عتیق الله کوهسان

 

مالک حقیقی پولها ملت افغانستان است

باید فرار سارقین را زیر نظر گیرید

جهان ما در عصر جدید ( قرن طلایی ۲۱ ) قرار گرفته است. برای انسانها جای بس افتخار است که در سدهء که گذشت، اختراعات، انکشافات و پیشرفتهای بخش های علمی و تخنیکی چندین برابر رکورد های قرون قبلی را بخود احتصاص داد . هر گاه صرف از دستاورد های علم نجوم و مسایل مربوط به کائنات در سدهء گذشته نهایت مختصر یا آوری بعمل آید، مشاهده میگردد که  بینش انسان قادر گردیده تا عکس مطالبیکه در مورد تاریخچه، موقعیت و ساختمان زمین در کتب قدیم تذکار رفته اکنون با اسناد و محاسبات نهایت دقیق توسط دستگاه های بزرگ و حساس به اثبات رسیده که زمین تقریبأ مدور ما مرکز نظام خورشیدی نه بلکه یکی از سیارات این نظام را تشکیل داده ولی بمقایسه کائنات کوچکتر از یک نخود در میان آب بحر است. بر علاوه از پیدایش انسانهای اولی نه در حدود کمتر از هفت هزار سال بلکه در حدود ۷۰۰ هزار سال میگذرد.

    جالبترین اطلاعات تازهء که توسط تلسکوب هابل ( Hubbel)" این تلسکوب در سال ۱۹۹۰ توسط فضا پیمای دسکوری ( Discovery) در مدار زمین قرار گرفت " مخابره شده، بعد از ارزیابی همه جانبه و دقت لازم بما می آموزد که از پیدایش کائنات در حدود ۱۶ ملیارد سال از پیدایش منظومه شمسی ما در حدود ۶ میلیارد سال و از پیدایش زندگی در روی زمین در حدود ۳ میلیارد سال می گذرد، چنانچه از پیدایش ماهیان در حدود ۴۵۰ میلیون سال، پیدایش خزندگان۱۸۰ میلیون سال و از پیدایش پستانداران در حدود ۱۶۰ میلیون سال از پیدایش میمونهای آدم نما بین ۳ تا ۴/۵ میلیون سال، از پیدایش نخستین انسانها یک و نیم تا سه میلیون سال میگذرد.

    برعلاوه دراثرتحقیقات متداوم معلوم گردیده که کهکشان ما که منظومه شمسی و زمین بدان تعلق دارد تنها یکی از ۵۰ میلیارد کهکشان جهان آفرینش بوده و این کهکشان به تنهایی دو صد میلیارد خورشید دارد که خورشید ما فقط یکی از آنها و آنهم نه از بزرگترین آنهاست، وسعت همین کهکشان ما در حدی است که اکر فاصله زمین از خورشید تنها یک ملی متر فرض شود قطر این کهکشان به ۶۳۰۰ کیلو متر مربع بالغ میشود. حدود گسترش این کائنات تا آنجا که محاسبه آن با وسائل و ضوابط علمی کنونی امکان دارد ۱۵ تا ۲۰ ملیارد سال نوری است، یعنی سالیکه هر ثانیه آن مفهوم ۳۰۰ هزار کیلو متر و هر ساعت آن مفهوم یک میلیارد متر را دارد . این تلسکوب بطور شگفت آوری در روز ۱۶ اکتوبر ۱۹۹۴ تصویری از انفجار آسمانی در کهکشان واقع ۵۰۰ میلیون سال نوری از زمین ما دریافت داشت که طبق محاسبات کارشناسان ناسا ( Nasa) ذرات ناشی از آن به سرعت ۳۲۰ هزار کیلو متر در ساعت پراگنده شده اند تا تولد چند میلیارد خورشید تازه را بدنبال بیاورند .

   درسدهء که گذشت در کشور عزیزمان افغانستان نیز رخداد های مهمی بوقوع پیوست. در اوایل این سده آرمانهای آزادیخواهی از طریق وحدت روشنفکران وسایر وطنپرستان در کشور اساس گذاری شد، آهسته اهسته به تشکل اغاز کرد به قوام رسید و به مبارزات صنفی، مدنی و سیاسی مبدل گردید. دراین عرصه فعالیت رسانه های گروهی جهت آگاهی توده های مردم بخصوص جوانان منجمله متعلمین ومحصلین، قابل ستایش است. شوربختانه دراین سده استعمار بارها به خاک افغانها چشم طمع دوخته و باهجوم لشکریانی که تا دندان مسلح بودند، شهرها و دهات آنرا ویران نموده و مردمان آنرا بخاک و خون کشانید، هرچند افغانها با وصف عدم تجهیزات و مهمات کافی، با شهامت ودلیری بینظیرآنانرا به شکست های پی در پی مواجه نمود، ولی در اثر توطئه های گوناگون توانستند عمال خویشرا بقدرت رسانیده و بر دوش مردم ستمکش مان تحمیل نمایند .

