حمیدالله (زریاب)

 

پرویزمشـــرف در آستانه سقوط و دیدن

خواب کــــرسی ریاست جمهوری

 

ســـیاستمداران غربی همواره در صدداین بوده اند که چگـــونه رقیبان ســیاسی شانرا در آسیا بخصوص آســـــیا میانه که کشورهـــای عمدتاً مخــالف و در ضمن ابرقدرت مانند روسیه ، ایران ، چین ، سوریه و در آسیای شــرقی کوریای شـــمالی میباشدازصحنه سیاست خـارج نموده و تحت اســـتعمار خویش در آورده وشهرت ابر قدرت جهــانی را بخود اختصاص دهد .

که این عمــل نیاز به پلانگــــذاری های عمیق سیاسی دارد . و آمــریکا وقتی به آســـیا دلچسپی پیدا نمود هنگـــامیکه قوت های ابر قدرت وقت (( اینگلیس ها )) در افغانســـتان شکست خورد . و آمــریکا از فتوحات شجاعانه و شکست چندین مرتبــــــه ئی اینگلیس هــا در افغانســتان خوف بزرگ برداشت . چون افغانســتان قلب آسیا است و آنهـــا نمی خواست جائی را که میتواند به هر نقطــه آسیا برسند از دست بدهد . و آمــریکا اولین رقیب سیاسی خود افغانســتان را انتخاب نمود . و در جلسه که بتـــــاریخ 7/7/1937  میـــلادی بین آمـریکا و افغانســـتان در لندن صورت گــرفت آمریکا برای تسخیر این کشور شــروع به پلانگذاری های ســیاسی و از بین بردن قدرت افغانســتان نمود و در تلاش پیدا نمودن مهـــره کامیابی گــردید .

که بعــداً در جلســه تاریخی 15/5/1988 میــــلادی که میان افغانســتان ، پاکســتان ، جماهیر اتحاد شوروی و آمـریکا صورت گـرفت آمــریکا فهمید که یکی از رقیبان ســـرسخت افغانســتان پاکستان میباشد و روشنی برای آمــریکا جهت پیشبرد پلان هـــا و اهــداف سیاسی اش پیدا شــــــــده و راه های دیپلوماتیک و رفت و آمد مشــاورین سیاسی را با پاکســـتان باز نمود و برای ازاز بین بردن قدرت های افغانســتان وترقی او در آسیا مهره جدیدش (( پاکستان )) را انتخــاب نمود . و همواره در سیاست های خود از افــراط گرائی و اختلافــات دینی و مذهبی در این کشور ها بکار برده و مذاهب اســـلامی را مورد اهداف های شـــــوم سیاسی خود برای پیروز شدن در آســیا قرار داده است . که نتیجــه مطلوب برای رسیدن به آســـیا بخصوص (( افغــــانستان )) بدست آورده است و اولین هم پیمان وی  در پیروزی سیاست اش کشور پاکستان بوده و همچــــنان نقش بس ارزنده ای را برای ایالات متحـــده آمریکا بازی نموده است .

بخصوص طی هشت ســــال که جنرال پرویز مشــرف منحیث رئیس جمهور قدرت را بدست گــــرفته  است دندان هـــــــــای خونخوار سیاستمداران ایالات متحـــده آمریکا تیزتر گــردیده تا موفق به تصـــرف کشور عزیز ما افغانســتان گردیدند .

و سیاستمـــداران پاکستانی برای اینکه رقیب سرسخت اش افغانســتان را شکست بدهد از پلان های سیاه آمــریکا در مقابل این کشور اســتفاده نموده و کشور عزیز ما را طی سه دهه به بحــران های مزید سیاس و جنگ های خانمانسوز کشـــانید .

اما بی خبر از اینکــه مار پرورش شــده آستین خودش به ضرر جان خودش تمام خواهد شد . ایالات متحــده آمریکا برای انجام قسمت اول سیاست اش گــروه های مسلح را بنام مجاهدین در ایالات صوبه ســـرحد پاکستان تشکـــیل داد . که بعد از انجــــــام قسمت اول سیاست شــان و اخذ فایده مطلوب . آنها را هدف قــــرار داده و گروه دیگری بنام القـــاعده و طالب به همکـــــــاری حکومت پاکســـتان در دامان آنکشور پرورانید و هدایت داد تا در ســـرحدات میان افغانســتان – پاکستان قــرارگـــــاه خویش راافـــراز نموده واز نام دین و مذهب اســلام استفاده نموده تا بخوبی بتواند بالای خــاک افغانستان به بهانه های مختلف تجــــــاوز نمـــاید . که  اینهم بخوبی و کامیابی و به نفع آمــریکا انجـــامید .

وحـــال اهداف و پلان های که در مورد تصــرف قلب آســیا داشت به موفقیت انجــامید و میخواهد به قسمت سوم آن کامیــــاب گــردد که تا جائی پیشـــرفت هم نموده است .

