لطف الله راشد

  

نیرنگ سیاسی یا وقاحت ؟

 

ریس جمهور پیشین پاکستان درتازه ترین اظهارات  خود درپیوند به مداخله ی سازمان استخباراتی این کشور درامور داخلی افغانستان ادعای عجیبی نموده که بیشتربی مفهوم ، مضحک ودرنهایت خنده آور مینمایاند .

پرویز مشرف درتازه ترین ادعای خود گفته است سازمان استخباراتی پاکستان از طالبان حمایت نمیکند واین هندوستان است که با حمایت از طالبان درامور داخلی افغانستان مداخله میکند .

هرچند باز ی درمیدان سیاست پر ازنیرنگ ، دروغ ، فریب وریا است اما این ادعا درهیچ قالب وراهکار سیاسی جور درنمی آید و شاید وقاحت مناسب ترین نامی باشد برای این چنین حرکت .

پرویز مشرف ریس جمهور پیشین پاکستان که خود بر بنیاد یک  فریب وکودتا به قدرت رسید درزمان حاکمیت رژیم خود نیرنگ های فراوانی درقبال افغانستان به کار برد.  بدون شک وی بعد از بی نظیر بوتو نخست وزیر پیشین پاکستان که یکی از بنیان گذاران ، طراحان  و حامیان  ایجاد پروسه ی به وجود آوردن طالبان درافغانستان خوانده میشود مشرف  عمده ترین عنصری است که با حمایت از مخالفین دولت افغانستان تلاش به بی ثباتی دراین کشورنموده است .

طرح ایجاد سیم خار دار برای رسمیت بخشیدن به  مرز غیر قانونی دیورند ،تشدید حملات انتحاری وانفجارهای سنگین درافغانستان درزمان حاکمیت وی ، وسرانجام همکاری های سازمان استخباراتی پاکستان با القاعده وطالبان درزمان حاکمیت وی همه نمونه های بارزی است که نشان میدهد پاکستان درامور داخلی افغانستان مداخله نموده و بدون شک  بیشتر این مداخله درزمان رژیم مشرف صورت گرفته است .

ادعای مضحک وی درپیوند به حمایت هندوستان از طالبان افغانستان که بیشتر شبیه به حکایات ملا نصرالدین است به خوبی نشان میدهد که وی تنها خواسته حرفی بزند وبس .

درغیر آن چگونه میتوان باور کرد که طالبان تند رو وافراطی از حکومت غیر اسلامی هندوستان دستور میگیرند و از سوی آنها حمایت مالی وتخنیکی میشوند ؟

شاید مشرف هیچ مدرکی مبنی بر این ادعای خود نداشته باشد اما هزاران مدرکی وجود دارد که نشان میدهد سازمان استخباراتی پاکستان درحمایت از طالبان نقش داشته و د ارد .

بدنبال بازداشت یک سخنگوی طالبان به نام محمد عقیق ( داکتر حنیف)  از سوی نیروهای دولت افغانستان درسال 2006 میلادی ومدارکی که او از حضور سران طالب درپاکستان ، نمرات تلیفونها ، آدرس خانه ها ودیگر موارد آنها را ارئه نمود ریس جمهور افغانستان این مدارک را با رژیم مشرف درمیان گذاشت .هرچند این مدارک از سوی وی به ساده گی تحویل گرفته شد و از آن به عنوان اسناد کهنه وتاریخ گذشته یاد نمود اماوی باری دریکی از سخنرانی های خود بی  اختیار ابراز نمود که تعجب میکنم حکومت افغانستان مدارکی به این مهمی را چگونه دراختیار رسانه ها گذاشته است .