  سلطه قدرت سلطنتی" آل یحیی " چندین دهه در افغانستان بدبختی های بیشمار را بوجود آورد، که جهل و فقر از مثالهای برجسته آن محسوب میشود. با وصف اینکه مدت نهایت کوتاه این سده، صفحات تاریخ کشور بنفع مردم مظلوم آن ورق خورد و روشنفکران با یکسلسله اقدامات ترقیخواهانه نهاد های مردمی را ایجاد کردند اما یکبار دیگر دسایس بزرگی علیه این نظام توسط کشورهای غربی، ارتجاع عرب ومنطقه و تمام کهنه اندیشان بی خرد داخلی سازماندهی گردید که نتایج آن، داغ ننگ تاریخی بر جبین گردانندگان آن است.

     دولتمردان غرب و در رأس ایالات متحدهء امریکا به بهانه تلافی شکست تاریخی جنگ ویتنام خواستند خصلت استعماری و برتری جویانه خویشرا پرده پوشی نمایند، ولی باید بدانند که اکنون عصرکمپیوتر و انترنت  و همچنان ده ها وسایل مجهز و سرتا سری دیگر است که در امر اطلاع رسانی خدمت می کنند، اکثر مردم جهان را از خصوصیات جهانخواری استعمارګران به زودترین فرصت ممکن آگاه میسازند .

بیمورد نخواهد بود تا در این بخش نمونه هایی از جنایات انجام یافته را ورق بزنیم :

   سرمایه داری که آقای اوباما اکنون وارث قدرتمند ترین دولت آن ( ایالات متحده امریکا )است تقریبأ پنجصد سال قبل دنیا را به دو اردوگاه (آدم های درجه یک و درجه دو) تقسیم کرده و از جانب پاپ اعظم اسناد معتبری غرض تصاحب سرزمینهای دیگران بحیث مستعمرات و نا بودی افراد بومی آنان بدست آورد.

   شجاع الدین شفا (*) نویسنده توانای فارسی زبان در کتاب " جنایت و مکافات "  به صفحه ۵۲۵ برویت اسناد تاریخی و غیر قابل انکار می نویسد : « در سالهای نخست پاپ الساند روی ششم و بعد از او پاپ کلمنتوی هفتم پس از مدتی خلوت کردن با حضرت مسیح منشور های صادر کردند که بموجب آن هر کشوری از " فرزندان عزیز کلیسا" که سر زمین تازه ای را در خارج از جهان مسیحیت کشف کند یا بتصرف در آورد تا ابد الآباد مالک شرعی آن خواهد بود، و در همین منشور ها قید شده بود که کلیسا در بهره گیری از این سرزمینها بصورت غنایم جنگی اشکالی نمی بیند ...  بهر حال این سربازان مسیح خود را بموجب منشور حضرت پاپ اعظم مالکان شرعی این سر زمین ها و مالکان آن دانستند و حاصل مستقیم این مالکیت، بزرگترین قتل عام تاریخ بشری در کارنامه جهان استعمار بود ... تنها در عرض چند ده سال نزدیک به یکصد میلیون نفر ... بدست فاتحان اسپانیائی بطور مستقیم یا غیر مستقیم نابود شدند .»

درهمین کتاب واقعیت های در مورد رئسای پیشین امریکا به چاپ رسیده که توجه انسانرا جلب می کند: « تقریبأ در آغاز قرن حاضر بود که " ویلیم توفت "( ویلیام هوارد تافت ) رئیس جمهوری وقت ایالات متحده اعلام کرد : « آنچه برای ما اهمیت حیاتی دارد حفظ سرمایه ها و بازار های تجارتی امریکاست، بهمین جهت هر زمان که این هدف ایجاب کند مداخله نظامی ما در امریکای لاتین مورد تائید است ».  

