سپهر ارسلان _ هرات

 

 

حقيقت يابان شوراي امنيت و مسوولين هرات پشت درهاي بسته

 

  تمام اعضای این هیئت تحت تدابیر فوق العاده شدید وارد ساختمان مهمانخانه شدند و هر کدام با جلیقه و کلاه ایمنی ضد گلوله مجهز بودند.

 

هئیت بلند پايه 15 نفری حقیقت یاب شورای امنیت سازمان ملل متحد که به منظور بررسی اوضاع کنونی روز سه شنبه وارد افغانستان گرديده بود روزچهارشنبه) بدون حضور زلمی خلیل زاد (نماینده افغانی الاصل آمریکا در سازمان ملل متحد كه عضو اين هيئت است، وارد هرات شد و با مقامات محلی دیدار و گفتگو نمود.

این هئیت تحت تدابیر شدید امنیتی و به ریاست سفیر دایمی ایتالیا وارد هرات شد و در مهمانخانه تخت سفر با مقامات ملکی و نظامی ، چند تن از نماینده گان پارلمان و اعضای شورای ولایتی  به گفتگو پرداخت.

این گفتگوها بدون حضور خبرنگاران و پشت درهای بسته صورت گرفت، که در پایان نیز نتایج این نشست برای خبرنگاران انعکاس داده نشد.

بر اساس معلومات ارائه شده از سوی سخنگوی دفتر یوناما : اهداف این هیئت بررسی  اوضاع و ضروریات جامعه افغانی از نزدیک توسط نماینده گان خاص شورای امنیت سازمان ملل متحد است، تا بر اساس این بررسی ها برنامه های کاری شان را تنظیم و در مورد نیاز مردم و دولت افغانستان با توجه به خواسته های این کشور اقدام نمایند.

گفته ميشود: این بررسی تاثیر به سزایی در تصمیم گیری های شورای امنیت سازمان ملل متحد خواهد داشت و انتظار میرود بررسی کنونی تغییرات عمده ای را در برنامه های کاری آینده این سازمان در افغانستان داشته باشد.

چنین هیئتی در نوامبر سال 2006  نیز به منظور بررسی اوضاع وارد افغانستان شد و براساس گزارشات از آن پس تغییراتی در روند کاری سازمان ملل متحد در این کشور به وجود آمد.

ماموریت سازمان ملل متحد در افغانستان هر دوسال یکبار تمدید میگردد و نتایج این سفرها برنامه ساز  اساسی فعالیت های سازمان ملل متحد در افغانستان خواهد بود.

قرار است این هیئت یک هفته در افغانستان بماند و پس از ديدار از سه ولايت افغانستان در مورد آنچه برنامه های کاری شان به منظور بررسی از اوضاع افغانستان است فعالیت نمایند.

اما همزمان با ورود هيئت مذكور به هرات، طيبه زاهدي نماينده مردم هرات در سنای افغانستان با انتقاد از عملكرد جامعه جهاني و برنامه اين هيئت گفت: با اينكه دولت افغانستان طي هفت سال گذشته دست آوردهاي بزرگي از قبيل آزادي بيان، حقوق زنان و... داشته است اما متاسفانه وعده هاي سپرده شده از سوي جامعه جهاني به منظور بازسازي افغانستان و مبارزه با تروريزم تطبيق نگرديده است. 

اما با این حال برخی از کارشناسان میگویند: سفر این هیئت بلند پایه سازمان ملل متحد، جنبه سمبولیک داشته و صرف به منظور بازی با اذهان عامه صورت میگیرد، زیرا هیچگاه آنچه نیاز اساسی جامعه افغانی است از سوی مسوولین برای این نماینده گان مطرح نمیشود و با توجه به این امر که مسوولین همواره به خاطر سرپوش گذاشتن به نواقص و مشکلاتشان میکوشند حقایق را وارونه جلوه دهند، بررسی و نظارت این هیئت نتیجه بخش نخواهد بود.

این کارشناسان میگویند: آنچه تا کنون باعث از هم پاشی نظام و افزایش نا امنی ها در کشور گردیده تعلل مسوولین در اجرای وظایف  و در ابهام گذاشتن حقایق، است که مسلماً هیئت مذکور در سفر به هرات با گزارشاتی در مورد بهبود اوضاع امنیتی، اقتصادی، اجتماعی روبرو خواهد شد و ارائه چنین گزارشاتی که خلاف حقایق اجتماعی کنونی است بدون شک هیچگاه نمیتواند نتیجه ای را بدست آورد که براساس آن بتواند نیاز و ضروریات جامعه افغانی را شناسائی و در مورد حل مشکلات اقدامی انجام دهند .

 

 


بالا
 
بازگشت