تجلیل از روز خجسته مادر در کشور شاهی بلجیم

 

مادر در قاموس بزرگ دنیا بهترین معنا است در برگزیده ترین سمفونی های گیتی بهترین اهنگ است در کتاب معرفت جهان نخبه ترین کلمه است در سیر زندگی هر کدام ما قشنگ ترین تابلو است  و مادر زیبا ترین گل چهره بستان حیات است .

 

 

 

انجمن زنان افغان مقیم بلجیم بتاریخ 14 می 2011 میلادی محفل باشکوه وابتکاری را به مناسبت روز مادر در شهر بروکسل ترتیب و تنظیم نموده بودند . در این محفل که خانمها از شهر های مختلف بلجیم گرد هم امده بودند در اغاز محفل خانم شاکره شفق سرود پرداز با قریحه  حضور حاضرین را چنین خیر مقدم گفت

بنام خداوند جان خرد

حضار محترم !

تشریف آوری شما را در محفل امروزی که به مناسبت تجلیل از روز جهانی مادر و بزرگداشت ازمقام والای مادر بر گذار گردیده خوش آمدید میگویم .

در آغازین کلام این روز فرخنده را از جانب خودم و از جانب همه اعضای انجمن زنان افغان مقیم بلژیک به تما می مادران و خواهرانم مبارک باد میگویم .

                                                                                                         

خانم شاکره شفق

 و درود میفرستم به نام مقدس مادر !

درود به قدسیت ؛ عظمت ؛و صفایی روح و قلب مادر .

درود به مادر که حیات بخشنده هستی ؛ زاینده عشق و الفت و پرورنده مهر و عطوفت است .

مادر ! موجودی که با شیره جانش فرزند میپروراند . از خود میکاهد تا به فرزند فزوند .

موجودی که برای پرورش فر زندش با هر دیوی ظلمت با شهامت میرزمد و در هر جاده پیروزی با استقامت گام میگذارد ؛ وهمواره  جهد دارد  تا  فردای فرزندش روشن تر دیروزش باشد .

واژه مادر؛ دل نشین ترین سرود برای شنیدن است ؛ وجودش مقدس ترین برای دوست داشتن  و آغوشش ؛ گرم ترین آسایشگاه برای  پرورش  و نوازش  فرزندش است .

چه این آغوش ! بلند ترین حصار است برای پناه فرزند از گزند حوادث.

وسیع ترین سایه بان است برای فراغت از نا ملایمات زندگی

 و امن ترین جاده ست برای سیر عشرت .

عشق مادر به فرزند عشق والا و ملکوتی است که نمیتوان آنرا به زبان یا با تحریر جمله های زیبا و رنگین بیان کرد . و تقدس و جود مادر هم فراتر از هر وموجود دگر است .

فقط به این جمله اتکا میکنم که :

 مادر آن موجود مقدس است که بعد از ذات اقدس زیبنده هر وصف نیکو ست . بهوده نیست که گویند :

جنت که رضای ما در آن ا ست      در زیر قدوم مادران است .

      خانم شفق  سپس ازخانم محموده سکندری ریئسه انجمن زنان افغان در بلجیم تقاضا به عمل اورد تا پیرامون این روز مبارک صحبت نمایند . خانم سکندری  در مورد ارزشمندی تجلیل از روز مادر و شخصیت والای مقام مادر صحبت مفصل و همه جانبه نمودند در قسمتی از صحبت های شان خانم سکندری در مورد مادرگفتند مادر با شیره جان خودو با تقبل عالمی از مشکلات در خدمت فرزندانش قرارمیدهد و نقش او در تشکیل اجتماع یک نقش اساسی بنیادی است یعنی معمار اصلی اجتماع همین مادران هستند  به همین دلیل  مقام او قابل قدر است .  سپس خانم انجنیر فهیمه رحیم در مورد فضیلت مقام مادر نبشته اش را به سمع حاضرین چنین بیان نمود .

 

 

                                                                                                             خانم محموده سکندری

 

          بنام خدای که موجودی بی همتای مادر را افریده

به اجازه شما مادران گرامی  خواهران عزیز و برادران محترم

گویند مرا چو زاد مادر پستان به دهان گرفتن اموخت

شبها بر گهواره ئ من بیدار نشست و خفتن اموخت

لبخند نهاد بر لب من برغنچه گل شگفتن اموخت

دستم بگرفت و پا به پا برد تا شیوه راه  رفتن اموخت

پس هستی من زهستی او ست

تا هستم و هست دارمش دوست

 