ده سال بعد از او( کلوین کولایگ )رئیس جمهور دیگر امریکا گفت : « حرفه واقعی ما امریکایی ها پیش از آنکه سیاست باشد، پول است » وطبیعی است که سیاست امریکا نیز بر همین پایه تنظیم میشود .... »

..... جان ابلینگ رئیس کمیسیون فنی امریکا در برازیل در مصاحبهئ با ( ژورنال دی کو مرسیو ) چاپ ریود ژانیرو،۲۳ مارچ۱۹۸۰ م گفت : « ایالات متحده باید ازین پس پیوسته برای "هدایت " جریانهای صنعتی شدن کشور های توسعه نیافته آماده باشد تا ناگزیر به تحمل یک " شوک " توسعه اقتصادی این مملکت در مسیر خلاف نظر خود نشود . در غیر اینصورت صنعتی شدن این جوامع خواه ناخواه بازار های صادراتی امریکا را کاهش خواهد داد، و چنین چیز بهیچ وجه مطلوب ما نیست.»

   پیره دومرگوی در مقاله " امریکا حافظه جهان " که در ۳۱ جون ۱۹۸۳ به نشر رسید می نویسد که : رئیس جمهوری اول، دوم و سوم ایالات متحده امریکا یکی پس از دیگری اعلام داشتند :« .... امریکا جمهوری پاک و پارسایی است که از جانب خداوند رسالت حکمفرمایی و ارتقای نوع بشر را به حد کمال خویش یافته است . »

   اسناد ارائه شده ء فوق، هرچند نمونه کوچکی از شیوه برخورد و عملکرد آقایان سرمایه داری در طول تاریخ است، امید در مورد سرشت واقعی این آقایان تا حدی روشنی انداخته باشد. و اما در مورد عملکرد سالهای اخیر آنان در وطن پدری مان بوضوح مشاهده گردید که ادعای احیای آرایش ، تحقق دموکراسی و مبارزه علیه بنیاد گرایی، شعار های کاملأ عوامفریبانه بوده است ، برعکس آنانیکه با استفاده از تمام امکانات شان حکومت قانون ( قبل از جهادیان ) را که تحقق دموکراسی در سرلوحه وظایف اساسی شان حک شده بود، با ده ها تو طئه ساقط نمودند و در عوض عوامل گوش بفرمان خویش راکه با گروه های ( آدمکشان، دزدان، قاچاقبران) در زد و بند بودند را بر اریکه قدرت قرار دادند، پس چگونه انتظار داشت که با چنین گروه ها ارامش را در کشور بازگردانید و دموکراسی را تحقق بخشید. شایان توجه است که بنابرعقاید،خصلت و منافع حاکمان موجود کشور، هرگز آرامش بوجود نیامده و دموکراسی تحقق نمی یابد.

     یکی از اقدامات کشنده سرمایه داری غرب، ایجاد مافیای مواد مخدر در افغانستان است، مافیای مذکور کشت خاشحاش را بسرعت در اکثر ساحات زمینداری اطراف واکناف که در آن غله جات، ترکاری وسایر مواد مورد نیاز مردم زرع می شد رایج نمود و وطن بخت بر گشته گان عصر را به بزرگترین صادر کننده مواد مخدر مبدل کرد. بعضی آمار موسسات بین المللی صدور بیشتر از ۹۰ فیصد مواد مخدر جهان را از آنکشور نشان میدهد.

   ترویج اعتیاد که به یقین یکی ازپیامدهای ناگوار کشت خشخاش است توسط مافیا سازماندهی میشود.  با تأسف صدها هزار هموطن ما به استعمال مواد مخدر مبتلا شده اند، در حالیکه قبل از مداخله نظامی دول غربی، مشکل اعتیاد در افغانستان هرگز جدی نبوده است. قابل تذکر است که ایجاد اختلافات قومی، نژادی ولسانی، غارت سرمایه های ملی و ذخایر با ارزش زیر زمینی، تقسیم شهر وندان بدو طبقه ( نهایت ثروتمند و نهایت فقیر ) تسلیح و تجهیز هر دو جانب درگیر جنگ، امتحان سلاحهای کشنده و مخرب در کشور، تکثیر امراض مهلک از جمله ایدز با ترویج فحشا، مسایل مربوط به کشور ها بخصوص پاکستان و دها مسئله دیگر و مهمتراز همه ایجاد پایگاه های نظامی در اقصا نقاط افغانستان، اتخاذ تصمیم برای انعقاد پیمان همکاری های ستراتژیک و تدویر لویه جرگه فرمایشی از جمله موضوعاتی است که جهت روشن شدن سیاستهای منفی دولتهای غرب و خسارات جدی که در کشور بلاکشیده ما بنابر انجام این سیاستها وارد شده، در آینده باید مورد بحث جدی قرار گیرند.

