بصیرهمت

برگردان کوتاه از :

منابع معتبر علمی

 

 

اختلاف وضعها بیدل لباسی بیش نیست
ورنه یکرنگ است خون در پیکر طاووس و زاغ


در گذشته ، صرف به اصل اخلاقی و انسانی این فرد ابوالمعانی بیدل می اندیشیدم، مگر با مطالعه موضوع علمی ذیل دانستم که این بیدل چقد بزرگ بوده که در این بیت کوتاه وی دنیای از حقایق و فاکت های علمی نیز  نهفته است


تعصب در برابر رنگ جلد ، پوست ‌، چشم و موی یک دید عامیانه است

و به گفته بیدل بزرگوار خون طاووس و زاغ یکرنگ است و یگانه نژاد،

نژاد بشریت است.


جلد وجود ما رنگ خویشرا از دانه های رنگی که در وجود ساخته میشود میگیرد که عمده ترین مالیکول این دانه های رنگین، مالیکولی است که بنام میلانین در بیولوژی مشهور است و یکی از کهن ترین مالیکول ها در بیولوژی بحسابمی اید . و این مالیکول در دنیای موجودات زنده یافت می‌شود .این مالیکول نه تنها در رنگ امیزی جلد ، موی وچشم ما انسانها  ، بلکه در رنگ امیزی پر های پرندگان و رنگ پوست میوه جات نقش عمده دارد .

این میلانین رنگدانه قهوه ای و سیاه گونه ایست که در پوست ، موی و عنبیه چشم انسان و حیوان یافت می‌شود ووظیفه کیمیایی آن تیره ساختن رنگ جلد در برابر نور خورشید است که این رنگدانه طبیعی را سلول های خاص که  در بدن وجود دارد تولید می نمایند. اگر این سلول های خاص بدن مقدار میلانین کمتر تولید نمایند، درانصورت رنگ جلد، موی و چشم در دراز مدت از رنگ تاریک و قهوه ای به رنگ روشن تبدیل میگردد، ما انسان ها ، (افریقایی ،اسیایی و اروپایی) بلا استثنا دارای عین تعداد سلول های که میلانین تولید می نمایند  هستیمُ،فرقی که موجود است در میزان تولید میلانین در وجود ما است ، هر قدر ما از مناطق آفتابی دور میشویم بمرور زمان تولید میلانین در وجود ما کمتر شده می‌رود و جلد ما رنگ روشن بخود می‌گیرد و با بالا رفتن سن ما تولید میلانین در وجود کاهش می یابد و رنگ موی ما خاکستری و بعدا سفید می‌شود.

با مهاجرت های گروهی انسان‌ها از مناطق گرم بخصوص آفریقا، به مناطق جغرافیایی شما ل و مناطق که دارای آفتاب کم است باعث گردید تا جلد سیاه طی هزاران سال به جلد سفید تبدیل گردد واین کمی میلانین ،رنگ چشمان و موهای انهارا  نیز روشنتر ساخت ، زیرا کمی آفتاب در مناطق، مثلا کشور های اروپایی و سکاندنویایی، باعث کمی تولید میلانین گردید و جلد انسان‌های که در مناطق مختلف دیگر مثلا کشور های آسیایی که نه آنقدر سرد و بی آفتاب و نه آنقدر گرم است جلد گندمی را بخود گرفت . این موضوع را با کمی دقت می‌توان در زندگی روزمره نیز احساس کرد ، دختران سفید جلد اروپایی که برای چند هفته به مناطق آفتابی برای تفریح میروند، دوباره که برمیگردند جلد شان زیر تابش آفتاب برای چند مدتی گندمی می‌شود . بنأ:‌ٓ

تعصب در برابر رنگ جلد ، پوست ‌، چشم و موی یک دید عامیانه است و به گفته بیدل بزرگوار خون طاووس و زاغ یکرنگ است و یگانه نژاد ، نژاد بشریت است.