نام بزرگ مادر هر کجائیکه  بر زبان اید بی درنگ هر کدام ما خود را مدیون او میدانیم وقتی چهره مقدس او را زیارت می کنیم بین خود و او پیوند استوار تر و بی بدیل را احساس می کنیم وقتی به جسم خود نگاه می کنیم در عدم فرشته بنام مادر هیچ بودن خود را درک می کنیم وقتی او در کنار ما ست ما دارا ترین جهان ایم وقتی او با زرف نگاه پر مهرش بر چهره ما می نگرد تار و پود وجود ماغرق مهربانی میشود وقتی ما در

                                                                                                                                                                                                                                                                         

خانم انجنیر فهیمه رحیم

 

جستجوی عشق پاک سرگردانیم  جذابیت پاکی و منزه گی قلب باشکوه مادر ما را الگو میشود . با همین جلال فطری خدا داد است که مادر در مدرسه اغوش اش مهربانی همنوائی هم صدائی و رازو نیازانسانی را صادقانه به ما اموخته است پس مادر در قاموس بزرگ دنیا بهترین معنا است در برگزیده ترین سمفونی های گیتی بهترین اهنگ است در کتاب معرفت جهان نخبه ترین کلمه است در سیر زندگی هر کدام ما قشنگ ترین تابلو است  و مادر زیبا ترین گل چهره بستان حیات است .

مادر بهترین غم خوار است که هیچ کسی نمی تواند مهربانی او را ایثار او را عشق و محبت او را  رنج  ودرد او را داشته و تحمل نماید من در این جا و در این محفل باشکوه که به مناسبت مقام والای مادر ترتیب شده در حالیکه این روز خجسته را به همه مادران درد دیده و رنج دیده وطنم افغانستان تبریک و تهنیت عرض میدارم از نام تمام دختران وطنم به مادران گرامی ما میگویم که  

مادران عزیز

شما میدانید چقدر محتاج است  نگاه خسته ما به دیدار پر فروغ شما مادران گرامی .

بعدا خانم شاکره شفق این سروده قشنگ اش را برای حاضرین در محفل دکلمه نمود

 

عطوفت مادر

مادر فدای آنهمه مهرت که همیش یاورم شدی

واقف به  هر زمان  زخیر  و  شرم شدی

من جز گل وحشی نبودم در این چمن

مادر تو با دست مهر هنر پرورم شدی

در هر موج پر تلاطم و طوفان حادثات

با یک جهان صبر و شکیبت شناورم شدی

آنگاه که مست بودم و غرق غرور خویش

در هر خطای شباب ؛ ناصح و مدد گرم شدی

در ورطه داغ و هجوم و هوسهای نا خرد

دست بلند دعا گرفتی ؛ حمایت گرم شدی

گر چرخش زمان عداوت به من روا نمود

چون تک سوار نجات تو رسیدی دلاورم شدی

قلب پاک تو تدریس صداقت به من نمود

در راه عدل و صفا ؛ تو ناجی و رهبرم شدی

هر آنچه هوای حصول داشتم به عمر خویش

با جان  ودل  تپیدی ؛ مهیا  گرم  شدی

مادر مرا ببحش ! نتوانستم  حقت  کنم ادا

با  آنکه  پروانه وار فدای سرم شدی

پنداشتم  به خدمت تو جان وسر دهم ولی

ترک جهان نمودی و گم گشته اخترم شدی

روح تو شاد باشد و فر دوس مکان تو

اندر سپهرعشرت شکست بال و پرم شدی

مادر ! شفق هر آنچه دارد از دعای توست

در کسب نور علم هادی و هم باورم شدی

شعر از شاکره شفق.

 

 

درقسمت دوم برنامه که بخش کنفرانس طبی و اموزش نام داشت  داکتر گل اندام وردک که  ازکشور هالند به بلجیم تشریف اورده بودند با یک صحبت مفصل توضیحی و علمی در مورد مشکلات و مریضی های ناشی از سرطان سینه و سایر مسایل به تکالیف صحی زنانه  پرداخت که مورد توجه حاضرین محفل قرار گرفت .

 

 

سپس داکتر عبدالرحیم رامشگر با توضیحات فشرده اما مفید در عرصه مشکلات روحی و روانی مهاجران افغان در دیار غربت پرداخت و برای دریافت اگاهی بیشتر حاضرین را به کلینک روانی شهر انتیورپن فرا خواند .

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                

                                                                                                            دکتر عبدالرحیم رامشگر

در قسمت بعدی حاضرین به صرف عصریه فراخوانده شدند که به دستان پر توان خانمهای اشتراک کننده در محفل تهیه و ترتیب شده بود و در این میان خانم محموده سکندری توجه حاضرین را  معطوف داشت به یک موضوع  جالب و ابتکاری و به  سخنانش چنین ادامه داد.