خواننده عزیز: با همهء نا بسامانی هائیکه در کشور عزیزمان افغانستان وجود دارد، خوشبختانه روزنه های امیدی نیز بمشاهده میرسد.

   درسطح بین المللی نشانه های امیدواری درشگاف عمیق است که درمناسبات کشورهای غربی، بنابر فشار روزافزون اذهان عامه ملتهای شان از یکسو و از جانب دیگربحران اقتصادی موجود درغرب وعدم تفاهم بر تقسیم منابع افغانستان بوجود آمده است، البته عدم موفقیت عملیات قوت های ناتو، در امر تضعیف بنیاد گراها، بدین شگاف افزوده است.

   در سطح ملی اختلافات احزاب به اصطلاح جهادی که ترور متداوم رهبران و قوماندانان آنانرا توسط گروپهای رقیب در پی داشته بمردم شریف ما مژده میدهد که زمان سلطه آنان بپایان رسیده است. مسافرتهای مکرر رهبران و دولتمردان جمهوری اسلامی افغانستان وحتی جابجا شدن یکعده از اقارب و همدستان آنان به خارج از کشور، بخصوص اروپا، نمایانگر این واقعیت است که ( دکانداران دین ) این سارقین اموال مردم و سرمایه های ملی را، خوابهای سقوط از قدرت نگران ساخته است، ازنیرو بفکر فرار خود و اندوخته های ناپاک خویش افتاده اند، در حالیکه مالک حقیقی پولهای مذکور ملت سوگواری است که صدها هزار آنان با وصف عدم امنیت و ده ها مشکل دیگر در فصول مختلف سال در زیر خیمه ها و چادر های کوچکی که زیستن در آن نهایت دشوار است بسر می برند.

سوال در اینجاست که وظیفه عمده وطنپرستانی که درچنین شرایط خطیرجامعه ما در برابرمردم ووطن احساس مسئولیت دارندچیست؟

   وضعیت حساس کنونی کشور حکم میکند که تمامی وطنپرستان احتلافات را کنار گذاشته، دست بدست هم داده با وحدت اراده و عمل این کشتی شکسته را به ساحل امید های انسانی مردم ما رهنمون شوند. وجدان هر انسان شریف و آگاه حکم میکند، آنانیکه درین راه بهانه جویی پیشه نموده اند، ندانسته و یا عمدأ آب به اسیاب دشمن میریزند.که به یعقین تاریخ در مورد آنان بدقضاوت خواهد کرد.

 تا آنزمانیکه این امر بزرگ تحقق یابد یکی از وظایف بس بزرگ میهنی آنست تا فرار سارقین اموال مردم و سرمایه های ملی و عمال ووابستگان شانرا کاملأ زیر نظر داشته و هر گاه از مقدار پول، اموال و آثار با ارزشی که بخارج انتقال میدهند و یا از خرید قصرها ( منازل با شکوه )، مغازه ها وسایر جایداد های آنان در خارج از کشور، معلومات لازم بدست آرند به سازمانهای بین المللی که دراین زمینه فعالیت دارند و همچنان به سازمان های سیاسی و اجتماعی قابل اعتماد داخل افغانستان، اطلاع دهند. درصورت انجام این امر ملی ووطنی به یقین سازمانهای سیاسی، اجتماعی کشور به یاری مراجع بین المللی مسئول، اسناد و ارقام مربوط راجمع آوری و ترتیب نموده از یکسو موضوعرا به آگاهی هموطنان عزیز و جهانیان رسانیده و از جانب دیگر در امر استرداد بموقع آن اقدامات لازم را انجام خواهند داد. قابل تذکر است که اسناد مذکور، دادگاه های بین المللی را کمک خواهد کرد تا از اعمال خائنانه دولتمردان جمهوری اسلامی افغانستان بررسی دقیق انجام دهند. البته محاسبه ملت با آنان بموقع لازم انجام خواهند گرفت .

   بنابر حکم تاریخ بساط ظلم و خیانت از وطن بلاکشیده مان برچیده خواهد شد، جنایتکاران و دزدان به کیفر اعمال شان خواهند رسیده ثروتهای ملت رنجدیده از آنان مسترد شده و حاکمیت مردم دران مرز و بوم حکمفرما خواهند گردید.


* شجاع الدین شفا، ادیب و مترجم سرشناس ایرانی، پس از برجای گذاشتن حدود هفتاد اثر ادبی، فرهنگی و تاریخی، در۹۲ سالگی بسال ۱۳۸۹ در شهر پاریس کشور فرانسه وفات کرد .

 


بالا
 
بازگشت