اعلامیه

شورای اروپائی حزب متحد ملی افغانستان

مورخ 20.03.2009

 

قرار است انتخابات ریاست جمهوری کشور در تابستان امسال برگذار گردد ، اینکه واقعأ انتخابات برگذار میگردد یاخیر حدس و گمان های زیادی در قبال دارد ولی ازهمین حالا تب وتاب انتخابات بالا گرفته است .

انتخابات ریاست جمهوری کشور قرار است در حالی صورت گیرد که هنوز در اضافه از ده ولایات کشور جنگ و نا امنی ادامه دارد . درچنین وضع انتخابات تا چه حد عادلانه و آورندۀ صلح وثبات و منجر به حل بحران مشروعیت در افغانستان گردد در حاشیه ابهام است . گذشته ازین انتخابات در موجودیت گستردۀ نیروهای خارجی باز هم سوال بوجود آمدن دولت مشروع کاری که قادر به تأمین صلح و ثبات ودر رفع مشکلات عدیدۀ کشور موثر باشد قابل دقت است . بنأ به نظر ما در چنین شرایط پیچیده و عدم تشکل نیروهای ملی ، مترقی و دموکرات کشور ، کاندید کردن و  گرفتن مسوُولیت های بسا بزرگ کاریست دشوار .

وضعیت بحرانی سیاسی ، نظامی ، اقتصادی و اجتماعی و مداخلات کشور های ذیدخل در امور کشور ، این گمان را از ذهنیت ها دور میسازد تا مردم به خواست وارادۀ خویش در انتخاب زعیم کشور مستقلانه بیاندیشند ولی در نتیجه مشارکت جریان های سیاسی و مردم در مبارزات پارلمانی میتواند تا دولت را در حمایت از خواست های برحق مردم قرار دهند .

درچنین  شرایط  وظیفه تمام نیروهای ملی ، مترقی و دموکرات کشور است تا با حضور ایشان در شورای ملی ،

شوراهای ولایتی و شوراهای ولسوالی ها  درجهت تحقق دموکراسی و تأمین عدالت اجتماعی ، حاکمیت قانون ، رفاه و آسایش مردم توجه جدی مبذول دارند .

تأکید بر پیشکش نمودن یک کاندید واحد مستعد از جانب نیروهای ملی ، مترقی و دموکرات کشور ، ایجاب گفتمان و اجماع سیاسی نیروهای ملی ومترقی کشور را مینماید تا کاندید مشترک خویشرا در پروسه انتخابات احتمالی آینده معرفی و حمایت نمایند .

باور ما این است که در تحت اوضاع درهم بر هم کنونی برای نیروهای ترقیخواه  شاید بهترین  موقف حالت ترصد فعال  باشد. برای این نیرو ها داشتن یک فراکسیون فعال وقوی در پارلمان بمراتب مفید تر است نسبت به داشتن یک رئیس جمهور ناکام.

میر عصمت اله سادات

رئیس شورای اروپائی حزب متحد ملی افغانستان

 

 


بالا
 
بازگشت