محفل با شکوهی به مناسبت پانزدهمین سالگر شهادت دکتور نجیب الله شهید درماسکو

 

 

 

شپه ژاړي ای یارانو شین سهار زمونږه څه شو

نشې شوې مټکورې او خمار زمونږه څه شو

دګل څانګه شوه ماته د وحشي توفان څپو کې

غاټول پر وینو پرې وت ګلعذار زمونږه څه شو

«عنایت الله پویان»

نوید روز-مسکو:روز سه شنبه به ابتکار افغانهای مقیم فدراتیف روسیه و به ویژه ساکنان شهر مسکو،به مناسبت پانزدهمین سالگر شهادت دکتور نجیب الله رییس جمهور فقید افغانستان در تالار رستورانت تاوریه،مرکز تجارتی افغانها در هوتل سیواستوپول برگزار گردید.

در محفل متذکره محترم غلام محمد جلال رییس مرکز کاری و جامعه سراسری افغانها مقیم فدراتیف روسیه، جنرال محمد ایوب منصور رییس اسبق انجینیری وزارت دفاع ویکی از شخصیت های برجسته اجتماعی جامعه افغانی در فدراتیف روسیه،داکتر محمود یفتلی رییس اتحادیه بین المللی افغانهای دور از میهن، داکتر علی کریمی دانشمند و ژورنالیست افغان در فدراتیف روسیه، جنرال عبدالصمد خلمی،جنرال نسیم گل،حاجی داد محمد بشار رییس دفتر نماینده گی دآریانا افغان هوایی شرکت،انجینیر محمد حسن شخصیت اجتماعی،عبدالغنی غوربندی شخصیت سیاسی  کشور، نماینده های اتحادیه محصلان افغان در پوهنتون های مختلف شهر مسکو، رییس و اعضای هیات رهبری  انجمن زنان افغان مربوط مرکز کاری و جامعه سراسری افغانها، عزیز احمدزی رییس کمیسیون برگزاری مراسم پانزدهمین سالگرد یادبود از شخصیت والا و کارکرد های دکتور نجیب الله شهید، نماینده های سازمان ها واحزاب سیاسی افغانی مقیم فدراتیف روسیه، نماینده های سازمان های اجتماعی افغانی، شخصیت های برجسته اجتماعی و فرهنگی، معاون ریاست جامعه ویتران های روسیه،نماینده های اتحادیه نویسنده گان فدراتیف روسیه،کارمندان حقوق بشر، ژورنالیستان داخلی وخارجی و جمع کثیری از افغانهای مقیم مسکو و دیگر شهر های فدراتیف روسیه شرکت داشتند.

تالار محفل با نمایشگاه بزرگ عکاسی  از گوشه های مختلف زندگی  شهید نجیب الله مزین شده بود،که  توجه حاضرین را به خود جلب نموده بود.

خبرنگار نوید روز می نویسد که هریک از مدعوین حین ورود به تالار، ابتدا از نمایشگاه عکاسی بازدید می کرد و بر هر یک از عکس های مرحوم نجیب الله خیره می شد.این نمایشگاه  در برگیرنده زمان های کودکی تا اعدام وی به سایز های مختلف  تهیه شده بودند. همچنان گفتنی است که نمایشگاه حتی از راه ورودی و محل پذیرایی میهمان توجه همه را به خود جلب کرده بود.

محفل ساعت شش شام  در حالی آغاز یافت که هر یک از مدعوین توسط  اعضای هیات رهبری مرکز کاری و جامعه سراسری افغانها و دسته ای از جوانان مرکز، محترمانه پذیرایی  شده وتا محل نشستن مشایعت می شدند.

محترم اینجینیر سیف الله لاروی فرهنگی برجسته و نطاق چیره دست کشور که صدا وسیمای تاثیر انگیزی دارند همراه با خانم پلوشه،انانسر خوش صدای کشور  محفل را با آب تاب لازم گرداننده می کردند.خوانش اشعار خود گرداننده ها و فراز هایی از سخنان شهید دکتور نجیب الله در لابلای انانس های شان توجه ویژه حاضرین را به خود معطوف داشته بود.

