معاملۀ خود کشی وبیگانه پروری

 

گل آقا رحیمی

 

جنگ ونا امنی در افغانستان  بار دیگر بازار تبادلۀ ومعاوضۀ  انسانها را گرم ساخته است ؛ اما با دریغ که درین بازار افغانهای غیر طالب از ارزش وبهائی کمی هم بر خوردار نیستند.؟ در جهان متمدن کنونی که شعار تمام جهانیان مبارزه علیه تبعیض وبر تری طلبی انسانها نسبت به یکدیگر است بازهم در معاملات تبادلۀ انسانها که توسط کشور ها ومؤسسات دولتی در جهان وبخصوص در افغانستان صورت میگیرد تبعیض وتفاوت فاحش بین انسانها بملاحظه میرسد.

تبادلۀ یک خبر نگار ایتالوی در برابر پنج طالب وتحویل نگرفتن افغان غیرطالب تفاوت ها وتبعیض ها را در بازار تبادلۀ انسانهای افغانستان بر جسته تر در لوح خاطر انسانهای معاصر رقم زده است.نمیدانم ریشۀ این تفاوت ها در کجاست؟ خدائیکه انسانهارا آفریده تفاوت وتبعیض را حرام قرار داده, پیامبرانش هم با محکومیت فرق بین عربی وعجمی وسیاه وسفید إنسانها را چون دندانه های شانه با هم مساوی خوانده اند, این فریاد از حنجرۀبنگاه حقوق بشر در کل جهان و حتی درین اواخر در افعانستان هر لحظه گوشهارا نوازش میدهد,اما با زهم در عمل چیزی خلاف آنچه تذکر رفت اتفاق میآفتد.

هر چند رهای یک خبر نگار خارجی از چنگ افریت طالبی مایۀ مسرت برای همه انسانها است اما بیعدالتی وظلم که در معامله صورت گرفته روح انسانرا عمیقا متأثر میسازد.بیعدالتی وبی توجهی در حق افغانهائیکه طالب نیستند وبجرم دولتی بودن در قربانگاه جلادان زمان ذبح میگردند.

اول اینکه یک افغان غیر طالب آن هم با ریختن خونش صدقۀ رهائی یک خبر نگار خارجی وپنج فرماندۀ طالب گردید, دوم اینکه در مورد رهای خبر نگار افغانی ازین تنگنائی مرگ آفرین هیچ توجه صورت نگرفت.چه میشد مقامات مسئول قضیه ای رهای خبر نگار ایتالیائی وپنج فرماندۀ طالب را با رهائی دو افغان در بند که نه خارجی بودند ونه طالب هم آهنگ مینمودند وبه این ترتیب فاصلۀ تبعیض هارا تا حد کمتر میساختند تبعیض که هیچکس انتظار آنرا نداشت:

إحساس دوگانۀ ملا داد الله:

ملا دادا لله من حیث انسان با إحساس دوگانه تجسم نمود إحساس که رهائی برادرش را به قیمت مرگ یک افغان  میخواهد.ببنید او که به حیات سائرین با انفحار وانتحار بازی میکند اما در قسمت رهای برادرش تا چه حد مصر است!؟ مگر خون برادر دادالله از خون خبر نگار وترجمان افغانی سرخ تر است؟ مگر گهر اشک مادر دلسوختۀ خبر نگار وترجمان افغانی از اشک مادر دادالله کم ارزش تر است؟ مگر در ساختار دل های مادران خداوند صنعت متفاوت را بکار برده؟ العیاذ بالله خداوند ج انسانهارا بدون تبعیض آفریده ولی بنده گانش تبعیض را درحق یکدیگر روا میدارند تبعیض که با خون عدۀ بیگناه ومظلوم ترسیم میگردد.؟؟؟

اما إحساس رئیس دولت:

رئبس جمهور کشور ما هم بدون توجه به اینکه حیثیت پدر را نسبت به مردمش دارد درین معامله إحساس ضعیف را تحویل جامعه نمود که به اساس اصطلاح عام بنام خود کشی وبیگانه پروری یاد میگردد.إحساس خود کشی وبیگانه پروری.!!

هر گاه رئیس جمهور یک کشور نسبت به ملت ومردمش با این بی مهری بر خورد کند پس از عمال دستگاه استخبارات پاکستان چه انتظار میرود؟ یقینا به اندازۀ که رئیس جمهور بین اتباع کشور وخارجی ها تفاوت قائل است به همان تناسب مردم هم از رئیس جمهور شان فاصله میگیرند .مردم این موضوع را قضاوت میکنند که رهبران طالبان تا چه حد بفکر رهای افراد شان اند اما رهبر ما تنها بفکر راضی نگهداشتن خارجیان است وبس .

