اوباما با كدام مشكلات مبارزه ميكند

 

محتاج

 

براي نخستين بار يك انسان با وابستگي دوتباري در تاريخ  امريكا به حمايت مردم بر سكوي قدرت در كاخ سفيد تكيه زد.

مردي كه نياكان و اجدادش از عشيره غلامان و محروم ترين مردم كره زمين است، مردي كه با شعارهاي تغييرات كمپاين انتخابات را آغاز نموده و در آستانه رفتنش به كاخ سفيد مي گويد «از كشور مان نپرسيد كه براي من چه كرده ميتواني، بلكه از خودمان بپرسيم كه به كشور مان چه كرده ميتوانيم.»

عمق مفاهيم و بار معنايي واژه هاي راكه، او باما از آنها وام گرفته، معنايي فشرده آن چنين ميرساند.

اقتصاد دنيا در جريان نيم قرن اخير با نحو از انحا وابسته به اقتصاد امريكا بوده است، اما امروز اين اقتصاد به شدت تب دارد، و تا اكنون نسخه يي كه مسكن اين تب بالا است تجويز نشده است.

اما مردم منتظر اند، تيم اوباما كه جهت اصلاحات اقتصادي امريكا مصمم است، با اتخاذ رويكرد هاي موثر بتواند، اقتصاد مريض امريكا را از آسيب هاي كنوني نجات دهد.

امروز نه تنها امريكايها بلكه تمام مردم دنيا فكر ميكنند، اوباما يك پديده واقعي است و اين پديده كه از ميان مرزهاي رنگ، قبيله، نژاد و ايديولوژي فراتر گذشته است، به حل روشمند مشكلات اندونيزيا، ماليزيا، عراق، افغانستان الي بحر الاكاهل تدابير اتخاذ ميكند، تدابيری که تا هنوز رخ اصلي و ميزان موثريت شان نه قابل پيشبيني است و نه تفسير و تبين يافته است.

اما به استثناي آقاي محمود احمدي نژاد رئيس جمهور اسلامي ايران، هند، شرقميانه، افريقا و اروپا و امريكا حضور او را به كاخ سفيد به مفهوم آغاز مبارزه با چالش هاي جدي ميدانند. اما بيش از همه دنيا افريقا  در روز رفتن اوباما به سكوي قدرت مجبور است، اشك شادماني و لبخند واقعي براي او داشته باشد.

زيرا مليونها افريقايي اين روز را، يك روز تاريخي و اميدواري ميدانند و به اين فكر هستند كه يك افريقايي مصمم است در سكوي قدرت براي مردم آرامش، امنيت اقتصادي و امنيت اجتماعي را ارمغان بياورد.

لذا شك نيست كه بيش از حد توقع، كنيا، سوماليا، ماليزيا، گانا و ساير كشور هاي افريقايي منتظر توجه اوباما به وضعيت افريقا باشند.

مشكلات كه اوباما به وضعيت افريقا، باشند.

مشكلات كه اوباما آنها را به رسميت مي شناسد:

اوباما ميداند كه بزرگترين آسيب كه امنيت اقتصادي امريكا را تهديد ميكند تداوم جنگ در افغانستان و عراق است. هر چند در يكسال اخير وضعيت عراق بهبود يافته و اكنون افغانستان  و تروريزم توجه اوباما را به خود معطوف كرده اند.

اوباما در شرقميانه با نگراني هاي سطحي رو در رو است، اعراب ميخواهند فقط اوباما با آنها همدردي كند، و اسرائيل ميخواهده اوباما مانند گذشتگان متحد جدي اسرائيل باشد.

با هند اوباما روابط حسنه و خوب دارد، و يگانه مشكل كه در ميان هند و امريكا است مسأله تحريم غني سازي يورانيم هند است. ولي امريكا هند را بزرگترين كشور حامي دموكراسي در دنيا ميداند.

ايران تا اكنون ناظر رويداد هاي امريكا است، آقاي احمدي نژاد متر صد رويداد ها بوده ولي بعيد به نظر ميرسد تا به ساده گي زمينه تفاهم و گفتگو رودررو ميان ايران و امريكا با وجود همه اميدواريها به وجود آيد.

بيجينگ اعلام كرده است كه، منتظر روابط بهتر با امريكا است، در گذشته نقض حقوق بشر نبود آزادي بيان و سركوب اقليت هاي مذهبي توسط چين شعار هاي بود كه بهانة براي ميان چين و امريكا بود.

اروپا تا اكنون از شعار هاي تغيير اوباما استقبال كرده، و با نگاه عميق رويداد هاي امريكا را ترصد ميكند.

در گذشته يكي از مولفه هاي كه باعث ملالت دو قاره بود مسأله مطرح بودن برادر بزرگتر، و همين امر باعث شد، تا واحد پولي اروپا يورو وارد بازار شده و اين تقسيم بندي روزي به معناي رقابت اقتصادي و ميان دو قاره بود.

لذا در اكثر تصميم گيريهاي مهم به استثناي بريتانيا ساير كشور هاي اروپايي دلخوش از اقدامات امريكا نداشتند.

لذا اروپا ميخواهد، فقط برادر همزاد و مساوي الحقوق با امريكا و اوباما باشد.

علي الحال: يك قرن پيش تر مردم فكر ميكردند، سياه پوستان مستعد ترين افراد براي غلامي اند، اما از ميان همين قوم امروز مردي با تصميم آهنين اراده كرده است تا با چالش ها بالا مبارزه، توقعات دنيا را بر آورده و اقتصاد ورشكسته امريكا را حركت، قوت و سامان بدهد.

 

 


بالا
 
بازگشت