مگر پروسه تغیر جلد یک تغیر کوتاه مدت نه بلکه مدیون سالهای طولانی است چنانچه مردمانی که دارای  جلد روشنتر و چشمان و موهای روشن اند عمدتا اجداد شان مردمانی بودند که در حوزه بحیره بالتیک در حدود شش هزار سال قبل زندگی مینمودند . رنگ جلد انسان از نگاه علمی پیچیده تر از انست که تصور میشود . بیش از یکصدو بیست و یک ژن( ژن ها قطعه ای از مالیکول دی ان ای اند که اطلاعات را از والدین به نسل بعدی منتقل می سازند و سبب بروز صفات شبیه به والدین در فرزندان میگردد ) در وجود ما  است که در  بافت رنگدانه های وجود همه پستان داران نقش دارند .

بصورت عموم خاكستري شدن موي نشانه اغاز پیري محسوب ميگردد مگر چرا و چگونه موي رنگ خاكستري را بخود ميگيرد ،زمانيكه غده هاي ترشحي موي شما به كمبو د همان دانه هاي رنگي میلانین روبرو ميگردد ،ميلانين يا اين دانه هاي خاكستري رنگ  كه در موي ، پوست بدن و چشم انسان و ساير حيوانات موجود است ، وظيفه برگردانيدن رنگ جلد برنگ تاريك در مقابل نور أفتاب  رادارد .

همين ميلانين يا رنگدانه ها اند كه به جلد شما رنگ ميبخشندو زمانيكه ما به سن بالاتري ميرسيم توليد همين دانه هاي رنگي در غده هاي ترشحي موي شما كاهش مي يابد و خاكستري شدن رنگ موي شما معمولا بعد از 30 سالگي نمايان ميگردد . تقريبا 50 فيصد از جمعيت تا سن 50 سالگي تا حدي موي هايشان خاكستري ميگردد. اما كاهش ميلانين همزمان با افزايش سن تنها منحصر به غده هاي ترشحي موي شما نيست ،بلكه اين دانه هاي رنگي در جلد بدن شما نيز موجود است كه تعداد انها در جلد شما بعد از سي سالگي 8تا20در صد در طي هر دوره كاهش مي يابد. 
همراه با كاهش ميلانين ( دانه هاي رنگي ) جلد ما ديگرأجزاي سفت و صاف خويشرا مانند كلاژن ها (ماده پروتيني كه فايبر هاي سفيد پوست ، غضروف ها و تمام بافت هاي وجود  را پيوند ميدهد و پوست را جوان نگه ميدارد)و  الاستن ها ( پروتين كليدي در وجود است كه بافت جلد را باهم پيوند ميدهد و جلدرا  بعد از تخريب دوباره بحالات أولي برميگرداند)را از دست ميدهند .

بعد از سن بيست سالگي همه ساله توليد حدود يك درصد كلاژن در پوست هر انسان كاهش مي يابد كه اين امر منجر به تشكيل چين خوردگي هاي جلد ميگردد. اين كاهش نه تنها در جلد بدن و موي هاي ما ، بلكه با گذشت زمان در بيني و گوش هاي ما نيز بوجود ميأيد. مطابق ريسرچ دانشمندان در دانشگاه ميلان ، سطح بيني افراد سن 65 تا 80 معمولا 15 در صد فراختر و بزرگتر از سطح بيني افراد شامل سن 18تا30 سال مي باشد . زيرا با ازدياد سن ساحه غضروفي يا نرمي استخوان بيني ما ضخيم تر ميگردد . البته پروسه يا روند پيري براي هرفرد يكسان تاثير منفي بجا نميگذارد . تعدادي از ما انسانها زودتر از تعداد ديگري موي سر مان خاكي ميگردد و يا زودتر موي هاي خويشرا از دست ميدهيم. همچنان چين خوردگی هاي جلد در مراحل مختلف حيات با تفاوت هاي در ميان افراد ديده ميشود.پایان 

 

 

 
 

 


بالا
 
بازگشت