دکتور نورالحق نسیمی

 

سیاست ناکام  اداره کرزی

شهروندان ارجمند!

سرزمین ما افغانستان روزهای دشواری راسپری میکند، معلوم است ‏که سه دهه جنگ، سه ملیون کشته و معیوب، شش ملیون مهاجر ‏وسرگردان، سه نسل محروم از آرامش ، آموزش و آسودگی، سی سال ویرانی و دهها آفت دیگر را به میراث گذاشته است.

امروز آشفتگی جای شور وشیفتگی بیقرار مردم نسبت به امیدهای ‏پوچ  را گرفته است. امروز ریشه ی جدایی خواهی ‏و گریز اقوام گوناگون ازهم تا سطح عوام نیز دامنه پیدا کرده است. ‏امروز فساد ونا امنی از هر وقت دیگر بیشتر وگسترده تر شده است.  امروز ‏موج نا رضایتی مردم از نظام و سیاست ناکام دولت با وجود مشارکت غرب، ‏بیشتر از هر وقت دیگر افزایش یافته  است  وامروز مردم ‏صبور ما چنان سرگردان و نا توان شده اند که از هرگونه شعار ها نا امید و دلزده شده اند.  زنان و اطفال معصوم در جاده های کابل و سایر شهر های افغانستان گدایی میکنند و در عالم تاریکی و فلاکت به زنده گی پر از غم و اندوه ادامه میدهند.  

شش سال قبل قوت های ناتو به رهبری ایالات متحده امریکا داخل افغانستان شدند تا در راه تأمین صلح و امنیت، نابودی گروه طالبان و محو کشت خشخاش مبارزه نمایند اما متاسفانه هنوز هم گروه طالبان نه تنها محو نگردیده بلکه  بیشتر قوت یافته است و بطور وحشیانه و نامردانه انسان های بیگناه را به قتل رسانده و مکاتب را به آتش میکشانند.

کشت خشخاش نسبت به سال های گذشته  بیش از حد افزایش یافته است آتش وخشونت در میان مردمان سرزمین ما ‏به اوج رسیده است که شعله ای این آتش دامنه بسیار فراخ و ‏پهناوری دارد.

امروز غرب در افغانستان داعیه و درفش صلح و ‏دموکراسی را بر افراشته است، مگر در ماهیت امر هیچ نشانه یی ‏برای پایان یافتن بحران و آبادانی افغانستان به چشم نمیخورد.  آزادی بیان و حقوق ابتدایی انسان ها توسط اداره کرزی و لوی ثارنوال آن مکررآ نقض میگردد و مردم مظلوم در اوج نا آرامی و بدبختی زندگی شان را با عالم نا امیدی سپری مینمایند.

بدبختانه باید گفت، نظام حاکم در افغانستان به عوض توجه به حال ملیون ها انسان بیچاره و غریب که نان شب و روز شان را ندارند برعکس معاملات بی شرمانه را جهت بقا و حفظ قدرت با خارجی ها مینمایند که این خود نشان میدهد اندیشه های ‏پیشکشان سیاست دولت هیچ نوع ماهیت مردمی ندارد و جامعه در نوعی ‏سرخوردگی و بی رمقی گرفتار است. ازین روی به عقیده من روشنفکران و وطنپرستان واقعی خراسان زمین  باید در مبارزه علیه استبداد قبیلوی ‏فعالانه اشتراک نمایند تا فردای بهتر را برای مردم آزاداندیش، تمدن پرور و ترقیخواه ما جستجو نماییم.

مردم مظلوم و بیچاره ما در حالیکه بیش از 36 کشور صنعتی و پیشرفته جهان را در پهلوی شان دارند در سخت ترین و وحشتناک ترین شرایط زندگی مینمایند.

نظر به احصایه پروگرام انکشافی ملل متحد (UNDP)  و (SCA) کمیته سویدن برای افغانستان سطح بیکاری، بیماری ، کمبود آب آشامیدنی و فقر در میان مردم افغانستان بخصوص درنقاط شمال بیشترین ارقام را تشکیل میدهد در حالیکه کود برق شبرغان، فابریکه سمنت پلخمری ، معدن ذغال سنگ پلخمری، فابریکه شکربغلان، فابریکه نساجی پلخمری ، فابریکه نساجی گلبهار، فابریکه سمنت جبل السراج ، سیلوی پلخمری و دها موسسات عام المنفعه دیگر در بدخشان ، تخار ، بلخ ، پروان و کاپیسا که زمینه کار را برای هزارها انسان مساعد مینماید میتواند مشکلات امنیتی و اقتصادی را در جامعه ما مرفوع سازد و سطح بیماری، بیکاری و فقر را کاهش بخشد.

 خلاصه از چنین  کشور بی در و بی در وازه ای  که طالبان القاعده وملیشه های پاکستانی وخاشخاشسالاران نفوذ داشته باشند و قفل وکلید  سیاست خارجی وداخلی  آن  به دست خارجی ها باشد   و پالیسی رشد اقتصادی واجتماعی آن  ازسوی  مشاوران  امریکایی  وشرکای  افغان تبار آن مانند انورالحق احدی و فاروق وردک طرح تنظیم ورهبری شود.

از  چنین دولت سست بنیاد ، ناکام ، کج بین  وبی تفاوت در برابر سرنوشت مردم چگونه میتوان به رشد  افغانستان آزاد و دموکرا تیک امیدی داشت.   

بادرک وشناخت این بازیهای بزرگ  جامعه جهانی  اگر دروضع مشخص کنونی  تمامی فرزندان میهن پرست این سرزمین  یک مشت شوند میتوانند نظام قبیلوی را نابود نمایند و کشور را از این حالت نجات دهند.

به امید  آن روزکه  کشور ما افغانستان جای و مقام که هزار ها سال قبل در آسیا داشت  دوباره بدست بیاورد و به یک کانون فرهنگی،  دوستی وهمکاری با ملل ومردمان  صلحدوست جهان  بویژه  با همسایه گان نزدیک ما مانند ایران و تاجیکستان تبدیل شود.                                                                                                            

 دکتور نورالحق نسیمی ریس جامعه افغانان مقیم لندن

 

  


بالا
 
بازگشت