دکتور نورالحق نسیمی

حقوق دان

 

به نظر میرسد که پارلمان افغانستان پیش از تصویب هر فیصله نامه باید موافقت خارجی ها را بگیرد.

 

با کمال تاسف سطح مداخله کشور های خارجی در امور داخلی افغانستان از زمان حاکمیت طالبان تا امروز آنقدر  افزایش یافته است که در تاریخ معاصر افغانستان تجربه نه شده است.

سازمان های بین المللی مقیم افغانستان از قبیل دیده بان حقوق بشر، یوناما و مقامات یکتعداد از کشور های دیگر هنگام سفر شان در افغانستان  به عوض  افشای کشتار افراد غیر نظامی  توسط سربازان خارجی و قوای ناتو برعکس مصروف شعبده بازی ها و  مداخلات بی اساس در امور سیاست کدری افغانستان میباشند و جانبدرای یکطرفه شان را از افراد مینمایند تا اینکه از مردم افغانستان .

اولآ شما ببینید که ملالی جویا چطور در پارلمان افغانستان راه یافته است؟

رشته سخن را در مورد معرفی کردن جاسوس سی آی ای  حفیظ الله امین باید آغاز کرد.  حفیظ الله امین در سال 1929 در ولسوالی پغمان ولایت کابل متولد گردیده است. پس از فراغت از مکتب  در رشتة تعلیم و تربیه عازم امریکا شد. هنگام تحصیل در امریکا ، در سال 1963 بحیث رئیس اتحادیة محصلان در دانشگاه کولمبیا تعیین گردید. به گفتة بعضی منابع، درین زمان بود که  وی در سازمان های جا سوسی امریکا جذب شد. وی قبل از آنکه تحصیل  اش را به پایه اکمال برساند ، در سال 1965 به وطن باز گشت، بعد از انشعاب غیر مترقبه بزودی عضو حزب و در اسرع وقت در سطح رهبری قرار گرفت. وجود وی در حزب یکی از علل اساسی اشعابهای پی در پی درحزب دیموکراتیک خلق بود. وی با استفاده از خوش باوری های تره کی و چاپلوسی بوی ، خود را در مقام بلند حزبی رساند. مسئولیت کمیتة نظامی را برای جلب و جذب نظامیان بعهده گرفت و سر انجام قومانده کودتای ثور را در اپریل1978 صادر نمود. پس از کودتای ثور وی بحیث معاون صدراعظم ووزیر امور خارجه تعیین گردید. در ماه اپریل 1978 درست یکسال بعد از کودتای ثور بحیث صدراعظم ووزیر خارجه تعیین گردید. در 16 سپتمبر 1979 با از بین بردن تره کی ، رهبری حزب و دولت رادر دست گرفت. چنانکه در سال 1801 شاه محمــود  شاه زمان را دستگیر و او را کور نموده خود بر چوکی سلطنت تکیه زد.

به همین طور حفیظ الله امین وقتی به قدرت میرسد  با استفاده از شعار مصونیت ، قانونیت و عدالت هزار ها انسان بیگناه را زنده زیرخاک میکند و میگفت که افغانستان به نفوس زیاد ضرورت ندارد در حالیکه برخلاف نظریه حفیظ الله امین یکی از انگیزه های موفقیت بی نظیر اقتصادی جمهوری مردمی چین در داشتن نیروی بیشتر کار  و نفوس زیاد آن کشور بوده است.

حفیظالله امین در مدت ریاست جمهوری 4 ماهه اش تحت شعار مصونیت ، قانونیت و عدالت کشور ما را به حمام خون و میدان جنگ تبدیل نمود تا اینکه زمینه موجودیت امروزی پایگاه نظامی ناتو را که طرح آن  29 سال یا بیشتر از آن وجود داشت مساعد نمود.

حفیظالله امین نه تنها جهت سرکوب مردم بی گناه و مخالفین اش ظالمانه عمل می نمود بلکه به اساس هدایات و رهنمایی های باداران اش دام بزرگ را برای مداخله  نظامی اتحاد جماهیر شوروی در افغانستان فراهم ساخت.

سرگذشت غم انگیز تاریخ افغانستان بسیار تلخ است مردم افغانستان شعار های جذاب و عوام فریبانه را در طول تاریخ زیاد تجربه کرده اند که این بار ملالی جویا با صحبت های احساساتی اش بازهم میخواهد قلوب پاک مردم ساده دل افغانستان را زیر تاثیر قرار داده و با الفاظ احساساتی اش جنگ را در سرک ها و کوچه ها توسعه بخشد  تا بادران خارجی شان از این بیشتر سود برند.

برمیگردیم به فیصله پارلمان افغانستان نسبت تعلیق عضویت ملالی جویا در مجلس نمایندگان

ملالی جویا زنی است ماجرا جو و کم سواد ، زنی که پارلمان افغانستان را به محلی "بدتر از طویله و باغ وحش" تشبیه کرد در حالیکه  خودش نیز عضو آن پارلملان است بنآ شما هموطنان قضاوت کنید که آیا همه اعضای پارلمان خاین هستند،  آیا همه اعضای پارلمان جنایت کاران جنگی هستند آیا همه اعضای پارلمان بی سواد یا کم سواد هستند و بلاخره آیا همه اعضای پارلمان بی احساس و وطن فروش هستند طبیعی است نه . نمایندگان پارلمان در هر جامعه به فضای صلح و آرام ضرورت دارند و نه به انارشیزم. 

