عزیزه عنایت

 

    زنـــان د ر بــرا بـــر بی عــدا لتــی هـــا !  

        

از پیدایش جهان تاکنون زنان و د ختران نیمهء از پیکر جامعه را تشکیـل داده ودرحقیقـت زندگی سازبرای نسل بشر بوده اند که نمیتوان وجود زن را در ساختار یک جامعه نا دیده   و دست کم گرفت . ولی با تاسف که دردوره های معین مورد تحقیرو اهانت  قرار گرفتـه و به نظر کم بسوی آنان نگریسته اند . زیرا عده ی از مردان بدین باورند که زن از نگا ه عقل و فراست  و همچنان  نیروی جسمانی  با مردان همگا می کرده نمیتواند . و عـده ی  دیگر زن را ما نند گلی میدانند  که آنرا بو ئید وبجایش گذاشت.درحالیکه چنین نیست زنان   از نگاه  عقل و فراست  مساوی با مردان بــوده اند که میــتوان بالای زنان مثل(الــیزابت)  ملکهء انگلستان, خانم ( بیا تریکس ) ملکه ی هالند , خا نم ( کلینتن ) وزیر خارجه امریکا (انـدرا گاندی) صـدراعظم اسبق کشور هـند, خانم بی نظیر بـوتـوصـد راعظم اسبق کشـور  پــا کستــان , زن فضـــا نــورد کــو لمبــیا یی و همچنـــان در افـغــا نســان عـزیـز مـــا ن   شاعره ی نامـور و بــادانش  رابعه  بلخی , سلطانه رضیه شاه دلیر و با شها مــت , ملالی   که با دلیری و شجاعت پرچم نبرد را بردوش کشید و سربازان را بخاطر شکست  دشمنان    وطن که  قصد تجزیه  و استعمار را داشتند برای مقاومت در برابر دشمن  فـرا خواند و با  شجاعت  خویش نیرو بخشــید.و چنانچه ده هــا زن و دخــتر قهرمان دیگررامیــتوان نا مبرد  که درفراست عقل واندیشه کمتر از مردان نبوده اند. قــابل تذکر است که درجهــان زنــان در رشته های طب, عـد لی , قضــائی , پولیس ,نظامــی استــادان دانشگاه ها, معلمین کمتر از  مردان نیستند و حتی در دوره امتحانات دیده شده که بهترین نمرات را د خــتران ازآن خود ساخته اند. موضـوع دیگـــری که قابل بحث است دختران طـوری پرورش می یا بنـــد کـه لطافت  و ظرافت نزد آنان بیشتر رشد میکند.اگر از آغاز زندگی دختران  با کار های ثقیل  و دشوار بزرگ و تربیه شوند نیروی فزیکی در آنان بیشتر رشد کرده و در جوانی آمـادهء اجرای کارهای ثقیل میگردند. که درسالها متمادی دختران شمیشرزن وکراته بازدر مما لک مختلــف جهـان و بخصـــوص در کشـــور هــای جـــا پـــان و چیــن ایــن مــــوضـــوع را  به اثــبات رســـانــیده اند . ولی مــردان  همیشــه بــه کارهــای اجــتماعی حاکـمیـت و نقش   اول را داشته اند  و برای زنان امکانات میسر نشده است و مخصوصاً در کشور های آسیایی   و عقب ما نده  زنان را صرف برای پرورش اطفال و موجود چار دیــــوار خانه می پنــدارند که حق کار و تحصیل در اجتماع برای  آنان داده نمیشود

  تاریخ گواه است که زنان در هر برههء از زمان آسیب  پذ یر بود ه اند و هـیچ گــــاه برای زن طوریکه لازم است  حق مساوی با مردان  در جامعه  داده نشده .زیراهمیشه مردان   تسلت داشته اند. برای زنان علاوه از اینکه حقوق مساوی  قایل نشده اند از جا نب مـــردا ن مورد آزار و اذیت نیز قرارگرفته اند.چنانچه روز های دشوار  دختران مصری های قــد یم  را فراموش نکنیم که برای جلو گیری از آب خیزی  رود نیل دختر جوانی را آراسته و بـــه رود نیل پرتاب میکردند و همچنان موجودیت دختررا عرب ها ننگ و موجب بد بختــی می  پنداشتند که دختران را زنده به گور میکردند. که اینها همه و همه از جانب  مردان به زنا ن روا داشته شده است و زنان در دوره های معین این ستم و دشواری هارا بردوش کشیده اند.