در آغاز محفل محترم مولوی حاجی عنایت الله، آیاتی چند از کلام الله مجید را قرائت کرد و با هدیه ثواب آن به  روح حضرت محمد مصطفی ص و یک صدو بیست وچهارهزار زیاد وکم پیامبران خدا و به ویژه به روح شهید ازادی و استقلال ، صلح و مصالحه کشور یعنی دکتور نجیب الله، دعائیه ای برای خیر وفلاح افغانستان نیز خواند که حاضرین مجلس وی را با آمین گفتن ها همراهی می کردند.سپس سرود ملی جمهوری اسلامی افغانستان نواخته شد که اشتراک کننده گان محفل یادبود پانزده همین سالگرد شهادت مرحوم دکتر نجیب الله  به احترام آن بر پا خاسته بودند.

بعد از نواختن سرود ملی،آقای سیف الله لاروی از محترم غلام محمد جلال رییس مرکز کاری و جامعه سراسری افغانها خواهش کرد تا بدین مناسبت بیانیه مبسوط شان را ایراد نمایند.

آقای غلام محمد جلال با ابراز تشکر از حضور شخصیت های عالیقدر افغانی صحبت کوتاهی نمود و بر حوادث و رخداد های سی سال گذشته اجمالا نظر انداخت وبر رویداد های انتقال قدرت به مجاهدین وشهادت دکتور نجیب الله یک مقدار تاکیدات ویژه ای نمود.آقای  جلال با آن که  در باره شهید دکتور نجیب الله سخنان بسیارارزنده ای بیان داشت از دیگر شهدای میهن  نیز با نیکی یاداوری نمود.

وی گفت: افغانستان همیشه مرکز بحرانات و کشمکش ها ی سیاسی –نظامی میان ابر قدرت هاو کشور های ذینع در حوادث  حال وگذشته آن بوده است. با توجه به فعالیت های دولت جمهوری افغانستان تحت زعامت شهید نجیب الله حوادث  حالت تسلیمی قدرت و رخداد های بعد از آن  یک مساله قابل دقت وتوجه می باشد که  امروز وقت آن فرارسیده است تا آن را به گوننه ای که هست باز گو نماییم و این مساله به مثابه یک واقعیت عینی در جامعه افغانی دیگر مورد بحث و گفتگو قرار داده شود.

آقای جلال گفت: همه می دانیم که حوادثی که در افغانستان  از جمله تسلیمی قدرت به محالفین که  صورت پذیرفت حوادثی بودند که باید رخ می دادند و گزیری از آنها  نبود.سناریو های پشت پرده این حوادث که هنوز هم برای بسیاری ها روشن نیست و تا سالیان دراز دیگر  همچنان چهره در نقاب خواهند ماند.بی موجب هم نیست، که در بررسی های بی طرفانه  وقضاوت های پیش آمد ها عجله  و کم حوصله گی هایی صورت می  گیرد و بیشترینه حکم آن در دست سلیقه ها و وابستگی های تشکیلاتی و غیره  می باشد تا مواضعی مبنی بر قضاوت های عادلانه.

غلام محمدجلال گفت:من اینک در نشست پانزدهمین سالگرد شهادت دکتور نجیب الله برای اولین بار مطرح می کنم  به قضاوت های عجولانه ویک مقدار هم در زیر سایه سار سلیقه ها حرف هایی را مطرح می کنم که.خارجی  ها به بهانه های مختلف برای برداشتن حزب وطن از سر راه شان به اهداف خود نزدیک شده بودند وحکومت وقت از بی طرف ها وغیره را که نامی بیش نبود هیچگاه پیشکش و واردمیدان نساختند. اما درایت افغانی در داخل ،هم در میان حزب وطن و هم  در میان مجاهدین با گرفتن ابتکار عمل، حداقل توانستند که جلو خونریزی های بیشتر حوادث بحرانی افغانستان را بگیرد.مساله مورد توجهی است که امروز باید آن را مطرح نمود.