برای نمایندگان پارلمان جوان افغانستان فکرنمیکنم که حوصله باقی بماند تا در فکر آرام در سرنوشت کشور در چنین حالت اساس کار نمایند و یا در مورد تصاویب قوانین و مقرارات مالی، اقتصادی، سیاسی، نظامی ، اجتماعی ، فرهنگی و امنیتی بحث نمایند.  

دیده بان حقوق بشر با انتشار اعلامیه ای که از ملالی جویا به صفت "مدافع سرسخت حقوق بشر و آواز بلندی برای زنان افغان" توصیف کرده و تاکید کردند که عضویت خانم جویا در مجلس نمایندگان افغانستان نباید به تعلیق درآید مردم افغانستان از این دیده بان حقوق بشر می خواهند تا در افشای قتل مردم بی گناه افغانستان توسط سربازان ناتو ، افزایش فساد اداری و قاچاق مواد مخدر نیز مداخله نمایند.

هموطنان عزیز!

حالات و اوضاع طوری ملاحظه میگردد که افغانستان در مرحله انارشیزم کلی قرار گرفته است و این حالت را تنها و تنها از طریق برپا نمودن تظاهرات صلح آمیز، تدویر کنفرانس ها ، سازماندهی جلسات ، ارسال نامه های رسمی عنوانی سرمنشی ملل متحد ، سازمان های با اعتبار بین المللی و رهبران کشور های اروپا میتوان حل و فصل نمود.

ملالی جویا بعد از مصاحبه شان با تلویزیون های مختلف  این را  ثابت نمود که کی ها در پشت پرده از  آن پشتیبانی مینماید و کی ها این نوع جرات را برایش اعطا فرموده تا همه را حیوان خطاب نماید جواب واضح است آنهاییکه حفیظالله امین را تربیه می نمودند و این بار ده ها امین دیگر را در آن کشور مظلوم و فقیر فرستاده اند تا در آینده بازهم همان ملت محروم و کم سواد را به جنگ های بعدی جهت دفاع از منافع اقتصادی و سیاسی شان کار گیرند. فلهذا سخنان تکراری ملالی جویا و سایر دولت مردان افغانستان نه تنها درد مردم بیچاره را تداوی نمیکند بلکه بالای زخم ها بیشتر نمک میریزند تا خدمت خوبتر و بهتر را برای آنانیکه هنوز هم  در فکرآب را خت کن  ماهی بگیر نموده باشند.

فلهذا تصمیم پارلمان افغانستان نسبت تعلیق خانم جویا یک فیصله قانونی بوده که از طرف اکثریت اعضای پارلمان به اکثریت آرا به تصویب رسید. لذا مداخله سازمان های خارجی در امور فعالیت های پارلمانی افغانستان از نظر حقوقی یک امر نا مناسب و غیر معقول است.

ابراز نظر آقای والتر وزیر خارجه جرمنی را در مورد کنار رفتن دادفر اسپنتا از وزارت خارجه  و مداخله مشابه نماینده ملل متحد درکابل را نیز خلاف قانون اساسی افغانستان دانسته و تکرار چنین حرف های بی اساس را مردم افغانستان تقبیح مینمایند

 به عقیده من اگر شخصی مانند ملالی جویا در پارلمان های بریتانیا و یا کنگرس امریکا و یا اروپا پیدا شود و به همکارانش حیوان خطاب نماید  و همیش در پروسه کار پارلمان مزاحمت نماید نه تنها  عضویت اش در پارلمان تعلیق میگردد بلکه مورد مجازات جدی قرار گرفته و خساره گزاف مالی نیز باید بپردازد.

 خوشبختانه پارلمان جوان افغانستان از اصول آزادی بیان و احترام به حقوق دیگران ریکورد خوبی را در مدت کوتاه حاصل نموده است که حتی شخصی مانند ملالی جویا را بیشتر از سه سال در پارلمان  افغانستان تحمل نمودند.

 مردم افغانستان هیچ وقت این حق را نه به دیده بان حقوق بشر و نه به هیچ کس دیگری می دهد که در موضوعات داخلی شورای ملی و دیگر مسایل سیاست داخلی و خارجی افغانستان مداخله نمایند." این حق قانونی مردم است که چه فیصله نمایند.

با این حال ما پیشنهاد مینماییم تا سایر اعضای پارلمان افغانستان  از این تصمیم شورای ملی افغانستان درس عبرت گرفته و نسبت حرفهای بی مورد شان ولو هر کسی باشد از مجلس اخراج شود و به محکمه معرفی شوند. امیدواریم  ممبعد دیگر برای خارجی ها اجازه داده نشود تا در امور داخلی افغانستان مستقیم یا غیر مستقیم مداخله نمایند.  افغانستان کشور آزاد و مستقل است که دارای قوه مقننیه ، اجراییه و قضایا میباشد

 

 به امید افغانستان آزاد و مستقل که در آن مردم در حل قضایا ی کشور شان آزادانه و بدون مداخله ی خارجی ها به اساس نورم های بین المللی و اعلامیه جهانی حقوق بشر تصمیم گیرند

 

 


بالا
 
بازگشت