حامد عبیدی

 

هزار وعده خوبان یکی وفا نکند

 

در چند روز اخیر مبارزه های انتخاباتی نامزدان ولسی جرگه ی انتخابات پارلمانی در شهر کابل اوج گرفته است.

نصب بلبورد های بزرگ ، کوچک و عکس های نامزدان سیمای شهر کابل را دگرگون کرده است.

آنچه در بلبورد ها و عکس های نامزدان توجه ی هر فرد را جلب می کند شعارهای نادرست و عکس های دوران جوانی شماری از این نامزدان است.

با آن که وظیفه ی یک وکیل پارلمان تصویب قوانین و نظارت از تطیبق این قوانین است؛ اما با تاسف که شماری از این نامزدان شعارهای را در بلبوردها و عکس های خود نوشته اند که یا از صلاحیت  یک  وکیل بالا است یا  اصلا وظیفه ی یک وکیل پارلمان نیست.

نوشتن چنین شعارها می رساند که شماری از نامزدانی که خود را نامزد انتخابات ولسی جرگه کرده اند در مورد وظیفه ها و صلاحیت های یک وکیل پارلمان معلومات  کافی ندارند و حتا شماری زیاد آنها از قانون انتخابات خبری ندارند.

جای تاسف است که کسانی برای کرسی ولسی جرگه خود را نامزد کرده اند که در مورد وظیفه ی یک وکیل پارلمان آگاهی ندارند.

افرادی که در این دور از انتخابات پارلمانی خود را نامزد کرده اند شامل گروه های زیرمی شوند.

۱-سیاست مداران و ژورنالیستان

۲-سرمایه داران که تعداد شان تنها در شهر کابل به ده ها تن می رسد و شماری از آن ها از سواد کافی هم بر خوردار نیستد.

۳-98 در صد وکلای دور اول پارلمان

۴-زورمندان

۵-اپوزسیون حکومت

آن چه بیشتر توجه را جلب می کند این است که در این دور از انتخابات ولسی جرگه هر کسی که توانایی نامزد شدن را داشته بدون این که فکر کند که شایسته ی این مقام است یا نه خود را نامزد کرده است.

شماری از نامزدان پول هنگفت ی را در مبارزه های انتخاباتی شان به مصرف می رسانند و با وعده های گرم خود می خواهند به چشم مردم خاک بپاشند، حالا رسالت مردم این است تا در انتخاب خود دقیق باشند و به کسی رای بدهند که شایسته وکالت باشد.

دربین ۶۶۴ تن از نامزدان که از شهر کابل خود را نامزد کرده اند کسانی هم وجود دارد که از هر لحاظ شایستگی کرسی ولسی جرگه را دارند، بنا براین مردم باید در این میان نماینده های واقعی خود را جستجو کنند و به کسی رای دهند که در آینده درد این ملت مظلوم و بیچاره را دوا کرده بتواند.

در میان نامزدان که از شهر کابل خود را نامزد کرده اند کسانی هم وجود دارند که فکر می کنند با پول می توانند به کرسی پارلمان راه پیدا کنند، در حالیکه از سواد کافی و شهرت سیاسی  نیز بر خوردار نیستند. این افراد در مبارزه های انتخاباتی شان صدها هزار دالر مصرف می کنند تا کرسی پارلمان را به دست بیاورند. همین طور این دسته از نامزدان داد از خدمت به مردم می زنند اگر از ایشان پرسیده شود که تا حال یک بار به پرورشگاه های شهر کابل که صد ها طفل بی سر پرست در آن زندگی می کنند رفته اند یا خیر، جواب شان بدون شک، نخیر خواهد بود. کسانی که صد ها هزار دالر امریکایی را در مبارزه های انتخاباتی شان به مصرف می رسانند و از حال یتیم های این کشور خبری ندارند پس چه ضمانتی وجود دارد که این ها پس از رسیدن به چوکی پارلمان خدمت خواهند کرد.

بدون شک  شماری از این دسته سرمایه داران بخاطر اهداف شخصی شان خود را نامزد انتخابات پارلمانی کرده اند.

نکته جالب دیگر این است که تمام  وکلای دور پیشین ولسی جرگه دوباره خود را نامزد کرده اند.

  این در حالی است که کارکرد این افراد در طول پنج سال اخیر به همه معلوم است و تمام شهروندان کابل می دانند که کدام وکیل همیشه در جلسه ها حاضر می بود و کارکرد خوب داشت و کدام وکیل در جلسه ها حاضر نمی بود و کارکرد خوبی هم نداشت. بدون شک این بار مردم به کسانی رای خواهد داد که شایستگی وکیل شدن را داشته باشند.

همچنان پوسترهای تبلیغاتی و بلبوردهای بزرگ که دراطراف شهر دیده می شود با شعارهای مشابه، تکراری و متفاوت جلب توجه می کند. حتا برخی ازاین شعارهای انتخاباتی مانند مقاله ایست که هیچ رهگذری به خواندن آن وقت کافی  ندارد تا درچهارراهی ها ایستاده  و برنامه های این نامزدان را به طور دقیق مطالعه کنند، برخی ازنامزدان سرود ملی کشوررا درجمع شعارهای انتخاباتی خویش استفاده کرده و برخی دیگری هم بسیار زیبا و شاعرانه شعارهای که چندان ربط به انتخابات وخط مش سیاسی یک نامزد ندارد، برگزیده اند.

شعارهای این نامزدان خود از لیاقت و اهلیت شان نمایندگی می کند و نشان می دهد که کدام نامزد شایستگی دارد و کدام ندارد.

 به هر حال با تمام این در ګیري های انتخاباتی، برای انتخابات ولسی جرگه که قرار است در ۲۷سنبله برگزارگردد، درحدود ۲۶۰۰ تن ثبت نام کرده  اند که ۶۶۴ تن آن تنها در ولایت کابل به رقابت می پردازد، امید است که مردم ما با شناخت و درایت سیاسی خود آنچه را درست است تشخیص داده و در رای گیری ملی شرکت کنند.

 

  


بالا
 
بازگشت