اطلاعیه کمیته مبارزه با تبعیض، نسل کشی و کوچ اجباری در افغانستان به مناسبت هجدهمین سالیاد فاجعه خونبار افشار

 

 

فاجعه افشار که در تاریخ 21 دلو 1371 خورشیدی بر مردم منطقه افشار کابل تحمیل شد، در واقع یکی از وحشتناک ترین و خونین ترین فاجعه ها درتاریخ معاصر افغانستان می باشد. این تراژدی غمناک که توسط اشخاصی چون، احمد شاه مسعود رهبر شورای نظار، عبدالرب رسول سیاف رهبر گروه اتحاد اسلامی، محمد قسیم فهیم رییس استخبارات حکومت ربانی، سید حسین انوری، رییس شورای مرکزی گروه حرکت اسلامی به رهبری شیخ آصف محسنی ، برای نابودی بخشی از مردم افغانستان که هزاره بودند، ، طراحی و اجرا شد و اکنون به عنوان جنایتی مسلم و انکار ناپذیر در حافظه تاریخ افغانستان درج شده است.

شامگاه 21 دلو 1371 افشار از زمین و هوا هدف رگبار آتش و حملات توپخانه دولت آقای ربانی ومتحد ینش قرار گرفت و تا شام  فردای آن روز به قبرستان ساکنین مردم افشار تبدیل گردید.

روز 22 دلو، افشار درمیان خون و آتش میرقصید، بوی مرگ و باروت، فریاد زنان و کودکان مظلوم افشار و قصاوت و درنده خویی سربازان احمدشاه مسعود و سیاف غرب کابل را به ماتم سرای تاریخ تبدیل کرده بود. طبق آمار پروژه ی عدالت انتقالی در افغانستان، در آنشب دوازده هزار نفر، شامل کودکان، زنان وپیرمردان که همه هزاره بودند، با بی رحمی تمام، در زیرساتورهای افراد شورای نظار، اتحاد سیاف وحزب حرکت اسلامی شیخ آصف محسنی تکه وپاره شدند. ازسوی دیگر مهاجمین در افشار سینه های زنان و سرهای جوانان را نیزبریدند.

گرچند نمونه ی قصاوت وبی رحمی که در کشتار ومحومردم هزاره در افشار به کار گرفته شد را درمراحل مختلف از تاریخ  افغانستان شاهد بوده ایم چنانچه جنایتکاران طالب در مزار شریف، یکاولنگ وکنده پشت دست به کشتار مردم هزاره زدند و یا زمانی که عبدالرحمان جابر با قتل 62 در صد از مردم هزاره دست به نسل کشی و کوچ اجباری و بردگی مردم هزاره زد.

در افشار برعلاوه کشتار دسته جمعی، به زنان وکودکان نیز تجاوز شد و جنایت حاد دیگری کنار جنایات دیگر بوقوع پیوست.

گلوله هایی که مردم بی دفاع افشار را نشانه رفتند و برچه های که سینه های مردم افشار را دریدند نام جهاد بر آن نگاشته  شده بود و به دستور کسانی برهدف می نشستند که داعیه اسلام و جهاد را یدک می کشیدند.

اکنون 18 سال از آن روز سیاه و مصیبت عظیم می گذرد، از زخم افشار هنوز خون می چکد و از ویرانه های افشار هنوز فریاد زنان و کودکان مظلوم و بی پناهی که در رگبار گلوله و رقص برچه های سربازان دولت اسلامی آقای ربانی ومتحدینش، مورد تجاوز قرار گرفته و به خون غلطیدند، به گوش می رسد.

افشار زخم ناسور بر پیشانی تاریخ معاصر افغانستان می باشد و لکه ننگ ابدی بر دامن قاتلین افشار که وجدان انسانی هرگز آنها را نخواهند بخشید.

برای تجلیل از شهدای مظلوم  و گمنام افشار، برای تقبیح از جنایت تاریخی که در افشار به وقوع پیوست و برای سوگواری در سالروز مرگ خونین مردم  افشار و برای اظهار نفرت وانزجار از تمام اعمال و رفتار مبتنی بر تبعیض نژادی، نسل کشی و کوچ اجباری در افغانستان برآنیم که این رخداد خونین را از فراموشخانه تاریخ بیرون کشیده و خاطره تلخ آن روز و آن فاجعه عظیم را در گستره عواطف و باورهای انسانی وجدانهای بیدار به تجلیل و سوگواری بنشینیم.

به همین مناسبت؛ کمیته مبارزه با تبعیض، نسل کشی وکوچ اجباری در افغانستان، با همکاری سایت مردم هزاره، ویژه برنامه ای را برای بازخوانی جنایات وفجایع صورت گرفته درافشار تدارک دیده است.

لذا از تمام دوستان وعواطف بیدار انسانی که قلم می زنند، تصویرمی گیرند و نقش می نگارند و دوستانی که از آن روز تلخ نا گفته هایی در خاطره دارند، تقاضا می نماییم که آثارشان را هرچه زودتر به آدرس درج شده در این اطلاعیه فرستاده تا با نشر این ویژه نامه؛ از یک طرف اندکی از سنگینی آن مصیبت عظیم کمتر شود  و از طرف دیگر با جمع آوری اطلاعات مفید شما پروژه ی عدالت در افشار که از طرف این کمیته در حال تنظیم است، پربارتر شده و زمینه فرستادن آن به دادگاه های بین المللی، برای پیگرد قانونی قضیه ومجازات عاملین فاجعه افشار مهیا گردد.

نکته: اگر کسانی مایل نباشند نام شان همراه با نوشته ذکر شود، کمیته ، نام ومشخصاتش را محفوظ  نگه خواهد داشت.

کمیته مبارزه با نسل کشی، کوچ اجباری و تبعیض در افغانستان

آدرس ایمیل تماس:

committee@hazarapeople.com

وب سایت:

www.hazarapeople.com

 

 


بالا
 
بازگشت