  در کشور های عقب مانده  عده ء از افراد  زن را  مجبور میسازد تا علاوه از کـا ر های منزل و بچه داری در بیرون  از منزل مثل  اشتر چرانی, گندم دروی و کار های ثقیــل را نیز به عهده بگـیرد و مردان این خانواده ها به مردبودن خویش مغرور بوده و می نا زنـد. در کشور هندوستان  زنی که شوهرش بمیرد با ید سرش تراش شود تا از زیبائی آن کاستـــــهشود و کسی به طرف وی نگاه نکند .

  در افغانستان  در این سه دهه جنگ آسیب پذیر ترین افراد زنان و کود کان بوده انــد که زنان حتی توسط آدم ربایان  در کشورهای بیرون مرزی بفروش رسانیده شده اندو ازوجود  آنان استفاده ء سو شده است در اثر جنگ های خانمانسوز بعضی اززنان, مردان  خـا نــواده را از دست داده به حالت  فلا کت باربا اطفال قد و نیم قد سرگردان و نالان اند. در روستا هـا تا هنوز مروج است اگر مرد خانواده بمیرد زن مجبور و مکلف است  که با برادرشوهر کـــه کوچکتر از وی هم با شد باید ازدواج کند درغیرآن تا آخرین لحظات عمردر همان جـا منحیث  نوکر با قی بماند . در حالیکه مرد با موجودیت  زن میتواند دو سه باردیگر هم عرو سی کند.

  در کشور های اروپائی و ممالک پیشرفته هم بازنان قسمیکه لازم است  رفتار نیـــک صورت نمیگیرد و زمینه های پیشرفت  بخاطر رشد استعداد ها و نبوغ زنان د رنظرگرفتـــه  نمیشودچه تاکنون نام هیچ زنی مخترع و یا ستاره شناسی را به زبان نمی آورند و اگردروجود دختر جوانی هم چنین  استعداد مشا هده شده با شد از جانب مردان به نوعی سرکوب و بــرای وی زمینه مساعد نشده است . این مردانند که در این کشورها بنام حق و آزادی زنان و دختران جوان را به بی راهه  کشانیده و حتی در برابر کمره های  تلویزیون به نوع شرم آوراز و جود آنان سوء استفاده میشود . دختران جـــوان را به نوشیــدن مشروبات الکلی و مواد مخد ر مبتـلا میسازند که این همه محصول جفا ها و بی عـدالتی  مردان جـــوامعی بشــری د ر حـــق زنا ن میبا شد. در کشور های پیشرفته  تا هنوزقانون مدرن  در مورد عدم تبعیض نسبت به  زنــــا ن  و جود ندارد. در مما لک صنعـــتی, مـردان  نسبت به زنان  حقوق کار شانرا بیشتردریافت مـی کنند. و زنان  سراسر دنیا صرفاً 14 فیصد مقام های بالا 10 درصد از کرسی های پارلما نـــی  و شش درصد  از پست  های دولتی را اداره  میکنند در حالیکه مردان 86 در صداز مقام ها ی بالا,90 درصدکرسی های پارلمانی و 94 درصد  پست های دولتی را دراختیاردارند.که مدافعین حقوق بشتر , سران کشورهای جهان در این عـرصه  مسئولیت بزرگی داشته  ودارند که تاکنون  از جانب آنان  توجه جدی صورت نگرفته است .

  امید وارم که قلم بدستان با نوشته ها ,آزادی خواهان و روشن فکران با ارتباط  با ارگان  های ذیربط و مسئولین حقوق بشردر زمینه توجه نموده و نگذارند که بیشترازاین در این عصر  مد رن همچو  بی عدالتی هاو نابرابری های بشری فرمانروائی کند. با تقدیم احـترام

                                                                                               عزیزه عنایت

                                                                                                17/7/2010

 


بالا
 
بازگشت