کريم رحيم

 

 

پارلمان در یک آزمون دیگر

 

طوریکه همه میدانند امنیت پدیده مهم و اساسی اجتماعی بوده که تمامی زیر بناها را در بر میگیرد، امنیت مطمئن زمینه را برای تمامی فعالیت های سیاسی، اجتماعی و اقتصادی بشری را مهیا میسازد.

عدم امنیت باعث سکتگی و از هم پاشیده گی امور گردیده شیرازه زنده گی را مختل ساخته و روند نورمال زنده گی را به مشکل مواجه گردانیده و میگرداند، در شرایط کنونی جوامع بشری نیاز مبرم به امنیت دارند تا در فضای صلح و آرامش مساعی خود را به خرچ داده و در فضای مطمئن امن و نظم عامه زنده گی و آرامش داشته باشند.

این پدیده با ارزش وقتی میتواند در عمل پیاده گردد که ارگان های مسؤول در امور محوله خود وظایف خویش را به انجام رسانیده بتوانند و ارگانهای مربوط طوری رهبری گردد که مسؤولیت پذیر باشند نه آفاقی و مردم فریبانه، عده اند که درین راستا نه تنها خود را فریب داده بلکه گناه عظیم را مرتکب می شوند.

هرگاه در مورد صحبت وزیر امور داخله در پارلمان توجه صورت گیرد ایشان بدون اینکه وضع جامعه را تحلیل و ارزیابی نموده باشد و از نگاه تحصیل، تجربه کاری و صلاحیت بدون در نظرداشت وضع اوپراتیفی و سیستم حقوقی طرحی را پیشنهاد مینماید که خود چون (کوزه گر و کوره خر و کوره فروش) عمل نموده و بدون یک نظر سنجی و خاصیت جامعه خواسته که در مظهر خانه مردم به چشم وکلا خاک بپاشد و اعمال خود را زیر الفاظ یا طرح جدید پولیس پنهان نمایند.

آیا جناب وزیر قانون اساسی و قانون پولیس را مطالعه نموده است؟

آیا فرق بین پولیس ژاندارم و سرحدی را میداند؟

آیا وظیفه پولیس ملکی و جنائی از هم چه فرق دارد؟

آیا به فرد ملکی پولیس خطاب شده میتواند؟

آیا پولیس محافظتی با پولیس مؤسساتی کدام فرق دارد؟

در حالیکه وزیر امور داخله پنج نوع پولیس را مطرح نموده است که همین اکنون در تشکیلات وزارت امور داخله که ایشان از آن سود میبرند موجود بوده و میباشد اما خود از آن آگاهی ندارند زیرا مشکل تحصیلات مسلکی دارند، هرگاه به قانون ذاتی افسران مراجعه بفرمایند ماده دوم قانون مذکور از پولیس تعریف مشخص نموده است.

از طرف دیگر پولیس جزء قوه مسلح نبوده بلکه یک نیروی تنفیذ قانون میباشد، جناب وزیر صاحب یک مراتبه به ماده های (53-64-75- و 134) قانون اساسی و ماده های (2-4-5 و 20) قانون پولیس مراجعه نموده و آنرا مطالعه نمایند هرگاه از فهم تان بیرون بود با کسانیکه فهم قانونی دارند مشوره نموده بعداً با سر بلند در مورد ایدیا خود صحبت نموده میتواند.

وظیفه اساسی پولیس را وقایه از جرایم، جلوگیری و مجادله با جرایم تشکیل میدهد که هدف عمده تنفیذ قانون بوده که هر دو وظیفه ضرورت به تعلیم و تربیه مسلکی دارد که با اجرای تدابیر لازم، به منصۀ اجرا گذاشته میشود که با طرح و تدوین استراتیژی کوتاه مدت و دراز مدت به آن نایل شده میتوانیم تا وظایف خورد و برزگ امن و نظم عامه و وظایف فوق العاده امن و نظم عامه را به انجام برسانیم.

از جناب وزیر صاحب توقع دارم که یکبار خود را به تاریخچه پولیس وارد سازد آنگاه میتواند بخاطر آرام وزارت نماید.

