Jullunch på distrikt Evenemang Göteborg

Redan förra året hade vi börjat med gästkockar på vår årliga jullunch för distrikt evenemang Göteborg. Inför året jullunch tillfrågades Nabi Naderi och Ismael Mohammed. Två av våra duktiga diskare om de hade lust att stå för menyn och laga mat från sina respektive hemland Afghanistan och Somalia. Kockchefen Michael, köksmästaren Martin, Kocken Lasse, Ismael, Nabi och Siruss som fungerade som tolk, diskuterade vad som skulle köpas hem inför lunchen. Det blev flest recept från Afghanistan, bl a köttbullar – kofta, kyckling - kebab mork, ris med russin och morötter – qabuli, men även en afrikansk potatisrätt fanns på buffén. Till efterrätt serverades afghanska söta kakor med rosenvatten, som friteras – gelabi, och färskost med russin – keshmesh panir samt en fräsch fruktsallad.

När 130 hungriga och förväntansfulla sodexhomedarbetare sätter sig till dukat bord är Ismael, Lasse och Nabi mycket spända över vad alla skall tycka om den lite annorlunda julmaten. Betyget blir det högsta och alla tre kan dra en lättnadens suck att allt har gått bra. Nu har vår jullunch med gästkockor blivit tradition och vi ser fram mot nästa år, med nya spännande maträtter. Köket fick redan under årets lunch anmälningar från personer som vill vara med nästa år.

Vid samma tillfälle passade vi på att även kora två stycken ”månadens medarbetare” för Evenemang, nämligen Kerstin Argus för september och Maurizio D´Apone för oktober, Kerstin jobbar som servitris på Arrangemangsavdelningen på Svenska Mässan och Maurizio är gruppledare på vårt städuppdrag på Liseberg.   

 

IN  sett