مواد مخدر را به عهده دارند پایان داده شود.ازان گذشته آبرومندانه تر این است که این تشکیلات به رئیس دولت هم نسبت داده نشوند. مگر هر ار گان ناکام وبیکاره ساخت دست شخص رئیس جمهور است ؟کدام آبرو وإعتبار  رئیس دولت توسط این ارگانها حفظ شده.مردم از شنیدن نام این تشکیلات ننگ دارند وآصف ننگ  به قیمت نا راحت ساختن نماینده گان ملت به دفاع بر خاسته است.؟

دفاع بد: این اقدام وعکس العمل برادر ننگی ما یک دفاع بد بحساب میآید. دفاع بد همیشه جز شکست وبی آبروی چیزی ببار نمی آورد دفاع نکردن بمراتب بهتر از دفاع بد است.اگر این دفاع بخاطر حفظ منصب افراد باشد پست های خالی در چوکات تشکیلات دولت زیاد است، میتواند واصفی صاحب به جای دیگر توظیف شود.جناب واصفی ملامت نیست از آغا ز تشکیل این ریا ست از عزیزالله لودین شروع تا حال رؤسای زیاد به این چوکی تکیه زده اند.چون صلاحیت کاری این ریاست در برابر صلاحیت لوی حارنوال ،قضا وتفتیش کمتر است لذا مؤثر واقع نمیشود.اگر این چوکی باقی هم باشد جلو رشوت را گرفته نمیتواند دفاع از ابقای این چوکی نه به نفع رئیس آن است ونه هم به نفع دولت.ما کوشش کنیم از دولت به نحو دیگر دفاع صورت گیرد.عمل خوب انجام دهیم،رشوت نگیریم، اختلاس نکنیم، ملت را با دولت هم آهنگ سازیم، برادران مارا تشویق کنیم از طالبان فاصله گیرند وحتی طالبان را تشویق کنیم با دولت یکجا شوند ، به اتحاد ویک پارچه گی همه ملت کوشا باشیم، وطندوست با شیم، راز دولت وملت خودرا حفظ کنیم .حرف های عقدۀای وگروهی سابق را فراموش کنیم یاد خاطرات حزب اسلامی وجمعیت اسلامی را زنده نسازیم وکار های دیگر... امید دوستان ما در نوشتن هدف اصلی را قربانی سلیقه ،ذوق ویا عقده نکنند.

یک توصیه به پارلمان:.اینکه من خودرا جرأت بدهم تا کلیمۀ توصیه را در حق  پارلمان بکار برم جسارتیست خارج از حد،! اما ازانجائیکه میگویند سیل بین عقل ده ویا دو وزیر را دارد بخود جرأت دادم تا چنین جسارتی بکنم. وحال توصیۀ من این است که ، در شرائط فعلی پارلمان آنچه را صواب می بیند فیصله کند، اما بر إجرایش  تا سر حد مقابله با دولت تأکید نورزد. اگر دولت .یا حکومت عمل نمیکند درانصورت نمایندگان نزد ملت ومردم ملامت نخواهند بود..از طرف دیگر طوریکه قبلا تذکر رفت پارلمان تا هنوز به آن حد از پختگی نرسیده که همه فیصله هایش ثمر بخش وسعادت آفرین باشد.بسیار اتفاق خواهد افتاد که فیصله های پارلمان بنام اصلاح مصیبت بیشتری ببار آورد که درانصورت مایه ندامت وملامت شان خواهد شد، لذا تأکید ومقابله در همه حال بایسته وشایسته پارلمان نیست. یا هو

 

 


بالا
 
بازگشت