یک عده از رهبری حزب وطن که در نزدیکی با بخشی از مجاهدین به ویژه نیرو های شمال کم از کم در روز های اول کار توانستند کنترول های نیم بندی را در دست داشته باشند، اقدامی به حساب می آید که جلو خونریزی های قهارانه ی عده ای از مجاهدینی که درحاشیه مانده بودند  را گرفتند. وقتی مدتی بعد  گروهی از بنیاد گراها در تبانی با  دشمنان صلح وارد کشور می شوند وبا استفاده از عقده های چپی وراستی خود اولین کاری که می کنند حمله بر دفترملل متحد و شهید ساختن نجیب الله مرحوم  است،ایا سوالی گاهی کرده ایم که افراد قبل از آن ها نیز مجاهدین بودند، از جمله شهید احمدشاه مسعود،شهید استاد برهان الدین ربانی، پروفیسور صبغت الله مجددی آیا آنان نمی توانستند که به بهانه های مختلف وارد دفتر ملل متحد شوند و درهمان زمان مرتکب قتل  دکتور نجیب الله گردند؟ البته که می توانستند اما آگاهانه این کار را نکردند. واین همانا تاثیرات تفاهمات متقابل و نزدیکی های یک بخشی از حزب وطن با ایشان بودکه بر بنیاد آن  بایدجلو خونریزی ها  به هر نحوی  گرفته می شد.ما به چشم سر دیدیم که در توافقات همین عده ای از رهبران حزب وطن در تفاهمات با گروه معتدل مجاهدین که پیش از همه وارد کابل شدند، اگر به طور کل وسراسری جلو خونریزی ها گرفته شده نتوانست، کم از کم اکثریت قاطع مردم زنده ماندند،اکثریت قاطع اعضای حزب وطن و هواداران اجتماعی آنان زنده ماندند. با توجه به این که خودشان نیز تلفات وشهادت هایی را متقبل گشتند.این چیزی بود که خود مرحوم نجیب الله می خواست تا مردم با خاک وخون یک سان نگردند.اما وقتی که آنان از صحنه دور شدند و قهاران تاریخ  جبرا وارد صحنه  گشتند،جنگ های خانمانسوز داخلی را سازمان دادند و از کوبیدن میخ وسوختاندن انسان زنده هم دریغ صورت نگرفت.این مسوولیت تاریخی بر دوش عاملین داخلی و خارجی آن است ونباید آن را با حوادث روز های اول مقایسه کرد.

پس از سخنان جالب محترم غلام محمد جلال، پیام خانم فتانه نجیب الله همسر دکتور نجیب الله شهید که بدین مناسبت صادر شده بود توسط دوشیزه رابعه برخوانده شد. در  این پیام نیز بر آشتی ملی ای که دکتور نجیب الله آن را اعلام داشته بود تاکید صورت گرفته و خانم فتانه در آن خواسته بود که به خاطر زنده نگه داشتن آرمان های شهید صلح  افغانستان دکتور نجیب الله، باید صف های مبارزات مان را هرچه بیشر فشرده سازیم.

سپس محترم عزیز فروغ، عضو هیات رهبری شورای سراسری  حزب واحدافغانستان در فدراتیف روسیه، پیام آن حزب را قرائت کرد که در آن بر مقام والای شخصیت واندیشه های دکتور نجیب الله شهید تاکیداتی صورت گرفته بود.

بعدا محترم محمود کارگر سابقه دار حز ب وطن و کادر برجسته دولتی در باره مقام با عزت شهید دکتور نجیب الله در سطح یک رهبر و زعیم صحبت کرد و در ابعاد مختلف زندگی ایشان گرهگشاییهای موشکافانه نمود که سخت مورد توجه حاضرین واقع گردید.