قداست و خجسته گی مقام مادر را نمی توان در بیان چند جمله ویا در محدودهء برپای یک روز بنام جشن مادر خلاصه کرد زیرا سیر تداوم و تسلسل نسل بشر و حرکت زمان در تداوام و تکامل بسوی قله های بلند ترقی و پیشرفت از فیض و برکت موجودی مقدسی بنام مادر است . بدین ترتیب نقش بالنده و سازنده ء مادردر شکل دادن سالم شخصیت انسانی فرد ، فرد از آدمهای این کره خاکی نقش برازنده و خیلی با ارزش است . آغوش پرُ عطوفت مادر قبل از همه نخستین پله های آموزشگاه آشنائی با همه و همه ء در مجموع که آنرا زندگی عنوان کرده اند میباشد پس مادر نخستین معلم در زندگی تک ، تک از بشر جای والا وبالای دارد، معلمی که گل لبخند زندگی کردن را با کلمات پرُ مهر و اهدای محبت صادقانه  زبان بی گفتار کودکی را برای آموزش افاده و تفهیم انسانی عادت میدهد .

همانطوریکه در آغاز گفتم اگر ما با جزئیات تمام و گام به گام شخصیت والامقام مادر را به بررسی بگیریم من فکر می کنم که از حوصله این مقال و مجالست ما بعید است. بناً چی بهتر است بصورت مشخص تمامی اوصاف و برجسته گی های که در یک مادر شایسته متبارز است و او نتنها مایه امید و صفا و صمیمت برای فامیلش است بلکه به عنوان مادر خوب ، موفق ، دلسوز ، روشن اندیش ، دلیرو خیراندیشه  در جمع همه مادران افغان مقیم بلجیم موجب افتخار هر یک ما میباشد . به معرفی بگیریم .

او که در 12 می سال 1957 میلادی در یک فامیل روشن اندیش در قلب پرُ تپش افغانستان عزیزدر شهر کابل دیده به جهان گشوده بعداز فراغت صنف دوازدهم تحصیلاتش را در دارلامعلمین روشان ، به پایان رسانید . در کنار اینکه او مسوولیت و مکلفیت مادریش را باتمام عشق و محبت  به عنوان یک دین مقدس مادری  صادقانه انجام میداد ، پانزده سال تمام در چوکات ریاست اداری ریاست جمهوری افغانستان، مسوولیت مدیر حفظ مراقبت آنرابا حسن صداقت و درک مسوولیت عهده دار بود که در این مدت زمان بنا بر اجرای بهتر امور محوله از جانب مقامات آنوقت با اهدای مدال صداقت و چندین تقدیر نامه ها مورد تقدیر و ستایش قرار گرفته است . وی که مادر هفت اولاد میباشد در سرلوح آرزوهایش اخلاق خوب ، آموزش ، احساس پاک نسبت به انسان و جامعه و خدمتگذاری را برای فرزندانش قرار داده بود . امروز که این هفت نخل پرُ بار به ثمر رسیده اند ، این مادر زحمتکش ، رنجدیده ، بادرک و احساس در حالیکه قریب یکسال تمام است عزیز همسفر زندگیش را از دست داده است با عالمی از درد و رنج که از این ناحیه دارد اما جسورانه مایه دلداری وامید به اولادهایش گردیده و ادای شکر از بارگاه ایزد حق از  آرزوهای انسانیش را در وجود تک ، تک از فرزندانش برآورده میداند امروز در این محفل جا دارد که خانم شهلا داراب ، که دارای این همه صفات عالی یک مادر مهربان افغان است که در پرورش وتربیت اولادهایش از هیچ گونه سعی وتلاش دریغ نکرده برایش لقب مادر سال را اهدا نمایم . تا باشد با ارجگذاری به مقام زن و برجسته ساختن مادر سال انجماد فکری حاکم برروان جامعه مارا که  بدور زن وطن ما حصار های واهی و بیمفهومی کشیده اند را  بشکنیم و  انتخاب  مادر ممتاز سال را به یک رسم سوچه وطنی خود مبدل سازیم .                                         

خانم شهلا داراب مادر متماز سال در بلجیم

 

همزمان شناسنامه افتخاری مادر ممتاز سال که ازجانب

انجمن زنان افغان بلجیم تهیه و ترتیب گردیده بود  از طرف خانم سکندری برای خانم شهلا داراب اهدا گردید . که با ابراز تشکر و امتنان از طرف خانم داراب قبول گردید . محفل با اجرای کنسرت مختصر توسط احمد صمیم رحیم به همکار ی تخنیکی سلیمان عبیر در فضای خوشی و سرور به پایان رسید .

 

فضل الرحیم رحیم خبرنگار ازاد

بروکسل  -  بلجیم

15.05.2011

 

 

 

 


بالا
 
بازگشت