په اروپا کی دمیـشـته افغانانو د تولنو فدراسـیون

   فدراسـیون سازمانهای پناهندگان افغان در اروپا

Federation of Afghan Refugee Organizations in Europe         


 

 

گزارش

کنفرانس بین المللی از  بُن تا بُن

 

2011 – 12 - 04

آلمان/بُن

 

 

 

 

فدراسیون سازمانهای پناهندگان افغان در اروپا (فارو)بتاریخ چهارم دسامبر 2011 کنفرانس بین امللی یی را برای یک روز ،در شرایطی در شهر بُن آلمان برگذار نمود،که شهر بُن در تب کنفرانس پنجم دسامبر می سوخت.         

در کنفرانس "از بُن تا بُن" سخنرانان و صاحبان نظر از افغانستان،امریکا و اروپا شرکت ورزیده بودند.

قسمت اول کنفرانس (از ساعت 1 بعد از ظهر تا ساعت 6 عصر)بوسیلۀ داکتر عزیز گردیزی به حیث ناظم و آقای فهیم وردک به حیث انانسر و ترجمان ، گردانندگی می شد.

کنفرانس مطابق آجندا ساعت یک بعد از ظهر به وقت آلمان با سخنرانی خانم نجلا واسعی رئیسۀ فدراسیون رسماً افتتاح گردید.خانم واسعی بعد از ابراز امتنان از حضور مهمانان،بیانیۀ خویش را در مورد اهداف و کارکرد های دوازده سالۀ فدراسیون و هکذا در مورد بُن1 و بُن 2 ایراد نمودند.

بدنبال آن سخنرانان مطابق آجندا به پشت میز خطابه قرار گرفتند:

1 - آقای عزیز رفیعی رئیس مجتمع جامعۀ مدنی افغانستان/کابل

2 – قرائت مقالۀ آقای فاروق فارانی /شاعر و نویسنده/آلمان

3 – داکتر ثریا صبحرنگ کمشنر زنان کمسیون حقوق بشر افغانستان/کابل

 Mr. Peter Brun ,Secretary General of Swedish Committee for - 4  Afghanistan

5 – Mrs. Marta de le Cera, European Network of NGO’s in Afghanistan
 - 6پروفیسور داکتر عزیز الرحمن حکمی استاد علوم سیاسی/اسپانیا

7– داکتر حنان روستایی/نویسنده،محقق و استاد علوم طبیعی /آلمان7

– آقای حسن امیری/حقوقدان و فعال سیاسی/امریکا8

– داکتر قیام جلالزاده مسؤل اتحادیۀ افغان-آلمان/کابل9

– داکتر کریم غروال/دانشمند و متخصص علوم طبیعی/اطریش10

11– غفران بدخشانی/متخصص جوان علوم سیاسی/هالند

 

 

 

سخنرانی ها در فضای صمیمانه و دلپذیر ،تا ساعت شش عصر ادامه یافت و بعد از یکنیم ساعت تفریح(از ساعت 6 تا 7 و نیم  برای صرف طعام شب ) بخش دوم برنامه که شامل بحث ها ی آزاد،پرسش ها و پاسخ هابود،شروع گردید.

قسمت دوم برنامه (از ساعت 7 و نیم شام تا ساعت 12 شب)بوسیلۀ داکتر ویس جلالزاده و محمدشاه فرهود به حیث گردانندگان و داکتر سید ذاکر شاه سادات به حیث انانسر،گردانندگی می شد.

