خبرنگار آریایی از مسکو

 

افغان ها در جشن 212 مین سالگرد پوشکین

 

روز دوشنبه تاریخ 6 جون سال جاری مصادف بود با 212مین سالگرد تولد پوشکین شاعر و اساس گذار زبان معاصر روسی.مردم شهر مسکو در این روز  گروه گروه  به موزیم پوشکین در مرکز شهر مسکو رفته و از آن با علاقمندی زایدالوصفی دیدن کردند.همچنان گروه هایی از شاعران ونویسنده گان روسی به پای مجسمه الکساندر پوشکین رفته وبا نثار دسته های گل از این شاعر گرانمایه تجلیل وگرامیداشت به عمل آوردند. در میان احترام گذاران به پوشکین برخی سازمان ها واتحادیه های خارجی ها مقیم روسیه نیز حضور داشته و برای اولین بار در کنار مردمان مسکو از این شاعر جهانی   تجلیل می به عمل آوردند.

محمد عمر ننگیار معاون مرکز کاری و جامعه سراسری افغانهای مقیم روسیه،در رآس هیاتی از مرکز در این مراسم شرکت کرد وسبد زیبایی از گل را  به پای مجسمه پوشکین به مثابه نماد و ارادت فرهنگیان افغان به آثار و نوشته های ادبی وی نثار کرد.

محترم محمد عمر ننگیار ضمن صحبتی گفت که شاعران جاویدان جهانی، انگشت شمارهستند.همان گونه که پوشکین نه تنها در روسیه بلکه در سراسر جهان به مثابه موفق ترین شاعر شناخته شده است، از افغانستان نیز مولانا جلال الدین محمد بلخی  کسی است که شهرت جهانی داشته و آثارش  منبع دانش و آموزش  در عرصه های مختلف فرهنگی،اجتماعی وعرفانی می شناخت جهانی دارد.

آقای ننگیار علاوه کرد که مردم افغانستان به ویژه فرهنگیان و علاقمندان شعر جهانی، از میان شاعران دنیا، پوشکین را نسبت به  هر کس دیگر بهتر میشناسند. زیر ا رو ح شاعرانه پوشکین هم از لحاظ غنامندی فکری وهم از لحاظ غنامندی مایه هایی از عناصر شعری با ادبیات افغانستان نزدیکیت دارد وبی جهت نیست که  برخی افغانهایی که با زبان روسی بلدیت دارند، در برگردانی اشعار پوشکین به زبان های دری و پشتو کوشیده اند.

معاون مرکز کاری و جامعه سراسری افغانهای مقیم فدراتیف روسیه به نماینده گی از دیاسپور افغانها سالگرد تولد پوشکین را به حاضرین محفل از صمیم قلب تبریک وتهنیت گفت و در حالی که بیرق افغانستان نیز در کنار مجسمه پوشکین در اهتزاز بود سبد گل را نثار کار کرد های فرهنگی و ادبی الکساندر پوشکین کرد.Text Box:  
طبق یک خبر دیگر آمد ورفت فرهنگیان ، ادیبان وشاعران شهر مسکو و هم چنان خارجی های مقیم روسیه تا نیمه های شب ادامه داشت و در آن جا بسیاری از شاعران سروده های خود و هم چنان آفریده  هایی از پوشکین را جهت گرمی بیشتر محفل به خوانش می گرفتند.گفتنی است  برخی مسوولین بلند پایه دولتی روسیه نیز جهت ادای احترام به شاعر والامقام کشور شان به موزیم وی رفته با حضور شان در نمایشگاه آثار پوشکین، ارادت شان را ابراز داشتند.

 

 


بالا
 
بازگشت