تجلیل از هشتم مارچ در انجمن زنان افغان در مسکو

 

 

 

انجمن زنان افغان درچارچوب مرکز کاری و جامعه سراسری افغانها مقیم فدراتیف روسیه، طی یک محفل شانداری در رستورانت تاوریه واقع در مرکز تجارتی افغانها در کاملکس تجارتی سیواستوپول شهر مسکو از هشتم مارچ روز بین المللی زن تجلیل و گرامیداشت به عمل آورد.

در محفل مذکور محترم غلام محمد جلال رییس مرکز کاری  و جامعه سراسری افغانها مقیم فدراتیف روسیه، هیات رهبری مرکز ،مسوولین ، کادر ها ویک عده از اعضای انجمن زنان افغان،میهمانان خارجی از مراکز مختلف در شهر مسکو از جمله اداره حقوق بشر،اولگا پاولوفنا  سکرتر مسوول اتحادیه نویسنده گان مسکو،پروفیسور افدییف گینادی پتروویچ و افدییفنا لودمیلا ایفگییفنا،دانشمندان  انستیتوت شرق شناسی،دیاسپورای قوم لیزگین ویک عده از میهمانان افغانی و خارجی از شهر های دیگر روسیه حضور یافته بودند.

در آغاز محفل بعد از تلاوت چند ایه ای از کلام الله مجید، غلام محمد جلال رییس مرکز کاری و جامعه سراسری افغانها مقیم روسیه صحبت کرد و ضمن ابراز مراتب تبریکات  به زنان افغان  در فدراتیف روسیه و اشتراک کننده گان خارجی  در محفل گفت:

قشر زن در کشور ما از ابتدا تا کنون علی رغم عدم مساعد بودن شرایط ،در بخش های مختلف زندگی نقش داشته و در ساختار تاریخ  افغانستان،  تاثیرات بسزایی را گذاشته است.زنان در افغانستان مانند مردها حماسه آفریده و هم چنان در آفرینش عشق  نیز پیشگام و پیشقدم بوده اند.

وی افزود:زن که مادر است،زن که خواهر است و زن که خانم است ،از زوایا وابعاد مختلف با اجتماع انسانی خود پیوند های ناگسستنی ای را بافته که از آغاز زندگی تا دم مرگ این رشته ها را با عواطف رقیق قلب و مهربانش  نگه می دارد و ما همه می دانیم که زن وبه ویژه زن افغان در این راستا چه مشقات سنگین و چه  زحمات طاقت فرسایی را بر شانه های لطیفش می کشد و نمیگذارد که این پیوند ها و رابطه های انسانی در اجتماع مرد وزن خدشه دار گردند.

اگر به دور دست نرویم و از تاریخ پربار اسلام به موقعیت زن در اجتماع  نظر افکنیم،از بی بی خدیجه گرفته تا عایشه پاک دامن و از زینب و فاطمه گرفته  تا بعد ها می بینیم که  این موجود لطیف نه تنها دستیار و همکار مرد بوده بلکه خود نیز در مقاطع گوناگون تاریخ  به مثابه انسان مستقل چهره نمایی کرده که نماد اهمیت زن در جامعه و جاودانگی حیات وی در این زمره شمرده می شود.

کشور ما  از زنان حماسه  ساز چون ملالی و زنان عشق آفرین چون رابعه وزنان سازمانده  ورهبری کننده چون گوهر شاد بیگم مشحون بوده و حالا نیز هستند چهره هایی با نام ونشانی که وطن ومردم بر وجود ایشان افتخار می کنند..حق است که هشتم مارچ روز بین المللی زن را در جهره های تابناک این خواهران گرامی مان به نسل زن در افغانستان وجهان از صمیم قلب تبریک وتهنیت بگویم.

آقای جلال گفت:اما با تاسف و تالم که بنابر کم سوادی جامعه و عدم درک از موقعیت زن در اجتماع و کم دانشی از ارشادات اسلامی در باره زن،زنان در کشور ما محروم ترین قشر جامعه را تشکیل می دهند و در شرایط  و نابسامانی های چندین ساله ی افغانستان، زن، از هر وقت دیگر مورد شتم وضربات روحی و جسمی قرار گرفته است که در حقیقت امروز به جز یک عده ی معدود وانگشت شمار،دیگر نیم  پیکر اجتماع افغانی از مشارکت مستقیم در جریانات جاری  بدور نگهداشته شده و نه تنها این،بلکه زجر فراوان مظالم دیگر از قبیل خشونت های خانوادگی گرفته تا خشونت های اجتماعی نیز بر شانه های زن افغان سنگینی می کند  و این قشر را روز تاروز کمزور و کم توان می سازد.

وی گفت،درد های جامعه افغانی فراوان است که  برشماری آن نیز یک من کاغذ می خواهد،اما از آن جایی که امروز روز بین المللی زن در جهان است و ما افغانها نیز جزء جامعه جهانی هستیم از این روز تجلیل به عمل می آوریم بهتر است چند کلمه ای از سرور و شادی برای خواهران مان بگوییم تا ایشان بتوانند مانند زن های جهان خود را در فرح این روز شریک بدانند.

انجمن زنان افغان در چارجوب م

مرکز کاری و جامعه سراسری افغانها مقیم فدراتیف روسیه به منظور خدمت به زنان افغان به ویژه زن هایی که در فدراتیف روسیه بسر می برند ایجاد شده و خوشبختانه ،طوری که گفته آمد در ظرف کمتر از دوسال کار های مثمر و قابل توجهی را انجام داده است که می تواند سر آغاز یک  طریقت خدمتگذاری های اهم بعدی در این راستا به شمار برود.