گفتگوها در فضای کاملاً دموکراتیک جریان یافت و هر شرکت کننده با طرز دیدهای متفاوت اما با حقوق مساوی، در بحث ها و پاسخ ها سهم گرفتند و گوشه های متفاوت مباحث مطروحه را به گفتگو و جدال کشیدند .عناوینی که از درون سخنرانی ها بیرون کشیده شده بود،مورد پرسش،مباحثه و پاسخ قرار گرفت که اهم آن مباحث بر محور خای ذیل می چرخید:

- چند و چون حضور قوای نظامی خارجی در افغانستان

- برسی فساد اداری و مافیا بازی در دولت، طی ده سال

- وضعیت حقوق بشر و جنایات جنگی طی ده سال

- موقعیت و کارکرد جامعه مدنی در افغانستان در ده سال اخیر

- وضعیت رشد یابندۀ نقض مستمرحقوق زنان و اطفال

- چگونگی رشد گراف فقر و بیکاری و مسألۀ معادن افغانستان

- اوضاع پراگنده و نابسامان روشنفکران افغانستان

آقای راتب فقیری ،بعد از پایان مباحثات ،مواد استخراج شده از درون سخنرانی ها و بحث های آزاد را،برای حاضرین در مجلس ،ماده وار ارائه کرد و هر ماده و هرموضوع را برای تدوین قطعنامه،با اعضای کنفرانس شریک ساخته و بعد از گفتگوهای لازمه با تصحیح و ارائۀ مواد و مضامین مشخص تر به رأی گیری پرداخت و شرکت کنندگان کنفرانس با تعدیل و پیشنهادات نهایی شان، قطعنامۀ کنفرانس را به تصویب رسانیدند.

 

شب شعر:

با وجود کمبود وقت،ولی جایگاه شب شعر نیز با حضور شاعران خالی نماند، شعر ،قوی ترین پدیدۀ مشترک میان افغانهاست.در ین شب ِ سیاسی، فضا بوسیلۀحنجرۀ شاعران ،به شب هنری تبدیل گردید:

مسعود قانع

نورالله وثوق

غفران بدخشانی

خانم پروین

اشعار شانرا در میان خموشی حضار ،زمزمه کردند و کنفرانسی که از ساعت یک بعد از ظهر (در شهر بُن آلمان)آغاز گردیده بود به امید استقرار یک دولتی که بتواند صلح،ثبات ، آزادی و عدالت اجتماعی را در افغانستان ایجاد کند، به ساعت دوازدۀ شب بپایان رسید .

 

فدراسیون سازمانهای پناهندگان افغان در اروپا(فارو)به حیث یک نهاد صنفی و فرهنگی از سال 1999 به این طرف با برگذاری کنفرانس های بین المللی، سیمینار های علمی،شب های فرهنگی ،برگذاری مظاهرات ... خود را به حیث آلۀ فشار مدنی و هکذا مدافع حقوق پناهندگان در اروپا تثبیت کرده و درین راه به کمک هموطنان گرامی،مانند پار و پارین به پیش خواهد رفت.

 

چند اظهار امتنان:

* فدراسیون سازمانهای پناهندگان افغان در اروپا(فارو) از زحمت کشی های صمیمانۀ خانم منیژه نادری و آقای عتیق فقیری (نهاد شاهمامه) که بشکل رضاکارانه،به مدت یازده ساعت در پشت کمره های فیلم و عکاسی قرار داشتند،اظهار سپاسگذاری و امتنان مینماید و جا دارد که از آقای عتیق فقیری بخاطر تهیه و نوشتن شعار ها سپاسگذاری جداگانه بعمل آورد.

* هیأت اجرائیۀ فارو از آقای غلام محمد یاری و انجنیر احمد شیرزاد(اعضای هیأت اجرائیۀ فارو) که در منجمنت و پذیرایی مهمانان و دیزاین تالار سهم بیدریغانه گرفته اند،ابراز سپاسگذاری مینماید.

* رهبری فارو از داکتر حنان روستایی و داکتر غروال که در حصۀ منجمنت مصارف طعام شب همکاری نموده اند،قلباً سپاسگذاری مینماید.

* فارو مثل همیشه از داکتر عزیز گردیزی(ناظم کنفرانس)آقای فهیم وردک (انانسر و ترجمان کنفرانس) ابراز سپاسگذاری و امتنان مینماید.

 

گزارشگر

محمدشاه فرهود

6 دسامبر 2011

هالند

 

 

 


بالا
 
بازگشت