چه فکر میکنید ؟

که سفر کاندلیزر رایس وزیرخـــارجه آمریکا و مشاورین غیرنظــامی آمریکا در مورد چه و بخاطر چه هـــدف به پاکســـــتان بوده است ؟

و بعد از آن پرویز مشــرف در چه حالت قــرار داشته است ؟

این سوالیست که جواب آن در اخبار های نه چندان خوشایند که از پاکستان بگوش میرسد میتوان بدست آورد . پرویز مشــــرف در آســـتانه اعلام حالت فوق العــاده در کشورش قــرار دارد که در این روز هـــا نسبت خــرابی اوضاع داخلی آن کشور شاهد اخـــبار های مملو از تشنج ها و کشمکش های سیاسی در آن کشور هستیم . این در حالیست که از ماه ها قبل مردم پاکســـــــتان

حالت عصبانی و خشکمگین را در مقابل سیاست دیکتاتوری و سرکوربگرانه مشــرف بخود اختیار نموده است . ومشـکل است که اعـــلام حالت فوق العاده وی را پذیرفته و کمک برای خــروج از بن بست های سیاسی و بدنامی وی نماید .

اما پرویز مشــرف میخواهد روند انتخابات ریاست جمهوری را با اعــلام حالت فوق العاده به تعویق انداخــته و محبوبیت هایش را نزد مردم حفظ نمــاید . که به نظــرمن نا ممکن و یک سیاست فاقد کامیابی میباشد . و این اعمـــال وی میتواند یک هــــــدف خوب برای رقیبان سیاسی وی (( افتخار احمدخان چوهدری )) و داد گاه عالی پاکستان باشد . که هم اکنون میتواند اصــــــــرارنگهـــداشتن پرویز مشرف را در کرسی ریاست جمهوری و قدرت نظامی وی غیر قابل دفـــاع نماید . وی پس از گذشت هشت ســــال ریاست جمهوری اش شاهد از دست دادن محبوبیت خود نزد مردم و قدرت دوگـــــــانه اش است . وبرای اولین بار آواز اعــتراضات گسترده برضد سیاست ناکام و دیکتاتوری خود را در جاده های ایالات مختلف کشورش میشنود .

به عقـــیده من پرویز مشــرف در مسئله به تعلیق در آوردن افتخاراحمدخان چوهدری دوچار اشــتباه بزرگ شده است چــــــون افتخار احمدخان چوهدری قبلاً یکی از همدسـتان و معتقدین سرسخت وی بشمــار میرفت اما امروز به یکی از رقیبان سرسخت وی مبدل گــردیده است که بعد از به تعلیق در آوردن وی از سمت داد ســـتان دادگاه عالی آن کشور شاهد تشنجـــات و خشـــــم اکثریت مردم پاکستان بخصوص معتقدین و پیروان مذهبی آنکشور که برخورد و تظـــاهرات طالبان لال مســـجد یکی از نمونه های آن میباشد بوده است . و به عقیده من هرگـــاه جنرال پرویز مشرف میخواهد بر کرسی قدرت و صحنه سیاست باقی بمـاند و به غیر نظــامیان بیعت ننموده و قدرت را به آنهـا واگذار ننماید . لازم و ضــروری است آرامش را در داخل پاکستان برقرارنمـــاید و رقیبان سیاسی خود را که فعـــلاً در داخل کابینه آنکشور موجود است که یکی آن افتخاراحمدخان چوهدری است بـــه گونه راضی بســــازد . و همچــنان لازم است خود را منحیث هم پیمان خوب و تاثیرگـــذار برای کشور های غربی و اروپائــی در مبارزه علیه اســـلامگرایان افــراطی و تروریزم بین المللی ثابت بســـازد . و هنگامیکه  اعــلان دادگاه عالــی آنکشور مبنی به برگشت نخست وزیر پیشین (( بینظیربوتو )) و رهبرحزب پیپل پارتی صــــادر گردید . پرویز مشــرف دوچـــار مشکــلات گــردید که باعث اعــلام حکومت نظامی در کشورش گردید و سعی کـــرده است که هرگونه توافقــات سیاسی را مبنی بر تقسیم قدرت با خانم بوتو را ملغی قـــرار دهد . و در عوض سعی و کوشش جـــدی و نهائی خود را برای بدست آوردن حمایت ایالات متحــــده آمریکا و اروپا جهت آرام ســاختن نا آرامی و تشنجـــات که از بهار سال جاری به شــدت اوج گـــرفته است بخـــــرچ داده .

امــــا متاسفانه حالا کار از کار گذشـــته و تلاش های بی نتیجـــه وی برای باقی ماندنش در صحنه سیاست و قدرت چندان کــارســــاز نمی باشد . چون در ماه هــــای گذشته دها تن از وکلا ، قضـــات ، فعالین حقوق زن و حقوق بشـــر بخصوص سیــاست مداران مخالف پرویز مشــرف و طرفداران آقای افتخـــار احمد چوهدری رئیس داد گاه عالی پاکستان به جــاده های آن کشـــور مانند سیل سرازیر شـــده و شعار های مرگ به پرویز مشــرف را با خود حمل مینمودند و نعــره های مشابه را سرمیدادند .