شاید رئیس جمهور کشور ما قتل واسارت خبر نگار وترجمان افغانی را به نابودی وحذف دوفرد از سر جمع نفوس کشور بمحاسبه بگیرد, اما باید یاد آور شوم که این معامله بنوع خودإحساس تمام افغانهای غیر طالب را جریحه دار ساخته وارزش  همه افراد ملت را که مخالف طالب اند از دیدگاه دولت به محاسبه میگیرد واثرات این معامله نهایت فراگیر ودر عین حال منفی خواهد بود.

مردم افغانستان با دادن رأئی خود به رئیس جمهور إعتبار ملی وبین المللی داده اند اما رئیس جمهور شان فکر میکند که إعتبار خودرا نه از ملت بلکه از خارجی ها گرفته است، همان است که میکوشد به هر قیمت ممکن ایشان را راضی نگهدارد.مردم فکر میکنند رئیس جمهورشان در جهت رهائی خارجی ها چک سفید را بدست طالبان میدهد وبمراجع مسئول هم هدایت میدهد، صرف بخاطر رهای خبر نگار ایتالیانی از تمام گزینه های ممکن استفاده کنند .اما اگر سید آقا ذبح شود واجمل ناپدید گردد باک ندارد؟؟؟این امتیاز دهی باعث میگردد تا طالبان به گروگان گیری خبر نگاران خارجی ادامه دهند وافغانهای بیگناه قربانی این بازی باشند.

کریم رحیمی، سخنگوی حامد کرزی، رییس جمهوری افغانستان، به خبرنگاران در کابل گفت که آقای کرزی پیش از سفر به آلمان به ارگانهای امنیتی دستور داده بود که هر راه ممکن برای رهایی خبرنگار ایتالیایی را مورد بررسی قرار دهند. واز افغان های حامی دولت که در اسارت طالبان قرار دارند ذکر زبان بزبان نمی آورد که نهایت مایه شگفت وتأثر است.

رئیس جمهور با این اندیشه وإحساس چطور میتواند خوشبختی وسعادت را نصیب ملتش سازد؟ هر گز نه!مردم وملت به کسی رأئی میدهند که در راه سعادت وخوشبختی شان قدم بر دارد، نه اینکه ملت را مفت وارزان بفروش برساند.

معاملۀ دولت وتشویق طالبان:

معاملۀ رهائی فرماندهان طالب در برابر رهای یک خبر نگار ایتالیائی طالبان را تشویق وترغیب مینماید تا به اختطاف وربودن خبر نگاران بیشتر از پیش مصمم باشند.چنانچه ملا داد الله یکی ازفرماندهان ارشد طالبان تهدید کرده است که به اختطاف واسارت خبر نگاران ادامه خواهد داد تا بدینوسیله از دولت امتیاز بگیرد واسرائی طالبان را از قید دولت نجات دهد واگر داد وستد دولت به همین منوال ادامه داشته باشد سال آینده کسی بنام طالب در اسارت دولت قرار نخواهد داشت.هر چند کریم رحیمی این معامله را استثنائی گفته است اما هیچ دلیل وجود ندارد در برابر اسارت فرد انگلیسی امتیاز بیشتر داده نشود.

باز تاب این معامله:

این معاملۀ دولت به عکس العمل منفی مردم عام , شخصیت های ملی، سیاسی و فرهنگی در داخل وخارج کشور مواجه شده است. در صورتیکه دولت در جهت رهای اجمل نام خبر نگار افغان که در اسارت طالبان به سر می برد تلاش کافی بخرچ ندهد إعتماد خودرا بطور کل در بین مردم از دست میدهد. وهمچنان وزیر دفاع آمریکا وکشور های انگلیس وهالند از معاملۀ دولت افغانستان که باعث رهای پنج فرماندّ طالب از جمله برادر ملا دادالله از قید اسارت شده است, اظهار نگرانی نموده گفته اند که، سرآیند این معامله تبعات بسیار منفی در افغانستان  داشته و حامیان دولت را مأیوس وطالبان را بیشتر تشویق میسازد. در دراز مدت این معامله باعث کاهش إعتبار دولت وافزایش إعتبار طالبان میگردد.

 


بالا
 
بازگشت