سپس دوشیزه خاطره رضایی چهره جوان  وبا استعداد فرهنگی  با تقدیم تسلیت به مناسبت شهادت دکتور نجیب الله به حاضرین مجلس، شعر زیبایی را، زیبا دکلمه کرد که مملو از احساسات و عواطف بود.

پس از آن، نطاقان مجلس مانند هر وقفه قبلی، که اشعار زیبا و گفتنی های مرحوم داکتر نجیب الله را بر می خواندند به نوبه خود باز هم چنین کاری را کردند و توجه حاضرین را به گفته هایذیل جلب کردند.

پلوشه جان:

«ولی خوب شد حد اقل در زیر باران راکت ها-جنگ ها-سیلاب ها-زهر پراکنی ،شیوع مرض وبا-با مردم بیچاره یکجاماندیم-این مردم بخیالم اینقدر بر ما حق داشتند».«از بیانات مرحوم شهید دکتر نجیب الله فقید». 

اینجینر سیف الله لاروی:

خدایه موږ خپل ، هغه طبیب غواړو

زړه ته قریب هغه حبیب غواړو

چې په تدبیر مو له دې رنځه کړي خلاص

ربه !   له تانه بیا نجیب غواړو

وبدین وسیله از علی کریمی دانشمند کشور دعوت کردند تا در زمینه صحبت نمایند:داکتر علی کریمی ابتدا بر سازماندهنده گان احتفال پانزدهمین سالگرد شهادت داکتر نجیب الله تحسین وتهنیت گفت و از تدویر محفل باشکوه وباعظمتی که در هوتل سیواستوپول افغانهای مقیم روسیه برپا کرده بوند ابراز خرسندی کرد و سپس بر طرح های ارائه شده ازجانب غلام محمد جلال توضیحاتی ارائه کرد و بر واقعیت بودن آن تاکیداتی کرده صحبت خود را که طی یک مقاله علمی تنظیم شده بود بایراد کرد.

اقای کریمی زندگی سیاسی –اجنماعی مرحوم داکتر نجیب الله شهید را به سه مرحه تقسیم کرده بود وهر یک از این مراحل را مبنی بر پایه های علمی توضیح وتشریح کرد که متن بیانیه ایشان در روزنامه وسایت نوید روز به نشر می رسد وتوجه خواننده گان عزیز را به آن جلب می کنیم.

پس از بیانیه محترم داکتر علی کریمی محترم ................................ معاون ویتران های افغانستان به زبان روسیه صحبت کرد و در ستایش از داکتر نجیب الله و درایت و شهامت وی مطالبی بیان داشت که موردتوجه حاضرین واقع گردید.به تعقیب وی داکتر شاه محمود نیک نظریاتش در باره شهید داکترنجیب الله  بیان داشت.او همچنان از زمان محصلی خود و سفر هایی که دکتور نجیب الله به اتحادشوروی می داشت سخن  های بکر وتازه ای را ایراد کرد که بازگوینده مردم ودوستی و وطن دوستی شهید نجیب الله رییس جمهور فقد افغانستان بود.

پس از وی محترم جمعه الدین عطایی رییس شورای شهر مسکو حزب ملی هیواد افغانستان شعری در وصف مرحوم داکتر نجیب الله شهید برخواند  که بسیار جالب و زیبا بود.متن بیانیه آقای عطایی هم در سایت نوید روز به نشر خواهد رسید.

محفل ساعت 7:30 شب به پایان رسید.سپس میهمان و سایر حاضرین مجلس در ضیافتی شرکت کردند که از جانب خود افغانها در هوتل سیواستوپول ترتیب گردیده بود.

گفتنی است که  برای پنجصد تن غذاتهیه شده بود و میهمانان در سه نوبت غذا صرف کردند.

 

 


بالا
 
بازگشت