رييس دانشگاه کابل ، روزگذران و بی کفايت!
 

 


 

بقلم : ب .دانش


مرحوم داکتر جاويد ، آخرين رييس دانشگاه کابل در دوره ظاهر شاه ، اگر چه مجال نيافت ، سويه علمی و تحقيقاتی دانشگاه را بلند ببرد ، حداقل از نظر عمران و سرسبزی ، دانشگاه را بسيار تماشايی و زيبا ساخت. تهيه سرويس های ترانسپورتی منظم و نظيف برای انتقال استادان و کارمندان نيز در دوره ايشان ساخته و پرداخته شد. داکتر محمد حيدر رييس دانشگاه در دوره جمهوريت مرحوم داود خان اگر چه باری به اتهام « بی کفايتی » از کار برکنار شد، از آنجا که خود ش از منسوبان فاکولته ی حقوق بود ؛ يک تيم کاری و فعال از همکاران و شاگردان لاحق و سابق فاکولته حقوق و علوم سياسی دانشگاه را، در راس دفاتر اداری پوهنتون کابل ، نصب کرده بود که در برابر مراجعين ، روش نيکو و موثر بکار می گرفتند ! داکتر اشرف غنی هم ، اگرچه بر اساس برخی شواهد ، سعی ميکرد، متود های امريکايی را بر پوهنتون کابل، نافذ سازد ؛ بهر حال سخت گيری هايش برای استخدام و جابجايی اعضای جديد « هيات علمی» با درجات عالی تحصيلی و دانستن حداقل يک زبان خارجی، بسيار ارزنده و قابل قدر بود!

 

حميدالله خان امين ، رييس کنونی پوهنتون ، که روزی به صفت لاغر ترين استاد ديپارتمان جغرافيا معروف بود و اکنون با  ، خوردن نان اضافی در ضيافتهای تشريفاتی و لميدن در موتر دولتی، از شدت چاقی در هيچ پيراهنی، نمی گنجد ؛ واقعا هيچ کاری به نفع دانش و استاد و لوايح آموزشی ، يا در ساحه عمران و سرسبزی وکتاب و کتابخانه ، انجام نداده است! در نتيجه، اکنون دانشگاه کابل در انترنت ، نه مشخصه ی دارد، نه نام و نشانی و نه فعاليتی !، در اثر مراجعه فقط در يک صفحه محقر ، ليست فاکولته ها و عکس رييس دانشگاه ، ظاهر ميشود و بس! چند سرک و معبر داخل محوطه دانشگاه ، بخصوص سرکهای فرعی ، اسفالت نشده ، فقط از سرک علی آباد تا سرک شير شاه مينه، که فاکولته علوم اجتماعی و يکی دو فاکولته ديگر در جوار آن واقع است، تا حدی اسفالت و تسطيح شده است! جناب پوهاند امين تنها فعاليتی که دارد ، اشتراک بلا وقفه در محافل و مساجد به قصد « فاتحه خوانی» است. هر ساعت که به دفتر ايشان مراجعه کنی، سکرتر شان ميگويد: « رييس صاحب ، نيست، رييس صاحب ، فاتيا (!) رفته ». وقتی کار نباشد، پلان استراتيژيک علمی و پژوهشی و حتا پلان های کوتاه مدت برای بهبود تحصيلات عالی نباشد، شايد « فاتيا رفتن » يگانه فعاليت شگرف ( !) يک رييس دانشگاه باشد!

 

درين آوان که وزارت تحصيلات عالی توسط يک سرپرست ، اداره ميشود و اين سرپرست نيز وابسته به يک « تنظيم جهادی» است و اين « تنظيم جهادی » نيز دست آموز يک همسايه طماع ا ست، جناب کرزی ، رييس جمهور ، بايد يک شخصيت متبارز علمی، خوشنام و دارنده وجدان کاری را برای قيادت دانشگاه کابل ، در نظر گيرد تا هم استقلال اين موسسه بزرگ آموزشی حفظ شود، هم وقت شاگرد و استاد، تلف نشود!

 

 


بالا
 
بازگشت