غلام محمد زارع

استرلیا هم مجبور به ترک افغانستان گردید

 

تلاش جامعه جهانی در ده سال گذشته برای استقرار صلح و آرامش در افعانستان ؛ جنگ و مبارزه مسلحانه برای سرکوب القاعده و طالبان مسلح ؛ ترویج دموکراسی و آزادی های بشری ؛ تساوی حقوق زنان با مردان ؛ انکشاف اقتصادی ــــ اجتماعی و ثایر دستاورد های دیگر ، پرابلم ها وکمبود ها و کوتاه آمدن های را  هم در پی داشت . دست آورد های که در مقایسه با ملیارد ها دالر مصرف شده نا چیز اند و کمتر اثر گذار بوده اند . زیرا که بدست مستحقین و نیازمندان نرسیده ، در گاو  صندوق های زراندوزان و صاحبان قدرت و جاه وجلال غرق و سر از بانک های دوبی ، سویس و . . . بر اورده اند . نه تنها این . عدالت اجتماعی وجود ندارد . دموکراسی و حقوق و آزادی های زنان در گروی تار های ریش اجاره داراندین است . پست های دولتی یا میراثی است ( گزینش صلاح الدین ربانی بر مسند  شورای صلح به جای پدرش ) . ویا هم از محدوده تنظیم های به اصطلاح جهادیبیرون نمی آید .وزرای رشوه ستان و مختلص نور چشم پارلمان و ارباب امور است .امنیت وجود ندارد. طالبان مسلح که حملات زنجیره ای را در پایتخت سازمان میدهند ، "برادران ریس جمهور " اند .قاطعیت و قانونیت در ادارات دولتی وجود ندارد . چور وچپاول زمین های دولتی به شدت و وسعت قبلی خود هنوز جریان دارد . و انهای که نوید دهنده ای صلح و ارامش ، دموکراسی و قانونمداری ، رفاه و اسایش ، ترقی و تمدن ، پیشرفت و انکشاف ، حقوق و آزادی های بشری و . . . بودند در حال فرار اند .                                                                       

استرلیا که حدود ۱۵۵۰ سربازدر افغانستان  داشته و مسوولیت تامین امنیت ، تعلیم و تربیه پولیس محلی و تقویه ای نیروهای امنیتی در ولایت ارزگان را به عهد دارد ، به تعقیب هسپانیا و هالند در صدد خروج قطعات خود قبل از ۲۰۱۴ برآمده است . ناکامی جامعه جهانی در افغانستان ، تقویه ای روزافزون طالبان ، عدم مفدیت پلان ها و پروگرام های مطروحه ، نبود موفقیت های نظامی ، تلفات بیش از حد انسانی وضایعات مالی ، فشار شهروندان بالای حکومات و احزاب بر سر اقتدار در کشور های مذکور و بخصوص ناچیز بودن دست آورد های قابل لمس ، زمینه های نارضایتی مردم و رای دهنده ها در کشور های مذکور را به بار آورده است . به گفته جولیا گیلا صدراعظم استرلیا نیرو های کشورش ماموریت شان را در افغانستان تکمیل کرده و بعد از ده سال جنگ مسوولیت را به نیرو های امنیتی افغان [ که هنوز نه آماده گی کافی تعلیمی دارند و نه تجهیزات لازم تخنیکی ] می سپارند نیرو های جنگی استرلیا که تا کنون ۳۲ تن کشته و ۲۰۹ تن زخمی داده اند ، با حفظ که عضویت ناتو را ندارند مگر جهت کمک و پشتیبانی از ناتو در افغانستان حضوریافته اند . نارضایتی مردم از حکومت  و حزب برسر اقتدار ، جولیا گیلا و حکومتش را درانتخابات آینده تهدید به شکست مینماید . برای تغیر اذهان عامه و جلب مالیه دهان استرلیایی حکومت بر سر اقتدار تصمیم گرفته جدول زمانی خروج نیرو های خود را از افغانستان در اجلاس ماه می کشور های عضو ناتو در شیکاگو امریکا ارایه نموده و خود را ار شر افغانستان رهایی بخشد .  

میگویند امنیت در افغانستان خوب شده و قوای امنیتی آنکشور توانمندی دفاع مسقلانه از دست آورد های یک دهه آخیر را داشته و در برابر حملات طالبان ، دسیایس همسایه ها و توطیه های افراد و اشخاص مغرض در داخل و خارج حاکمیت ، مقاومت کرده میتواند . آیا واقعأ چنین است ؟ افغانستان توانسته به کمک جامعه جهانی یک ادوی ۱۹۵ هزار نفری و پولیس و استخبارات که تا کنون نه آبدیده شده ونه هم تجربه لازم سازماندهی و اجرای عملیات های نظامی و استخباراتی را  دارد ، بوجود آورد .. نیرو های نظامی و امنیتی وسایل و تجهیزات کافی ، تعلیم وتربیه مسلکی و منابع مالی لازم را دراختیار نداشته و بخصوص اردو توان دفاع مستقلانه از تمامیت ارضی کشور را نداشته و در معاملات داخلی و کشمکش ها و زد وبند های تنظیمی شریک و دخیل میباشد . ضعف و نا توانی نیرو های امنیتی زیاد بوده ایجاب مطالعات وسیع و دقیق را می نماید که بر شماری آن  از حوصله این مقاله بیرون است .                                                                                                         

حملات سازمان یافته و زنجیره ای طالبان در یکشنبه گذشته در کابل وچند ولایت دیگربه وضاحت ضعف و نا توانی استخبارت و نیرو های امنیتی کشور را بر ملا ساخت . آوردن مقادیر بزرگ سلاح ومهمات جنگی و جابجا کردن آن در نقاط مختلف شهر کابل و ولایات و اجرای حملات وسیع بالای محلات خیلی عمده دیپلوماتیک و سازماندهی بیست ساعت جنگ با نیرو های نظامی وامنیتی منظم ، شک وتردید ها در مورد نفوذ طالبان در دستگاهی استخباراتی و نظامی کشور را بیشتر تقویه میکند . ارگان های کشف و استخبارات یا بسیار ضعیف اند ویا هم صداقت لازم در برابر مادر وطن را ندارند . مسوولین درجه اول ارگان های امنیتی و استخباراتی کشور نا کامی خود را در کشف و ترد مهاجمان می پذیرند ولی هیچکدام حاضر نیستند از موقف و مقام خود داوطلبانه کنار رفته و شر خود را از سر مردم افغانستان کم سازند .                                                                             

در حالیکه هیلاری کلنتون وزیر خارجه امریکا و کاترین اشتون مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا حملات سازمان یافته طالبان را شدیدأ محکوم کردند ، جنرال جان الین قوماندان نیرو های امریکایی و ناتو در افغانستان به واکنش های سریع نیرو های افغانستان علیه این حملات افتخار کرده و از ضعف و نا توانی انهاچیزی نگفت  . زیرا اکنون غرب در تلاش است برای خروج قطعات نظامی خود از افغانستان دلایل کافی بدست آورده واهسته ، آهسته زمینه های لازم را برای خروج ابرومند مهیا سازد .گفتنی است که مردم اگاه افغانستان و کشور های منطقه به استثنای ایران و پاکستان که اهداف شوم پشت پرده دارند ، طرفدار خروج ناتو از افغانستان نبوده و از ظهور نا آرامی های بیشتر و فعالیت دامنه دار تروریزم و القا عده در این کشور تشویش های دارند که قابل درک  است .                                                                                                                                         

پایان

۲۲ / ۰۴ / ۲۰۱۲

 


بالا
 
بازگشت