و آمــریکا نیز برای تحول سیاسی و تبدیل قدرت در پاکســـتان موقع خوب بدست آورده و حـــال میخواهد از رهبر تبعید شــــده مردم پاکســـتان منحیث مهره اصـلی پیشــبرد سیاست اش در آنکشور کار گـــرفته و او را به قدرت بگـــمارد .

چون آمــریکا بعد از ختم سال 2006 میـلادی از سیاست های دوگانه و فریبکاری آقای پرویز مشـرف پی برده و قدرت نظامی اش را برای پیشــبرد سیاست غربی ها مملو از خطر دانسته مجبور به تبدیل قدرت در پاکســـتان گـــردید . قسمیکه قبلاً یاد آورگــــردیدیم افتخار احمدچوهدری یکی از معتقدین سرسخت آقـــای پرویز مشرف بود که با به تعلیق درآوردنش از طرف آقـــای مشرف به یکی از مخــالفین وی مبدل گـردیده است . که طی فشــار های مردم و راه اندازی تظــاهرات گســـترده و دا من زدن خشونت در پاکســـتان از سوی طرفداران آقـــای افتخار احمد چوهدری مشرف مجبور گــــردید تا یک تصمیم قاطع و حیـــرت انگـــیز را برای بازگشت وی به مقـــام قبلی اش بگــیرد . که این عمل خود نشـــانۀ از ظعف و سقوط آقـــای مشرف از کـرسی قدرت هـــای دوگانه اش میباشد .

از سوی دیگـــر ارتش آنکشور که ریاست آنرا آقــای مشرف به عهده دارد به دلیل عــدم موفقیت در مبارزه علیــه اسلامگرایان افــراطی و گروه القــاعده و تروریست بین المللی مورد انتقاد شدید مردم ، احزاب سیاسی و کشور های غربی قرار گرفته است که آمــریکا از سال 2001 میلادی بدین سو همواره از درک این موضوع که ثبات ســـیاسی در پاکســـتان نیاز به بر قـــــراری و پیاده نمودن یک نظـــام دیموکراسی دارد . داد زده است . امـــا آقای مشرف سر باز زده .

در حالیکه اتفـــاق نظر سیاسی بین ایالات چهارگـــانه پاکستان به نحو خودش مبارزه علیه افــراط گرایان و تندروان مســــــــلح و گــروه القاعده در آنکشور میباشد اما واشنگتن تصورنیمکـــرد از آنجـــای که قدرت نظامی و سیاسی پاکستان به پشتـــانی از سیاست هایش در آسیا را در قبال دارد نیاز به یک حکومت غیر نظامی باشد . اما بعد از پی بردن سیاست دوگــانه آقای مشرف از دلچســـپی با وی رو گردانیده و موقع خوب برای اســتفاده از تبعید شــده گان و بازیگران اصلی صحنه سیاست در پاکســتان بدست آورد .

امروز پاکســتان به مشکلات و بحران های اســاسی روبرو است . از یک طــرف مبارزه با شورشیان تمام عیار و قـــــــوی به پشتبانی القاعـــده در نواحی سرحدات افغانستان – پاکستان که در ماه گذشته دوصد تن از ســــربازان آنکشور توسط آنها به قتل رسید و تعـــداد دیگری آنها اسیرشدند . از سوی دیگر بحران های داخلی و نا رضــایتی مردم از طــرف آقای مشرف و مداخله احزاب سیاسی پاکستان در شورش ها وراه پیمائی های خونین ومرگبار شهرها و بخصوص لال مسجد آرامش را در این کشوراز بین برده است .و آمــریکا نیز کوشش این را دارد تا پیشگـــامان انتخابات را حمایت نموده و همکــاری کامل خــود را برای مبارزه با اســـلامگرایان افراطی و گــروه ااقاعده و تروریست بین المللی اعــلام نماید و همچـــنان آرامش را هر چــه زود تر در آنکشور بر قـــرار نماید . چون بی ثباتی در حــــال حاضر مؤجب عدم پیشــرفت مبارزه سیاسی آمریکا با رقیبانش در آسیا تمـــام خواهد شد .

چون تنهــــا ارتش نمیتواند مبارز خوبی برای از بین بردن بنیاد گرائی و حفظ پاکســـتان از چنگال القاعده و جنگ های داخلی باشد . و بوتو این موضوع را بخوبی درک نموده که متاسفانه آقای پرویز مشرف از درک این موضوع بی خبر است .

همچــــنان طرفداران آقای مشرف بخصوص آقای بوش بپذیرد که هم پیمان قبلی اش آخرین نفس های قدرتش را در کـــــــرسی ریاست جمهوری میکشد . و در آستانه سقوط و سرنگونی قدرت هایش است . و مشــرف هم باید قبول کند سیاست های کـــــــه در قبال افغانســتان بکار برده بود حــــالا دامن گیر خودش گردیده . و چیزی که کشت نموده  بود درو نماید . و دیگر خـــــواب قدرت در کرسی دوگانه اش نبیند .

 

                                           ( و من الله توفیق )

 

 


بالا
 
بازگشت