آقای جلال افزود:خواهران و مادران گرامی! شما آگاهی دارید که انجمن زنان افغان نسبت به سایر دفاترمرکز کاری و جامعه سراسری افغانها از امکانات و زمینه های خوبی بر خوردار می باشد،وما سعی داریم که دامنه این امکانات را روز تاروز گسترده ساخته و آن را وسعت بخشیم.بناء  توقع ما هم از خواهران ما این است که از این امکانات استفاده اعظمی بکنند و به خاطر خود وخانواده های محترم شان از ان کار بگیرند.

اقای جلال در اخیر گفت: به هر حال امروز روز بین المللی زن است،روز زن ،روز خوشی برای همه انسان های جوامع متمدن است زیرا بخشی از زندگی هر انسان به نحوی با زن در پیوند است،خوشی های زن  نه تنها خوشی های خودش بلکه خوشی های همگان و ازجمله مردان نیز است، تدویر جشن شما خواهران عزیز و خانواده های محترم تان  بر بنیاد همین دلیل می باشد که خود را مکلف دانستیم تا به نماینده گی از هیات رهبری مرکز این روز را به شما تبریک بگوییم و از صمیم قلب برای تان سعادت و خوشبختی آرزو نماییم.

پیروز و کامگار باشید.

پس از آصحبت های آقای جلال که از جانب اشتراک کننده گان محفل با گرمی و کف زدن های ممتد استقبال گردید خانم هویدا باوری مسوول انجمن زنان افغان صحبت کرد ودر باره ایجاد انجمن زنان افغان ،اهداف و ضرورت های ان و به همبن گونه کار کردهای دوسال انجمن معلومات ارائه کرد.

این انجمن در ظرف دو سال توانسته است فراوان کار هایی را در راستای خدمت به زنان افغان در فدراتیف روسیه انجام دهد.انجمن زنان افغان جهت حل دشواری و ها ومشکلات خانم های افغان کورس های زبان روسی  وانگلیسی را دایر کرده و برای کودکان زمینه های آموزش قرآن عظیم الشان،لسان های دری و پشتو را مساعد نموده است.به همین گونه انجمن زنان افغان با ادارت مختلف همتا در داخل وخارج روابطی تحکیم نموده است و در افغانستان به مثابه یک سازمان فعال در راه خدمت به زنان افغان شناخته شده است.

خانم پلوشه  نویسنده خوب کشور گرداننده گی جشن هشتم مارچ را بر عهده داشت وبا خوانش پارچه های زیبایی از آفریده های خود و گرداوری شده توسط خودش بر رنگینی محفل افزوده بود.

ساندرا زیژ،دختر اقای زیژ شاعر گرانمایه افغانستان و ورزشکارجمناستیک ازیکی از شهر های دور دست فدراتیف روسیه همراه با خواهرش جهت اشتراک به محفل هشتم مارچ افغانها به مسکو آمده بود.این دوشیزه جوان افغان با اجرای حرکات بسیار زیبای جمناستیکی حال و هوای محفل را بسیار شاد و دلپذیر ساخت که مورد توجه و استقبال گرم خواهران اشتراک کننده در محفل واقع شد.

ساندرا به خبر نگار نوید روز گفت که،وقتی از من و خواهرم جهت شرکت در محفل هشتم مارچ دعوت صورت گرفت،با افتخار این دعوت را پذیرفتم و با علاقمندی به مسکو آمدم . امروز که حرکاتم مورد پسند افغانها ی عزیزم قرار گرفت نهایت خوش هستم و خاطره آن را همیشه با خود خواهم داشت.

خانم مهوش تبریکی هشتم مارچ به زبان روسی ارائه کرد و خانم مینا نادری،خاطره رضایی، وچند تن دیگر از شرکت کننده گان افغانی وروسی شعر هاو پارچه های ادبی شان را برخواندند.

گفتنی است که یک خانم  هنرمند ارمنی با تقدم پارچه های زنده از آهنگهایش شادمانه ترین لحظات جشن هشتم مارچ را مشخص نمو و نمایشگاه آثار نقاشی خانم دیگر روسی از آغاز تا انجام مورد توجه  زنان افغان قرار داشت به ویژه که در میان نقاشی های وی خانم دختر های افغان نیز دیده می شدند وپارچه های هنری از جانب هنرمندان دیاسپورقوم لیزگین در مسکو نیز بسیار جالب و دیدنی بودند.

در محفل هشتم مارچ در  مسکو،شعر های خانم افدییف لودمیلا و خانم اولگا پاولوفنا نیز جالب بودند  زیرا ایشان آفریده های شان را به  وصف افغانستان ویژه ساخته بودند.

در جشن مذکور  برای ده تن از زنان افغان و شش تن اززنان خارجی که  در برنامه های انجمن زنان افغان سهم بسزایی گرفته بودند تقدیر نامه های مرکز کاری و جامعه سراسری افغانها مقیم مسکو تفویض گردید که با قدردانی پذیرفته شد.

همچنان قابل یاداوری است که در محفل مذکور مجله ساحل نیز توزیع گردید.

 قابل یاداوری می باشد که در این جشن، آقایون ذکی و شاه پور گویا آواز خوانان  جوان با تقدیم پارچه های مست و مجلسی به محفل افغانها در مسکو زینت بیشتر بخشیدند،.

گزارش تصویری از جشن هشتم مارچ در انجمن زنان افغان در مسکو را در زیر مشاهده کنید

 

 

 

 

 


بالا
 
بازگشت