جناب وزیر بمنظور فریب پارلمان چند موضوع را مطرح ساختند که بطور بسیار مختصر و فشرده روی هر کدام صحبت میشود تا ذهن وکلای مردم اگر به کدام معامله دست نزنند روشن شده و در مورد قضاوت عادلانه نموده تصمیم درست اتخاذ نمایند تا در آینده سبب پشیمانی شان نشود.

1.     افزایش پولیس: چندی قبل از طرف سفیر امریکا لمیت پولیس برای وزیر امور داخله دستور داده شد تا پولیس ارتقا یابد، این موضوع از طرف وزیر امور داخله مطرح نشده بلکه سفارش سفیر امریکا میباشد در حالیکه اگر پولیس بصورت علمی و مسلکی بدون تبعیض سوق و اداره گردند و در تعیینات عدالت صورت گیرد نیروی بشری کافی موجود است اما وزیر صاحب نه گفتند که این نیروی عظیم را از کدام منبع و چطور اکمال مینمایند در حالیکه همین اکنون کمبود قابل ملاحظه در کادر موجود وجود دارد این حرف پوچ و بی معنی است زیرا تعلیم و تربیه، تجهیز پولیس، اسکان و اجرای وظیفه برای ظرفیت موجود شان مشکل و حتی نا ممکن است صرفاً در حرف باقی خواهد ماند و از آن سود تقرری (رای اعتماد) حاصل خواهند نمود و بس.

2.    پنج نوع پولیس را مطرح ساختنه اند که بطور کامل در تقابل و مغایرت قانون اساسی و قانون پولیس، لایحه وظایف و صلاحیت پولیس قرار دارد، این طرز تفکر آفاقی بوده هیچ وقت جنبه عملی به خود نه خواهد گرفت و عوام فریبانه میباشد که از آن در بالا تذکر رفت.

3.    ریفورم پولیس: واقعاً جناب وزیر صاحب در ریفورم پولیس انقلاب آورده اند زیرا تمامی افراد مسلکی پولیس را بیکار و عوض آن از بیرون وزارت به اساس معامله اشخاص و افراد را مقرر نموده اند، پارلمان یکبار بخاطر آینده خود و خداوند موضوع را بررسی نمایند آنگاه دیده میشود که وزیر تا چه اندازه درست گفته است یعنی اکنون کادر های مسلکی وزارت به رتب جنرالی به احتیاط به سر میبرند در حالیکه بعوض شان از وزارت دفاع دگروال های اخراجی را به بست های جنرال در وزارت امور داخله مقرر نموده اند که وقوع حوادث اخیر نشان دهنده فهم، کار و مسکلی بودن شان میباشد (حوادث بغلان، کابل، قندهار، ننگرهار وغیره.

4.    در شرایط کنونی به شهید شدن افراد بیچاره پولیس وزیر امور داخله افتخار می نماید در حالیکه از عدم توانائی، ناکارائی کادری، سوق و اداره نا درست و عدم تجهیزات و امکانات هر روز فرزندان این کشور شهید میگردند باید مستوجب مجازات باشند اما برخلاف بالای اجساد این مظلومان تجارت سیاسی نموده و می نمایند.

5.    فساد اداری در پولیس به اوج خود رسیده از رشوه، اختلاس و فساد سیاسی دریغ نمی ورزند، همین اکنون مبالغ زیاد از بودجه وزارت بمنظور کسب رای اعتماد بصورت علنی بمصرف میرسد، اداره ئی وجود ندارد یکبار موضوع را معلومات و به سمع وکلا برساند.

6.    فروش بست های جنرالی امر عادی و معمولی است، وزیر صاحب فرمودند که بعد ازین بست ها را نمی فروشند هرگاه وزیر صاحب یک بار خداوند را حاضر دانسته شرافتمندانه بگویند که حتی یک نفر بدون معامله تقرر حاصل نموده کدام نفر است؟ در حالیکه تجارت آزاد بست همین اکنون یک امر قانونی گردیده.

خلاصه با ذکر مطالب فوق عوام فریبی عام بوده و اکنون پارلمان فریبی هم است، وکلای محترم باید به وجدان خود اتگاه نمایند و آنچه در تعین یک وزیر مهم است صادقانه مد نظر گرفته عمل نمایند تا در استعمال رای خود در آینده نزد ملت و خداوند شرمسار نباشند و با وجدان پاک تصمیم بگیرند زیرا در یک آزمون تاریخی قرار دارند.

 

 


بالا
 
بازگشت