از سوی دیگر جورج بوش ریس جمهور پیشین ایالات متحده درماه های اخیر حکومتش دریک پیام شفاهی که از سوی واشنگتن پوست و نیویارک تایمز  افشا شد به نظامیان تحت امرش دستور داد که درصورت نیاز  آنان میتوانند بدون درجریان گذاشتن مقامات پاکستانی عملیات خود را به آنسوی دیورند  نیز بگسترانند.بعد ها واضح شد که دلیل این حرکت ، افشا شدن برخی از عملیات های محرم استخباراتی است که سی آی ای با سازمان استخباراتی پاکستان درمیان گذاشته اما خلاف انتظار این عملیات ها به نتیجه ی مثبت نرسیده بود .

بدنبال این حرکت لوی درستیز ارتش امریکانیز اعلام کرد که برخی از حلقات سازمان استخباراتی پاکستان با شبکه ی حقانی و از آن طریق با القاعده رابطه دارند و درواقع برای آنان خدمت میکنند .

دراواخر حکومت ریس جمهور بوش حملات  هواپیما های بی پیلوت امریکایی به آنسوی دیورند  برضد طالبان  آغاز شد این حملات  که تاهنوز هم ادامه د ارد دستاورد کلانی درازبین بردن سران طالب والقاعده باخود دارد و شاید یکی از دلایل موفقیت آن این باشد که این دست حملات بدون هماهنگی با سازمان استخباراتی پاکستان انجام میشود وممکن است به همین دلیل باشد که حکومت پاکستان از آن ناراضی است و همواره از آن انتقاد میکند.

موجودیت کمپهای عمده ی آموزش جنگی برای طالبان درآنسوی دیورند، تمویل ، تسلیح و تجهیز شورشیان طالب از سوی پاکستان ، سازماندهی حمله بالای مکاتب ، تیزاب پاشی بالای دختران مکتب درافغانستان ، قتل رهبران ومتنفذین قومی ، و دها حرکتی  از این دست که بعد از انجام یافتن آن روشن شد  کار پاکستان است موارد انکار ناپذیری است که  گفته های مشرف را بی مفهوم ثابت میسازد.

چه مدارکی محکم تر ازاین که نیروهای امنیتی افغان درسال 2005 میلادی یک کارمند استخبارات پاکستان را هنگامی که مسلح بود با مدارک و اسناد درشرق افغانستان بازداشت نمود واعترافات وی ازطریق رسانه ها پخش گردید

.ثابت شد که  توطئه گرانی که درهوتل کابل سرینا ماجرا آفریدند وخون ریختند از صوبه سرحد پاکستان واز سوی نظامیان پاکستانی به همکاری نزدیک ملاهای تند رو که ظاهرا احکام دین را درکمپ های شورشیان ابلاغ میکنند دستور گرفته بودند و یا هم طالبانی که میل به مصالحه و مذاکره با دولت افغانستان داشتند از سوی استخبارات پاکستان بازداشت وزندانی شدند . آیا پاکستان خواهد توانست  دستگیری ملا غنی برادرفرمانده ارشد طالبان  با 23تن دیگر از سران طالب درجریان مذاکراتشان با دولت افغانستان را کتمان نماید  ؟

 حکومت پاکستان وهم  مشرف چگونه انکارخواهند کرد که درحال حاضر حمید گل جنرال ظاهرا بازنشته ی استخبارات پاکستان درشهر کراچی  با قاری حسین ،فردی که جوانان را برای شتسشوی مغزی وحملات انتحاری آماده میسازد  کمک وهمکاری نمیکند ؟  

وسرانجام حکومت پاکستان خواهد توانست مدارکی را که رسانه ها در پیوند به آموزش نزدیک به پنج هزار کودک افغان برای اجرای حملات انتحاری درشهر کراچی آموزش دیده اند را بی اساس ثابت سازند ؟ بدون شک که نه .

کتمان این همه شاید منطق  پرویز مشرف را می طلبد و بعید نخواهد بود که وی ادعا کند  هندوستان دربم گذاری مقابل سفارت کشورش درکابل دست داشت  ویا هم حمله کشتن وگروگانگیری کاگران وانجنیران هندی درجنوب وشرق افغانستان که درسالهای گذشته واقع شد کار حکومت هند بود .

 

 


بالا
 
بازگشت